Ваксинацията ще се случи, въпреки недоверието!

От днес мой приоритет като министър е ваксинацията, заяви Костадин Ангелов
Обновена: 18 фев 2021 10:34 | 18 фев 2021 10:28, Красимир Ангелов
268
Ваксинацията ще се случи, въпреки недоверието!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксинацията ще се случи, въпреки недоверието, което се шири масово, обяви здравният министър Костадин Ангелов по време на редовният брифинг на НОЩ.

"Ако ние говорихме, че 2021 година ще е годината на надеждата и ваксината ще ни даде тази надежда, то е много просто – надеждата е в нашите ръце. Нека не я отлагаме и не я зачеркваме. Защото само ваксината ще ни върне тази свобода", заяви още Ангелов.

Още по темата
Той призна, че има проблем с хора, които се записват за ваксинация, а когато дойде денят за ваксинация, не отиват.

Не е нормално, хора да искат да бъдат ваксинирани, а други хора преди тях да не идват, посочи здравният министър. "От днес, до деня, в който ще бъде ваксиниран последният български гражданин, който иска, мой приоритет ще бъде ваксинацията", посочи Ангелов.

Той призна, че му е трудно да разбере защо се дава думата на експерти, които говорят това, което хората искат да чуят, а не това, което казва медицината и науката.

Ако ние не обръщаме внимание на науката, то не ни чакат добри дни, заяви здравният министър.

По думите му всички експерти са отговорили на поставените въпроси и тези позиции вече са изпратени до БЛС, всички лекари и медии. Ангелов изрази надежда, че там са отговорите на всички въпроси, които задават пациентите и бъдещите ваксинирани.

Предлагаме да се премине към четвърта фаза на ваксинацията срещу коронавирус, заяви от своя страна проф. д-р Красимир Гигов, ръководител на Националния ваксинационен щаб.

"Както знаете, в момента ваксинационният план застъпва хора от втора и трета фаза. Втора фаза е почти приключила, остават някои контингенти от трета фаза, но се очаква и голям брой ваксини. До края на месеца около 100 000 ваксини, а следващия повече. Освен това, със заповед на г-н министъра бяха определени съответни имунизационни пунктове в цялата страна, което позволява да се разшири гамата от провеждани ваксинации.

В тази връзка Националният ваксинационен щаб предлага на г-н министъра да се премине към четвърта фаза. Четвърта фаза, това с възрастни хора над 65 години, както и тези с хронични заболявания", допълни Гигов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако изобщо се бодна, това ще е със Спутник V, тази ваксина работи с основна азбука кирилица и е максимално съвместима с българския имунизационен календар.
137
1
 
29
 
! Отговори
НАУКАТА? преди 3 години
"Ако ние не обръщаме внимание на науката, то не ни чакат добри дни, заяви здравният министър."Смешно, тъжно, обидно - Ангелов, ти си този, който не обръща внимание на науката. Ти, и тези като теб, променяте научни постулати, норми и дефиниции, за да вместите бизнеса, печалбите, и дори калкулираната смърт в науката.Но, Господ забавя, но не забравя. Случва се точно това, което лекарите, верни на нуаката, предричаха - ваксинираните рискуват да развият мултисистемен инфекционен синдром. Чети
136
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че не ни дават ваксини, и европейския егоизъм си пролича доста добре, е основание да се направи референдум за излизане от Европейския съюз. Европейския съюз не може да ни реши проблемите. Видя се че Европейския съюз е тромава, нискоефективна, вътрешно егоистична и бюрократична организация изгодна за 1-2 държави и за Брюкселската бюрокрация.
135
1
 
