Ваксинацията ще се случи, въпреки недоверието!

От днес мой приоритет като министър е ваксинацията, заяви Костадин Ангелов
Обновена: 18 фев 2021 10:34 | 18 фев 2021 10:28, Красимир Ангелов
268
Ваксинацията ще се случи, въпреки недоверието!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксинацията ще се случи, въпреки недоверието, което се шири масово, обяви здравният министър Костадин Ангелов по време на редовният брифинг на НОЩ.

"Ако ние говорихме, че 2021 година ще е годината на надеждата и ваксината ще ни даде тази надежда, то е много просто – надеждата е в нашите ръце. Нека не я отлагаме и не я зачеркваме. Защото само ваксината ще ни върне тази свобода", заяви още Ангелов.

Още по темата
Той призна, че има проблем с хора, които се записват за ваксинация, а когато дойде денят за ваксинация, не отиват.

Не е нормално, хора да искат да бъдат ваксинирани, а други хора преди тях да не идват, посочи здравният министър. "От днес, до деня, в който ще бъде ваксиниран последният български гражданин, който иска, мой приоритет ще бъде ваксинацията", посочи Ангелов.

Той призна, че му е трудно да разбере защо се дава думата на експерти, които говорят това, което хората искат да чуят, а не това, което казва медицината и науката.

Ако ние не обръщаме внимание на науката, то не ни чакат добри дни, заяви здравният министър.

По думите му всички експерти са отговорили на поставените въпроси и тези позиции вече са изпратени до БЛС, всички лекари и медии. Ангелов изрази надежда, че там са отговорите на всички въпроси, които задават пациентите и бъдещите ваксинирани.

Предлагаме да се премине към четвърта фаза на ваксинацията срещу коронавирус, заяви от своя страна проф. д-р Красимир Гигов, ръководител на Националния ваксинационен щаб.

"Както знаете, в момента ваксинационният план застъпва хора от втора и трета фаза. Втора фаза е почти приключила, остават някои контингенти от трета фаза, но се очаква и голям брой ваксини. До края на месеца около 100 000 ваксини, а следващия повече. Освен това, със заповед на г-н министъра бяха определени съответни имунизационни пунктове в цялата страна, което позволява да се разшири гамата от провеждани ваксинации.

В тази връзка Националният ваксинационен щаб предлага на г-н министъра да се премине към четвърта фаза. Четвърта фаза, това с възрастни хора над 65 години, както и тези с хронични заболявания", допълни Гигов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
24
 
1
 
! Отговори
i'm преди 3 години
Антиваксерите да попитат хората от пандемията разрази ла се около 1950-та, как е Полиомиелита. Да им обяснят какви *** са и какво фашистко дело е било измислянето и масовото прилагане на ваксината против Полиомиелит. Изобщо... хората са изключително късопаметни и откровено невежи.
117
1
 
23
 
! Отговори
Бат Пенко преди 3 години
Пууу тоз жалък продажник яко са го стиснали у менгемето, че да принуждава хората да се ваксат на всяка цена. Алоу сериозната наука казва че няма опит с таз рнкваксина. Ти коя наука слушаш бе,таз дето и нея са я стиснали у менгемето ли?Ясни сте,жалки помощничета на клаус швабата и всичките по**яри.
116
0
 
3
 
! Отговори
до 121 преди 3 години
НЕ СЪМ ***, ЦЪРВУЛКА СЪМ.
115
0
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Оставка!
114
0
 
22
 
! Отговори
Ужасът преди 3 години
Ангелов-на бас че няма да ни ваксинираш на сила.
113
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако ние говорихме, че 2021 година ще е годината на надеждата и ваксината ще ни даде тази надежда, то е много просто надеждата е в нашите ръце. Нека не я отлагаме и не я зачеркваме. Защото само ваксината ще ни върне тази свобода", заяви още Ангелов."Първо няма да се ваксинираме и второ тази свобода ще си я върнем ние като ви натрошим кратуните. Изобщо не си въобразявай, че можеш да държиш населението като заложници и да поставяш условия, цър вул скъсан.
112
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Eй, няма да мирясат докато не чипират народонаселението.
111
1
 
16
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Носете по най-малко две маски без издихателен клапан! Много е модерно. Сега само в САЩ, после и у нас!!
110
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези имат особения талант с всяко показване по медиите да отказват все повече и повече хора от експеримента с генномодифициращата терапия.
109
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия всеки който иска може да се ваксинира дори в мола, моловете работят, и театрите, и ресторантите и всичко работи. Медиите изобщо не обявяват статистики и не се интересуват кой се е ваксинирал и кой не, ваксинирането не е тема - всеки сам решава дали да се ваксинира, който желае - моля заповядайте.
108
0
 
26
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
И насила ли ще ни ваксинират? Това е ФАШИЗЪМ!!!
107
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпреки, че не искате, ще ви принудим.Така ми звучи на мен и още повече ме отвращава. Още детска болница нямаме. В Либия и Танзания има дори. А сега много загрижени и мислещи за населението. Постоянно хората събират пари за някой за да се лекува навън. По делата ви познаваме, а не по лъжливите думи. И за ваксините не ви вярваме, че са за наше добро. Безродни, бездушевни, безсърдечни продажни хомофоби.
106
3
 
18
 
! Отговори
Ще ще но преди 3 години
САМО СПУТНИК V
105
4
 
7
 
! Отговори
госпожа Ангелов преди 3 години
Защото само ваксината ще ни върне тази свобода
104
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е точно такива изявления показват какви всъщност са индивидите, "загрижили" се изведнъж за нас.
103
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ваксинацията ще се случи, въпреки недоверието!"Пак си правиш сметките без кръчмаря, мишок.
102
2
 
27
 
! Отговори
Коцето преди 3 години
Що не ни вервате, бре? Кога сме ви лъгали?
101
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коце, не се прави на мъж. Не ти отива.
100
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Експерти, експерти, експерти ..... Война на експерти.... На Коцето експертите - най-добрите експерти!!! И ако може някой да дефинира думата "експерт", че вече звучи като "британските учени"
99
4
 
37
 
! Отговори
робовладелец преди 3 години
Аййй. Платихме милиарди вече на няколко *надеждни* фирми, за да експериментират върху вас. Как така няма да се брандирате ? Робе !!!! Не може така ! Вижте как на запад се брандират робите, на изток и те се брандират. Време е и вие да се брандирате ! Не може да има свобода, няма да го позволим ! Ще убедим стрехливите от вас, че е нужно и ще ги насъскаме срещу вас ! Ще се биете по улиците от глупост и страх !