Проф. Генчо Начев: Мерките у нас са лежерни, а хората недисциплинирани

Българинът става дисциплиниран когато излезе извън страната ни, каза проф. Генчо Начев
Обновена: 12 фев 2021 11:33 | 12 фев 2021 10:47, Ния Христова
258
Проф. Генчо Начев: Мерките у нас са лежерни, а хората недисциплинирани
Снимка: БГНЕС
"Мерките срещу коронавируса у нас са много лежерни. По начало тук истински локдаун не е имало. Не сме имали вечерен час, не сме натискали есемеси дали можем да излезем. Тук хората не са много дисциплинирани", каза в ефира на bTV проф. Генчо Начев.
 
Той заяви, че българинът става дисциплиниран когато излезе извън страната ни.
 
"Аз не съм ходил по молове, но като гледам по телевизията - там никакво разстояние не може да се спазва", категоричен е Начев.
 
Професорът каза още, че ако се премине прага от 200 заразени на 100 хил. души, ще се мисли за обявяването на по-строги мерки. 
 
Начев обясни, че в болница "Св. Екатерина" вече 60% от персонала са се ваксинирали. "мисля, че процентът на желаещите се увеличава и, ако има някакво съмнение по отношение на това дали да се ваксинират, е заради липса на информация за тези ваксини", допълва Начев.
Още по темата
 
Според него тази липса на информация идва от самите производители. 
 
"В момента в "Св. Екатерина" е спокойно, има легла в коронавирус отделението, но останалите сектори, които са за друг тип пациенти, са пълни", каза още Начев.
 
Той е на мнение, че при българите здравето не е на първо място. "Обикновено декември и януари винаги е бил по-малък напливът към болниците. Българинът не е свикнал да мисли за здравето си. Когато кажа, че трябва да оперираме някого, той ми отговаря "Първо трябва да заколя прасето, да омъжа дъщерята", коментира Начев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Аз не съм ходил по молове, но като гледам по телевизията - там никакво разстояние не може да се спазва", категоричен е Начев.А в метрото и Джъмбо дали е ходил, щото там дистанцията въобще няма проблем да се спазва? :) Ей, такива теоретици като почнат да ръсят мозък - има да се смееш, да се смееш... той не ходил там, ама гледал снимки. Да не е на Луната това, че да не можеш да идеш?
9
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можем само да консултираме "дисциплинираните", като примерно Израел, които имат дисциплинирано население от 9 милиона, но от повече от месец имат по 5000-8000 новозаразени на ден, даже до 9000 стигнаха за малко. Трябва да ни се обаждат за съвети.
8
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да вдигнат хора в чест на поредните 20 000 ваксини и да слушат по радиоточката много милионните бъдещи ваксинирани,те тръгналида се разхождат!
7
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Начеев, Начев... По молове не ходиш, ама в кауфланда се бутате пенсионерите щото там вироЗ няма... Всички *** на ГЕРБ ли оглупявате толкова бързо ??
6
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-обичам такива свлачища да ми дават квалификации и то едни такива обобщаващи!
5
5
 
45
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Начев,сега при мен един гастербайтер от Германия просто се подписа на сканиран документ.Дошъл си е снощи и до цялото удължаване баба Меркел ще превежда евраки с хиляди.Човека си стои с маската и е дисциплиниран.Просто тука не вадим пачките ,че искаме чекмеджето да е пълно.А на Запад дават.без административни капани.Просто един подпис момче и пратени по e-mail. *** все ги пропускате тия неща.Плащай ми и на мен да си купувам пържоли и да гледам телевизия и да видиш, какво е дисциплина!!!
4
12
 
54
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Поредният платен професор, който смята, че ако имало вечерен час ще се спре вируса. Алооу, ние с вирус ли се борим или с вампири и върколаци?
3
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Начо, не се напъвай. Министър няма да станеш, Балтов те води доста повече в обслужването на властта и той е преди теб!
2
15
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките са си безсмислени от самото начало и затова не се спазват.Хората още не са станали овце, поне не всички, че зда хопат когато им свирят и както им свирят.На вас ако ви плащат да тътнете за ограничение на човешки права, хората не получават пари за същото. Някои останаха без доходи от простотиите, които се творят ежедневно.А,да,и у нас се трие всичко за ежедневните протести от държавите по света против ограничителните безсмислени и увреждащи мерки!Ограничавайте се сами! Писна ни от вас!
1
42
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С толкова глупав народ добре, че вируса не е толкова сериозен защото ако беше нещо наистина опасно вече да се бяхме затрили понеже българина знае повече от другите...