Борисов разпореди: Зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират

Смъртността в страната намалява, отчете Ангел Кунчев
19 фев 2021 11:23, Александър Попов
264
Борисов разпореди: Зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Едновременно с четвъртата ваза от ваксинационния план да се създаде зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират срещу COVID-19, разпореди министър-председателят Бойко Борисов на днешното работно съвещание, което той свика с представители на Националния оперативен щаб, ваксинационния щаб и здравния министър.

Премиерът беше категоричен, че на първо място е важно всеки желаещ лекар да бъде ваксиниран. Същевременно, след като са създадени условия за ваксиниране и за втората и третата фаза, трябва да се даде възможност и за всички останали, които чакат, за да бъдат ваксинирани.

"Отивате по регионите в страната, за да наблюдавате процеса лично и пускате зелени коридори за желаещи да се ваксинират. Така процентът ваксинирани ще се повиши много, ще имаме още по-голям щит срещу пандемията и няма да се налага допълнително затваряне или рестрикции, каквито има в другите държави", категоричен беше министър-председателят.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва, че общо към 18 февруари 25 441 са ваксинирани с втора ваксина и 90 514 са общо ваксинираните с първа доза на ваксината.

Още по темата
Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов заяви, че в края на днешния ден се очаква доставка от 57 600 дози от Оксфордската ваксина, като е създадена организация още утре сутринта тези количества да бъдат разпределени до всички 28 РЗИ в страната.

"Следващата седмица очакваме нови 180 000 дози от трите разрешени за употреба ваксини. Информацията, която имаме за месец март от производителите и от Европейската комисия, е поне за 500 000 дози, което позволява да бъде стартирана и четвъртата фаза от Националния ваксинационен план“, докладва Кирилов. Той добави още, че Европейската агенция по лекарствата стартира финалния етап от оценката на документацията на четвъртата очаквана ваксина - на компанията „Джонсън и Джонсън“.

„Беше предоставена допълнителна информация на медицинските специалисти, също така - експертни становища по всички специалности, така че всички медицински специалисти, които поставят ваксини, да бъдат спокойни за официалната информация, свързана с трите ваксини“, изтъкна още Богдан Кирилов.

В рамките на работното съвещание главният здравен държавен инспектор и член на НОЩ доц. Ангел Кунчев отчете спад на смъртността в страната.

„Това показва, че опасенията, че британският вариант на вируса ще бъде по-тежък, засега не се оправдават“, отбеляза Кунчев и добави: „може да очакваме при циркулацията на този нов вариант да продължи леко повишаване на заболеваемостта, но ако е с този темп, не представлява опасност за здравната система“. Председателят на НОЩ Венцислав Мутафчийски също отбеляза спада на смъртността в страната. По думите му това е резултат както от натрупания опит на медицинските екипи при лечението на COVID-19, така и заради намаления натиск върху здравните заведения. „Има възможност всички болни, които постъпват, дори и в тежко състояние, да получат адекватни грижи. Това е важното“, категоричен беше Мутафчийски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още по темата: Бойко Борисовваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
21
 
5
 
! Отговори
Академик преди 3 години
Ако един от насъсканите про ста ци,антиваксъри отгърне Биохимията на Ленинджер на разделът за синтезът на РНК, ДНК,устройство на човешкия геном,ще се почувства като Алиса в страната на чудесата!Сакам да кажем,че биомолекулярната наука е стигнала невероятни висоти!!В същия момент разни ца р ву ли,дето смърдят на 56 номер,тръгнали да изказват мнение за устройството на електронното табло на совалката Индевър??!!Долу горе същата история!!България,нескончаем извор на п рос та ци и им бе цили!!
41
3
 
11
 
! Отговори
Нане преди 3 години
У столюпиново, сред избирателите на тиквите вече се пеят маанета и маат кючеци за безплатните ваксини от 2 лева...С нетърпение чакат ангелова, и щабарите по нощници да започнат великото спасение...Екипи от новата, ще заснемат великото дело и ще бъде излъчено по медии в цял свет...
40
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kато един истински диктатор , Баце отвново разпорежда... полсе не било полотика , било медицина, били взимали общи решения.. да да ама не, бойко каквото нареди това е
39
2
 
14
 
! Отговори
37-38 преди 3 години
Лелка на 42-45 г., работи в администрацията, щура фенка на *** Прости. IQ - 67!
38
7
 
22
 
! Отговори
Илюминат Петров преди 3 години
Нека някой гейбер ни сподели 3 неща, които този клептоман е направил като хората. Хайде, чакаме! За кражбите и лъжите знаем, че е професионалист ***, но няма как да ги включите в списъка. Нещо хубаво и полезно да е направил този грозен тип?
37
4
 