24
 
! Отговори
П.Р. преди 3 години
С ваксините вече ни се подиграват. Да сложим една, *** тя не е достатъчна - трябват две, а най-добре три за всеки случай. Накрая хората ще се пристрастят като към наркотиците.
134
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са забравили, че са една шепа. Ние сме 5 милиона. Нямат никакъв шанс.
133
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И полиомиелитната ваксина ли не осигуряваше защита от заразяване и разпространяване на заболяването? А действието й беше ли трайно, или изискваше нови и нови "реимунизации"? И въобще, плоскоглавите проваксъри май не знаете какво означава "критично мислене".
132
2
 
26
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
ДА! Не вярваме на измислените ви "експерти"защото всички са некъдърни,лъжливи, платени калинки! А "медицината и науката",които се опитвате да ни пробутвате е в ръцете на шепа човекомразци и сатанински шарлатани! И не ни заплашвайте защото търпението на БЪЛГАРИТЕ не е безгранично!!!
131
1
 
17
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
ДА! Не вярваме на измислените ви "експерти"защото всички са некъдърни,лъжливи, платени калинки! А "медицината и науката",които се опитвате да ни пробутвате е в ръцете на шепа човекомразци и сатанински шарлатани! И не ни заплашвайте защото търпението на БЪЛГАРИТЕ не е безгранично!!!
130
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем съзнателно се ваксинирах, въпреки че имах резерви към ваксинацията. Прецених всички минуси и плюсове и взех това решение. Вчера получих резултатите от теста за антитела бяха над 300 при минимално 35.
129
0
 
15
 
! Отговори
Стар доктор преди 3 години
До 126 i'mГосподине, и полиомелитната ваксина ли я разработиха тогава за 4-5 месеца и тя ли беше изцяло нова технология за употреба върху човешкия организъм?
128
4
 
27
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Хунтата вече действа с чисто принудителни и фашистки методи!В нашето предприятие правят списъци за ваксинация която естествено е доброЗорно!Ако не се ваксинираш ще те изритат през портала!
127
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде сравняваш полиомиелит със сезонен грип бе, ***...
126
2
 
13
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
И как така ще се състои ако не искам да се ваксинирам. А и повечето от хората не искат. Може да трябва да я слагат нелегално в ракията.
125
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се случи това лято, като отскоча до Сочи и си бия един Спутник.
124
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинацията ше се случи- прав е, но дали трябва и дали ше се случи с ваксината на Астра Зенека е друг въпрос
123
2
 
13
 
! Отговори
Дааа преди 3 години
Тук се казва: Венсеремос, да живее партията на демократо-болшевиките-герб. Който не ще ваксина-Белене, а може и Сибир и пълно отнемане на имуществото.
122
7
 
1
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ИСКАМ СИ СПУТНИКА V С НЕГО ДА СЕ ИЗДИГАМ НАД МИСЛИТЕ И ДА ГЛЕДАМ КАК СИ ОТИВАТ ПТИЦИТЕ
121
3
 
8
 
! Отговори
да де преди 3 години
Министерството на здравеопазването на Беларус официално призна COVID-19 като психично заболяване Затова Министерство на здравеопазването взе единственото правилно решение да счита COVID-19 за психично заболяване с подходящо лечение , каза Дмитрий Пиневич, първи заместник-министър на здравеопазването на Беларус.По препоръки на агенцията всички граждани, които търсят спешна медицинска помощ, ще бъдат призовани от психиатрична линейка и поставени в болница за психично-здравни грижи.
120
1
 
7
 
! Отговори
Как ще стане преди 3 години
КЪДЕ СА ТИ ВАКСИНИТЕ МИНИСТРЕ? *** ЗА КАЦАТА СЪС ЗЕЛЕ НЕ СТАВА ОТ ВАС.САМО ОБЕЩАНИЯ.КЪДЕ СА ВАКСИНИТЕ???
119
1
 
14
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Поредните фейк нюз от страна на ГЕРБ - ваксини няма, в България до сега са дошли в ПЪТИ по-малко ваксини а глава на населението спрямо останалите страни в Европейския съюз. Тъй като обаче този факт е труден за обяснение се опитват пак да се оправдаят с хората.