Колеги поздравиха с торта д-р Заргар за българското гражданство

Лекарят се върна на работа в общинската болница в Исперих
9 фев 2021 19:15, Анисия Иванова
12

Успешен завършек на 17-годишната сага на иранеца д-р Абдулах Заргар. Най-накрая той получи българско гражданство и веднага се завърна на работа в общинската болница в Исперих.

С торта и балони колегите на д-р Заргар го поздравиха за полученото българско гражданство.

"Д-р Заргар го заслужава, той е добър и като специалист, и като човек. Ще бъда много щастлива, ако продължим да работим заедно с него", споделя секретарят на МБАЛ-Исперих Афизе Ибрям.

Още по темата

Д-р Заргар заяви, че българският паспорт за него означава отговорност към пациенти, колеги, както и към цялото общество.

"Това означава едно уважение на системата към мен и още повече на хората, които живеят тук. Аз съм задължен и под голяма отговорност да отговоря, дори частично на това уважение", коментира лекарят.

И допълни, че в България се чувства у дома.

Пред кабинета на медика много пациенти очакваха освен да получат медицинската му помощ, също и да го поздравят за българския паспорт.

Предстои д-р Абдулах Заргар да вземе решение дали вече официално да се кандидатира за управител на болницата - пост, който заемаше 8 години. Но дори и да не го направи сега, заяви, че ще продължи да помага на колегите, жителите на Исперих и района.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 3 години
До Гошо и читател----------------------------По-добре от Занзибар,отколкото никакъв.След година-две такива ще ви лекуват,като не искате да плащате на българските лекари. Учете занзибарски.А е дошъл у нас много отдавна с голяма сума пари,защото както той обясни произхожда от заможно семейство и идва в напълно чужда държава без да знае език и без да познава никого.Без пари ли да дойде.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде докторе, догодина с четворно по голяма заплата в западната Европа! :))))))))))))
10
2
 
2
 
! Отговори
Азъ преди 3 години
Пак някаква далавера са направили.
9
8
 
4
 
! Отговори
читател преди 3 години
Осъден на няколко години условно за внесена недекларирана голяма сума пари от Турция. Вероятно е била за бедните болни.Работил в Москва, Турция, Иран, Англия, никой не му е дал гражданство.Тук му дадоха.Много, ама , много го искали.Правосъдие не по закон, а по целесъобразност!
8
11
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Какъв е този фелдшер Занзибар? До такива ли опряхме да ни лекуват? Скоро ще почнат и от Тамбукту да внасят фелдшери, които да предписват аспирин, защото до това се изчерпва българската медицина.
7
2
 
2
 
! Отговори
Сектант Юлиян преди 3 години
Вярно ли Пернишката секта харесали яко араби и роми, за една Наталия и Филип от Перник питам!?
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи работата не опира до пари. Краде се яко. Ама якоооо. А по-лошото е, че са и неспособни, дори да имаха някакви добри намерения.Намерихме свестен човек и му се радваме като на малко дете. Явно вече отвън трябва да ги внасяме.
5
7
 
6
 
! Отговори
България в ЕС хаха преди 3 години
Д-р Заргар българин, а аз съм изтезаван и преследван от МВР и ДАНС щото съм критикувал премиера Борисов и Гешев!Хора това е Саудитска Арабия но с мутри!Мутрите ми Конфискуваха и къщата в Перник и я подариха на полицай!
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се радвам за този отговорен човек ,защото е истински лекар и всички го увазават , а не ламтее само за пари като 90% от лекарите!!!!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов раздаде хиляди, амс за пари. Македонио пашоти
2
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д-р Заргар получил българско гражданство, за да лекува турците в Исперих. Нас българите това какво ни ползва?
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този кекар заслужава уважение