16
 
! Отговори
Избори идат преди 3 години
Зелен коридор трябва ,за може милиони зелени гущери да потекат в нечии сметки .Ама няма да са на формците тука де .А на десетината герберски трола ,шепа центове и пенита в очу-кани-те им чаунени канчета ,все пак трябва да лъс-кат имиджа на господарите си.Нали за това са станали професия -гнусен гербераски *** ,в регистъра я няма ,но е публична тайна!Борисов обаче за 11 години се е удвоил на тегло ,сигурен съм ,че е от стрес и грижа за народа да севаксин
36
30
 
5
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Голяма злоба леят крадците на ДДС против правителството и имунизационната кампания!!Така е когато все още не е измислена ваксина за 85%ви ка тили,им бецили!!За какво висите м,ди по сайтовете да злорадствате и да плашите хората?!Като не искаш да се ваксинираш и като смяташ,че си по умен от останалия свят,налегни си тъ пия червен дир ник и остави нормалните хора на мира!!*** не,в стил Радю Ка у ня пъчи космати гърди накичени със соц.тенекийки,маай юмруци и се прави на мъж скрит в мазето с бурканите
35
31
 
6
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Браво, най-подле едно умно решение! Остава да кажете как точно да стане, за да се възползваме. Толкова ми пусна от тая пандемия вече, че още сега ще отида да ваксинирам ако има възможност. Сложете с ориоритет и гимназистите, за да могат да ходят на училище! В 11 клас те са вече пълнолетни и могат да се ваксинират по училищата, ще стане много бързо и ефективно. За разлика от родителите си, те са модерни хора и не са антивакс настроени.
34
7
 
23
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Толупий няма как да остави сираци пълните с пари шкафове,банкови сметки и имоти!Няма да се ваксинират никога!Не го гледай че е порст ...те тия имат най развит първичен инстинкт за самосъхранение!
33
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24ХАХАХАХАХХАА Mister Worldwide цяла България ли познаваш от тия "доста поднати" бе!? Мали какви сте смешни из коментарите нямате РАВНИ. Мани ваксини, ковиди, русии, америки, бойковци, комунисти, илюминати, тамплиери, евреи, планове ран-ът и т.н. теми за гениите на нашето време. Изумява ме само какви сте нарцисисти, как страшно много знаете, как който вас слуша ще бъде направо спасен от апокалипсиса. Вие сте живи светци всичките направо. Коментарите на днес.бг са като зоопарк.
32
0
 
24
 
! Отговори
Който иска преди 3 години
нека да се ваксинира.
31
10
 
12
 
! Отговори
:) преди 3 години
В Израел са ваксинирани 75% от населението. В Бантустана още правят планове и умуват.
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на кабинета Борисов 4 и 5 ще бъдат ваксинирани още 200 българи, а Министър Ангелов ще посреща тържествено равнопоставени в празна кутия от обувки на летище София
29
7
 
19
 
! Отговори
.I. преди 3 години
Къде са ваксините, ***; Румъния 6% ваксинирани, ние 1%!На изборите ще поличиш една много отчетлива и разпознаваема ваксина ост среден тип!
28
4
 
25
 
! Отговори
WTF????????????? преди 3 години
И къде е новината? Дебелият излязал и повторил нещо, което се знае отдавна. Симулация на дейност. Дебелият да каже защо ремонтите, с които се хвали, са с толкова ниско качество. Да каже защо умря онова момче на Гешов. Защо в страната е пълна анархия.
27
3
 
23
 
! Отговори
Samo minavam преди 3 години
Пичове, в казармата имаше лаф...,по желание и в таолетната не се ходи.Да сте видели, ваксиниран политик.Зер, кой ще им харчи, парите, като дойде, попа с кандилото.
26
4
 
24
 
! Отговори
Толупий преди 3 години
а ти кога ще се ваксинираш да покажеш че е безвредна, сега е твоята фаза на хронично болни и възрастни
25
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен провал на ГЕРП с пандемията, с тоя темп на ваксиниране ще ни трябват повече от 5 години
24
4
 
19
 
! Отговори
Логика... преди 3 години
Ако човек има силата и възможностите да смеси множество отрови и да създаде... толкова силна отрова, че да трепе хора по въздуха, безразборно. Каква е логиката същият да иска да оздравеете от ваксина и да бягате по парковете здрави за да живеете 150 години здравословен живот?
23
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не коридор - магистрала ще им направим. *** желаещи няма, пусто!