Проф. Генчо Начев: Мерките у нас са лежерни, а хората недисциплинирани

Българинът става дисциплиниран когато излезе извън страната ни, каза проф. Генчо Начев
Обновена: 12 фев 2021 11:33 | 12 фев 2021 10:47, Ния Христова
258
Проф. Генчо Начев: Мерките у нас са лежерни, а хората недисциплинирани
Снимка: БГНЕС
"Мерките срещу коронавируса у нас са много лежерни. По начало тук истински локдаун не е имало. Не сме имали вечерен час, не сме натискали есемеси дали можем да излезем. Тук хората не са много дисциплинирани", каза в ефира на bTV проф. Генчо Начев.
 
Той заяви, че българинът става дисциплиниран когато излезе извън страната ни.
 
"Аз не съм ходил по молове, но като гледам по телевизията - там никакво разстояние не може да се спазва", категоричен е Начев.
 
Професорът каза още, че ако се премине прага от 200 заразени на 100 хил. души, ще се мисли за обявяването на по-строги мерки. 
 
Начев обясни, че в болница "Св. Екатерина" вече 60% от персонала са се ваксинирали. "мисля, че процентът на желаещите се увеличава и, ако има някакво съмнение по отношение на това дали да се ваксинират, е заради липса на информация за тези ваксини", допълва Начев.
Още по темата
 
Според него тази липса на информация идва от самите производители. 
 
"В момента в "Св. Екатерина" е спокойно, има легла в коронавирус отделението, но останалите сектори, които са за друг тип пациенти, са пълни", каза още Начев.
 
Той е на мнение, че при българите здравето не е на първо място. "Обикновено декември и януари винаги е бил по-малък напливът към болниците. Българинът не е свикнал да мисли за здравето си. Когато кажа, че трябва да оперираме някого, той ми отговаря "Първо трябва да заколя прасето, да омъжа дъщерята", коментира Начев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Става дума за маска при ходене по улицата.
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
другара професор, светило сте в кардиологията - поклон, но какво разбирате от вируси?Били сме недисциплинирани - да, в сравнение с Германия, които произведоха Хитлер. И не, в ЕС никъде другаде няма избори след месец и половина. Ако имаше, мислите ли,ч е ще си позюволят да им налагат вечерни часове и есемеси???
28
5
 
16
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Взе до гуша да ми идва от призиви за дисциплина. Здравеопазване и без това няма, помощ няма да получа ако ми потрябва, та какво ми остава освен да искам да се разкарате от живота ми, фашисти такива...
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Българинът става дисциплиниран когато излезе извън страната ни"Преди 2 дни дъщеря ми отказа да сложи маска в Брюксел, защото е против мерките и безумието, което се насажда. Полицаят, който се опитвал да я накара бил доста шокиран. Съответно са и написали глоба, но да знаете, че не всички българи са овце, дори и в чужбина.
26
7
 
5
 
! Отговори
до 26 Анонимен преди 3 години
ти нали беше в родителския комитет, който настояваше да се учи ПРИСЪСТВЕНО, че децата имали нужда да общуват с връстници, а не да седят пред компютъра, били изпадали в депресия ако не се социализират, СЕГА ПЕЕШ друга песен, а този професор ЛЕКУВА, а ти освен да правиш пици или да сервираш алкохол... какво можеш
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас политиците са корумпирани, некадърни и неграмотни. Така наречените мерки са неадекватни и целят усвояване на евросредства и подтискане на хората за отклоняване на вниманието им от престъпленията на правителството.Крайно време е за гражданско неподчинение!!!
24
13
 
2
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
Слагайте маските правилно и спазваите дистанция.Незабавно.
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този "професор" да отиде в някое училище и да види как е с мерките. Защо си правят експерименти с децата, защо?? Заповядаха на учениците да учат "присъствено", по 6 часа стоят 25-30 деца затворени в една стая, а този ще ми говори за мерки. Що за наглост, а после в хората била вината и бройките за 1 седмица се вдигнали с 35%.
22
12
 
