Ваксинацията е напълно безплатна, припомни проф. Балтов

"Прави лошо впечатление, че хора, заявили желание да се ваксинират, не идват"
18 фев 2021 11:08, Красимир Ангелов
66
Ваксинацията е напълно безплатна, припомни  проф. Балтов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прави лошо впечатление, че хора, заявили желание да се ваксинират, впоследствие не идват да го направят. Това заяви на брифинг в Министерски съвет във връзка с разпространението на COVID-19 директорът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов.

Със заповед на министъра бяхме включени с два реални пункта за ваксиниране, един в "Пирогов", един в Медицинския център на "Пирогов", като ние сме направили и няколко подпункта. Всъщност имаме 5 пункта, които ваксинират, и възможност за 2 мобилни екипа, които при нужда ще ходят на място, уточни Балтов.

Още по темата
"Това, което направи лошо впечатление още в първите дни, в които се отвориха пунктовете, е, че по заявените списъци, които идват в "Пирогов" от РЗИ , примерно при 170 човека, които са заявили, че имат желание да бъдат ваксинирани, се явяват не повече от 50", допълни той.

По думите му този проблем веднага рефлектира върху хората, които очакват да дойдат да се ваксинират.

"Защото например днес правим заявка да ваксинираме 500 човека. От тези 500 човека идват реално 30%. Това се оказва голям проблем не само за нас, а и за мотивацията и темпа на ваксинация. Именно затова нашата молба към проф. Гигов беше да се помисли по въпроса дали да не може да се включи и четвърта фаза, защото виждаме, че има много хора, които искат да се ваксинират, а реално те изчакват да мине втора и трета фаза. Същевременно хора от втора фаза заявяват, че искат да се ваксинират и след това не идват.

Това за нас е проблем, защото имаме готовност да работим с нашите екипи много по-интензивно, включително събота и неделя", каза още проф. Балтов.

Той уточни, че никога ваксинационните екипи не отварят флакон от ваксината, преди да е ясно колко човека ще има за ваксинация.

"Постоянно ми се задава въпроса какво дължим за ваксините. Нищо не дължим за ваксините – няма да има такса при личния лекар, няма да има и такса при болниците и медицинските точки. Същото важи и за здравно неосигурените“, посочи Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз бозата на астра зенека нема да си я сложа ако ще и пари да ми давате
39
1
 
11
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Безплатно е за вас, политиканите, които ще се нагушите с комисионни за ваксините, които населението е платило двойно и тройно!
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата седмица заболяемостта беше 140 на 100 000. Тази при ръст от 15% на заболелите на седмична база е 124 на 100 000. В единия случай изчислявате заболяемостта на 5 млн, в другия на 7 млн души. Добри сте, добри сте. Отне ми две седмици, докато схвана какво и как го смятате.
37
7
 
6
 
! Отговори
Утре преди 3 години
задължително ще ни правят антигенен тест в предприятието в работно време. Никой не ни е питал искаме ли. След месец, като започне масовата ваксинация, предполагам, по същия начин в предприятието ще дойдат хора в работно време и ще ни ваксинират - масово. Искаме ли? Едва ли ще ни питат, но всеки е длъжен да присъства на работното си място в работно време и ръководството ще получи информация колко човека са били ваксинирани.
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кое е безплатно освен сиренето в капана за мишки? и тоя господин професор ли какъв е къде видя че е безплатно?Не е ли платено тези ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ваксини с нашите данъци????
35
1
 
15
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Тоз тикве Ник от тиквената хунта да каже защо по предприятията ни карат почти задължително да се ваксинираме!?Аз ГМО отрови в кръвта си не ща!И вече отдавна трябваше да сме стигнали "стадния имунитет" при положение че всеки ден ни съобщават от година и нещо че заразените се движат около 10%!За 400 дена по 10 % от 6 милиона стадо колко прави бе професори,математици,доктори,НОЩници и т.н. говорещи тъпотии глави?
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Прави лошо впечатление, че хора, заявили желание да се ваксинират, не идват"А на мен ми прави впечатление, че Тиквата днес ви е изкарал с Ангелов с едни и същи опорки за деня. Изведнъж взе да ви прави впечатление едно и също.
33
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ваксинацията е напълно безплатна, припомни проф. Балтов"Няма да се ваксинирам, да припомня аз.
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе глупости на търкалета бе!Не били идвали,а се били записали.Това са шменти капели и изобщо не е така.Това е Санданската схема за връзкари.Записали са повече и не им се обаждат,а като отворят ваксината звънят на връзкари и свои хора,уж да не хвърлят ваксините.Лъжат,ама яко лъже тоя!!!!Просто се оправдава защото утре като се разчуе,че пак правят като в Сандански министъра ще го изгони като мръсно куче от Пирогов тоя ***!
31
1
 
10
 
! Отговори
до 29 преди 3 години
майката на Майдел казва че ваксината е топ качество. Можеш да и верваш и че го прави безкористно и "няма никаква връзка" факта, че са поръчали от най-скапаната ваксина с това, че снахата е дъщеря на изпълнителния директор на АЗ.Калинки сър!
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинацията е точно толкова безплатна, колкото и сиренето в бакалията.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до ако бъдеГаранционен фонд за обезщетение на какво ? - ако умре човек викаш, да го обезщетят.Повече няма да пиша щото се ядосах !
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дали не става по следния начин:Данъкоплатеца идва, чува каква е ваксината която му предлагат и си тръъъгваааааа...щото Астра зенека с 59.5% ефективност според производителя е подготвена за ДанъкоплатецаАре бе, арееее
27
4
 
6
 
! Отговори
Vaxer преди 3 години
А защо трябва да викате хората от днес за утре? Обадете им се да кажем след 5 дни да дойдат. Малко хора могат да излязат от днес за утре да ти правят кефа. Направете план който да следвате за да има яснота и предвидимост. Никой не знае кога му е реда за ваксина! Чакаш да те изтеглят на лотария или как?А кой реши групите как да са? Защо театралните актьори и служителите за Норки са преди 65 годишния ми баща с диабет? Заще сме последни Балтов? Къде краднахте ваксините?
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ БЕ СЕРСЕМИ СВЕТОВНИТЕ ГОСПОДАРИ ЩЕ НИ НАВРЪТ В *** ГАЗ
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините за България се бавят защото има проблем с кирилизацията на чиповете.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как е пешеходната пътека на магистралата?Добре ли е,добре ли е,а Балтов?Глей,глей какви магистрали,бе.Вози се в джипката и недей да ни дразниш.Ние сме поне средно интелигентни и подобни изказвания ни обиждат.Безплатно е само сиренцето в капана на мишката.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много мъдро го измислил народът - записваш се за ваксина и не идваш, и така трябва изхвърлят чиповете с номерчето и името ти.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Защото например днес правим заявка да ваксинираме 500 човека. От тези 500 човека идват реално 30%."Защото сте лупкини залупкини - правите на велики, давате заповеди, дуете се по медиите и лъжете на всяко второ изречение. Виж, ако се държахте като нормални хора, ако се уповавахте на науката, бяхте вникнали в притесненията и желанията на хората - можеше и да не е толкова зле ситуацията! Но сега който сее ветрове, жъне бури.
21
2
 
17
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
БАЛТОВ БАЛТОВ ГЛЕДАШ МНОГО ТУРСКИ СЕРИАЛИ