Бащата на детето, починало от токов удар: Последно каза "татко"!

Трагедията се разиграла за секунди пред очите на родителя
186
Бащата на детето, починало от токов удар: Последно каза "татко"!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За секунди се е разиграла трагедията, при която почина 16-годишно момче, разказва баща му пред Нова тв.

Детето загина, след като стъпи върху шахта на оживено място в центъра на София, по която е имало ток.

Още по темата
"Момчето беше пред мен, прибирахме се. Имаше затрупани две шахти, от които не се виждаше, че излизат кабели. Детето падна на колене, по лице. Каза: "Татко, татко". Това му бяха последните думи. Отидох, за да видя какво му се случи. Нямаше никакви болести, беше много здрав. Когато започнах да го дърпам, ме удари ток”, разказа бащата Снежан.

Все още не се знае чия собственост е шахтата и кабелите, причинили смъртта на момчето.

Под ръководството на Софийската градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност.

Смъртта на 16-годишното момче е настъпила вследствие остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, сочат данните от аутопсията, извършена днес, съобщиха от прокуратурата.

Предстои назначаването на съдебно-медицинска и техническа експертиза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има незаконен търговски обект. Същият се нуждае от незаконен ток. Викат специалисти по незаконно прикачване към ел.мрежата. Специалистите обаче бъркат и токът взима жертва. Мястото е оживено. Не е случайно, че точно на тях се случва тази трагедия. При такъв поток на хора, точно специалистите по незаконно прикачване на ток са пострадали. Според мен са опитвали да свържат с незаконен ток, незаконния търговски обект. Все пак минават много хора от там. Жалко за детето, без значение етноса.
85
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Икак така в шахтата ще тече ток по кабели най-малко 220В и няма оторизирани лица които да влизат вътре с инструкция за безопостност .И кой отговаря за високото напрежение.
84
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да го убие тока само за това че е стъпил на оголения проводник. За да протече ток е нужно две точки с потенциална разлика, за да те убие тока той трябва да протече през гръдния кош при това с определена сила и в противофаза на сърдечния импулс.
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20ти ЯнуариИ що не се обади на 112 да съобщиш че някой прекарва некви жици по булеварда и не са служители на енергодружество? Ся и да плямпаш - файда няа, сещаш ли се?
82
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от там минавам редовно, онзи ден пак бях, наравно с още колкото можете да си представите минувачи.... чудо е, че се е разминало само с една жертва, а защо се стигна до там е ясно - ***
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До На 20ти Януари околоПоредния разбирач. И на теб ще кажа - кабели за високо напрежение се полагат ПОД ЗЕМЯТА. Не на височина.
80
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До empathyКва местност бре, то това да не е гора или поляна? На пъпа на софия, на булевард. Ква местност? И за кабелите дет си се изказал, че трябвало да бъдат високо а не по земата - ти вярваш ли си на това което си писал? Ако да - ти не си наред с главата. Кабели за високо напрежение се полагат под земята, кви височини, тва да не ти е кабел за телефон или интернет?Ей такива, дет нищо не знаете и само приказвате - за тва сме на тоя хал. Не учите, купувате образование и после - ето резултата
79
1
 
9
 
! Отговори
На 20ти Януари около преди 3 години
На 20ти Януари около 9ч. сутринта в същата шахта двама работника (единия беше дебел)с работно облекло бяха отворили шахтата и ровеха вътре.Видях гофрираните жици по-парапетите.Аз разбрах ,че те не трябва да са там- а поне не 5-6м. височина.Това мога да дам като информация.Можеше да беше всеки един от нас.....Тези не бяха от ЧЕЗ нямаха работни облекла от ЧЕЗ,А от автосервиз
78
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВарнИнскЪ фирма била собственик на кабела убил детето..........ХА-ХА-ХАСеляните полазиха София и ...............те го те!!!
77
4
 
16
 
! Отговори
мак преди 3 години
Хора, дори те да са крадци на жици, с какво това намалява отговорност на виновните? Ако нямаше ток по кабела момчето нямаше да загине. Освен това трагедията можеше да се случи с "чистокръвен българин" минаващ оттам. Тогава според някои пишещи трагедията щеше ли да е по-голяма?
76
2
 
15
 
! Отговори
empathy преди 3 години
До GranikЗа момента данните са че бащата и синът са ринали сняг в тази местност, и при стъпване върху шахтата, или доближаване до оголените кабели, които са били закрити от снега, се е стигнало до фаталния край.Във всички случаи е некомпетентно да пускат ток от такова място, и тези кабели е трябвало да бъдат на високо, както са били останалите.Нека не забравяме случаят с фонтана на Славейков, и как оттоворника се размина с глоба за 1000 лева.
75
2
 
14
 
! Отговори
20ти Януари преди 3 години
На 20ти Януари около 9ч. сутринта в същата шахта двама работника (единия беше дебел)с работно облекло бяха отворили шахтата и ровеха вътре.Видях гофрираните жици по-парапетите.Аз разбрах ,че те не трябва да са там- а поне не 5-6м. височина.Това мога да дам като информация.Можеше да беше всеки един от нас.....
74
2
 
15
 
! Отговори
Офф преди 3 години
Много се трие и блокира тук! Трябва да пишеш само неща, които се опитват да ти внушат авторите на статиите, което е малко трудно предвид зловещо ниското ниво и ненадмината зависимост на този сайт и нямащите елементарни професионални качества и никаква етика "мо*дера*тори". Аре сбогом!
73
1
 
30
 
! Отговори
... преди 3 години
Няма по- голямо нещастие от това да погребеш детето си. А да се случи пред очите на родител е ужасно вероятно (най-меко казано). Оставете етноса, политическите пристрастия, и всичко друго. Не е нормално това.
72
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тока протича през мястото с най- ниско съпротивлевие. За да се случи нещастието, обувките на детето трябва да са били мокри, а самото от да се е докоснало с ръка до занулен (заменен) метален стълб или е било с мокри обувки да се е хванало за оголената фаза. Има нещо гнило в този иначе много тъжен инцидент.
71
2
 
12
 
! Отговори
GHT преди 3 години
"Някой с vpn си прави уплътнява време с теб))"Пуснаха тролфабриката. По команда и в другите медии публикуваха новината загатваща етноса и отдолу почнаха расистките коментари, с които оправдават случая.Явно и тук някой наш човек с павилиони ще излезе сух. Тези жълти бараки са из цяла София и така са прокарани кабели до тях.
70
6
 
4
 
! Отговори
Лили Иванов преди 3 години
На мен не ми е жал. Не им давайте трибуна на тия.
69
5
 
3
 
! Отговори
ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН преди 3 години
Каква е тази фирма собственник на лавката, с капитал 2(два) лева?! Това е само на ДПС и БСП закон!!!! Веднага трябва това да се промени! МИНИМАЛЕН КАПИТАЛ - 10 000 лева! Всяка фирма за бързи кредити ги дава като потребителски кредит. Тази фирма е ПЕРАЧНИЦА НА ПАРИ!!!! МРЪСНИ ПАРИ! ПАРИ КОИТО УБИВАТ!!!!!
68
0
 
11
 
! Отговори
Кака Цвета преди 3 години
Ми идете пеш бе, *** прескачайте шахтите бе.
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мого големи политици станахте опита за кражба не може да бъде оправдан от това че някой друг е краднал или не си е свършил работата качествено