7
 
! Отговори
Иво преди 3 години
"Българинът става дисциплиниран когато излезе извън страната ни"- много правилно казано, но на тарикатите у нас не им харесва. Ама като отидат в друга страна не смеят да правят такива глупости каквито правят у нас.
21
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе прУфесУре,я посочи държава,където мерките са драконовски,населението дисциплинирано,закачулено поголовно с парЦЦали по мУУУцуните,да е по-добре,отколкото сме ние-не само няма такава,но и повечето в такова "драконовко" положение,са по-зле от нас?!Или важното е да се кряка в унисон с господарите,пък устройството ,наречено "мозък",да е изключено от мисловен процес.Аман от нагаждачи!
20
0
 
18
 
! Отговори
св преди 3 години
Дано разберат овцете кой ги плаши и защо :Румeн Гaйтaнcки-Вълкa и кaрдиoхирургът Гeнчo Нaчeв взимaт нa кoнцecия лeтищeтo в Гoрнa Oряхoвицa зa 35 гoдини. Тoвa рeши прeз януaри прaвитeлcтвoтo и дaдe кaртблaнш нa трaнcпoртния миниcтър Ивaйлo Мocкoвcки дo двa мeceцa дa пoдпишe дoгoвoрa c кoнcoрциумa "Грaждaнcкo лeтищe Гoрнa Oряхoвицa", cъoбщи прaвитeлcтвeнaтa инфoрмaциoннa cлужбa.
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОФЕСОР НАЧЕВ - КОЛКО Е ПРОФЕСОР И ПО КАКВО НЕ СЕ ЗНАЕ НО ДА СИ НАЛЯГА ПАРЦАЛИТЕ И ДА СЕ МЕСТИ В ДРУГА ДЪРЖАВА АКО ТАЯ НЕ МУ ИЗНАСЯ ! САМО ТОЙ ЛИПСВАШЕ ДА НИ ПОУЧАВА, АМАН ОТ НРАВОУЧИТЕЛИ , НА КОИТО СИГУРНО СЕМЕЙСТВОТО СЪЩО НЕ СПАЗВА МЕРКИТЕ !
18
3
 
27
 
! Отговори
След като преди 3 години
се ваксинират желаещите медицински лица, учители, полицаи и други претендиращи, че са на първа линия и им е много опасно, крайно време е да престанат да обсъждат здравето на останалите граждани и да премахнат всичка "мерки". В края на краищата всеки има право да е болен, да се лекува както си иска и да умре когато му дойде времето без да бъде самоотвержено спасяван от самия себе си.
17
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В Израел тестват масово и затова имат много случаи."... Сигурно си мислиш, че нещо доказваш с това твърдение... Доказваш единствено това, което всеки нормален човек вече видя - че цялата ковид-истерия е основно в медийния шум и изсмукани от пръстите "случаи". Ние като не тестваме, гледам, не сме се тръшнали масово?
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя не знае ли, че при демокрацията всички са равни, като са ти дали титла не си над хората не си Господл Ако се мислиш за Господ и страдаш от Месиански синдром не е наш проблем, а на медиците дето са те изтървали.
15
2
 
26
 
! Отговори
Фин преди 3 години
Лекари се събират на симпозиум;- Колеги, какво ще правим сега?- Този ще го лекуваме ли или ще го оставим да живее?
14
4
 
33
 
! Отговори
Горянин преди 3 години
Начев, ,,професюре ",ами КПП тата,около градовете,забравили ???? В колко държави бяха сложени ???????
13
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професор без образование, който се държи като фашист и говори за хората в трето лице ? Щом университетите издават дипломи би трябвало да могат и да ги отнемат. Ето сега е момента да му отнемете дипломата на тоя овчарин.
12
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният платен оратор . Защо не каже, че ни взехте свободата, заради печалбата на фармацефтите? Всъщност , това показа колко сме послушни оФце, и се продадохме на шепа алчни диктатори. Жалкото, че и нашите управници се хванаха на хорото, само за да постигнат някакви печалби.
11
10
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Бай Генчо понеже е лекар и понеже е професор и понеже е много дисциплиниран, затова преди година едвам прескочи трапа след коронката. И като цветарка ходеше по телевизиите, да се обяснява и реве колко тежко му било... *** то паметта на българина е усложлива.