Свободни от отговорности: 160 000 младежи нито работят, нито учат

Идентифицират ги в карта, за да търсят начин да ги ангажират
Обновена: 23 фев 2021 13:13 | 23 фев 2021 13:01, Камелия Цветанова
281
Свободни от отговорности: 160 000 младежи нито работят, нито учат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

160 000 младежи нито работят, нито учат. Това стана ясно от думите на социалния министър Деница Сачева по време на събитие на посолството на Швейцария, свързано с насърчаване на заетостта сред ромското население. Те ще бъдат идентифицирани на карта, съобщиха от МТСП.

Още по темата

„Важно е да направим карта, с която да идентифицираме около 160 000 младежи, които нито учат, нито работят. За целта ще използваме положителния опит от Механизма за обхват на децата и учениците в образователната система. Ще предложим и възможности за валидиране на съществуващи умения, така че хората в общностите да се реализират пълноценно на пазара на труда”, обясни Сачева.

По думите й сериозен акцент в Плана за възстановяване и устойчивост и в Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ се дава на младежката безработица. В Националния план за действие по заетостта ще бъдат предвидени 1,6 млн. лв. за програми за насърчаване на заетостта.
 

„С повишаването на минималната работна заплата ще бъде повишено и възнаграждението на ромските медиатори, които имат ключова роля в идентифицирането на хората и обхващането им на пазара на труда“, допълни Сачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави се чертежа. И се пуска към струга. От теб и твойте способности въобще няма нужда! -------Само че този струг, дето му се пускат чертежи, струва толкова, че не можеш да си го позволиш. А и на него някой трябва да му сменя ножовете и да до обслужва.
122
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всички младежи са нужни спокойствие и сигурност за да повярват във своите възможности и сили.Как да стане, като корупция и престъпност злоба и завист ни заливат от десетилетия!
121
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
борисов е цвете пред още по-големите евроатлантически плювачи като плевнелиев, партиен член в трети курс, или дайнов - аонсу-то-----А кой управлява държавата, Дайнов или Борисов?
120
4
 
15
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Ще ги накарате да работят.Трай коньо за зелена трева.
119
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 137Тежък провал на ГЕРБ. И при това има все по-висока официална безработица и 200-300 хиляди работни места ползват 60 на 40 държавна помощ за да не останат безработни.
118
3
 
19
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
До 132,Тези блага как се формират? Да не падат от небето? Как ще се разпределят по равно след като принуса за тях е различен. Ти се гърбиш по 12 часа на ден, друг си бърка в носа и пльока с пръсти а накрая на месеца в сметката еднаква сума, как ти се струва? Стига с това равно разпределение. И не пиши глупости, кумунизма е абсолютна глупост и трябва да се забрани със закон, като фашизма и нацизма.
117
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2 милиона са без осигуровки и още 2 милиона пенсионера тънат в бедност и мизерия.
116
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 135 Taка най-лесно се отговаря. Чисти ръце, на държавна позиция , пък другите да се оправят. Важното е да докопаме мястото и да лизнем дупетата. Пък за друготе съдба
115
3
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Вчера се говореше за 33 % сива икономика. Хмммм тия мързели хахахах
114
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е кой е виновен. Кой трябва да им вдъхва респект ? Държавата къде е..... 160 000 нито работят нито учат ,но не се оплакват от съдбата си !
113
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериозна част са от малцинствата, а други работят, но са извън закона. Навярно не са чак толкова много тези, които нищо не правят. А и това омръзва. Липсата на цел води до депресии.
112
4
 
30
 
! Отговори
Стъкмистика преди 3 години
Пълни глупости-бачкат в сивата икономика,без договор, без истински осигуровки, заплата от кеш под масата.Това е.Децата са отговорни,кърпят семейния бюджет и някой лев за себе си.
111
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЕ кой е виновен. Кой трябва да им вдъхва респект ? Държавата къде е
110
4
 
16
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Повечето младежи са без трудови договори, без реално осигуряване-и роми ,и българи са така.Сега пък с онлайн ученето, когато не се знае кога ще е редовно, всички работят за 1-2мес нещо,без договор и заплащане кеш."Точен" извод са направили тези от министерството.
109
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво? Иска да ги прати в Швейцария ли?Чий изобщо го дири тая на външни мероприятия, че да дава акъл? Да си пие кротко и да не си отваря устата, че да изглежда по-умна отоколкото е.
108
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една част от безработните са си направо за ревизия от къде са им колите и имотите като не бачкат.Има закони и начини, но те са само на книга.
107
7
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Продуктите на демокрацията, научени само да вземат, ако може с нелегална дейност, още по-добре, такива искахте, такива получихте ;) !!!
106
4
 
36
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Проблемът не е само при тези на смимката. Много хора и от българския етнос не работят и с нищо ОФИЦИАЛНО не се занимават, а в същото време масово се карат автомобили и се пазаруват жилища, чиито цени не може да си позволи човек със заплата!Причината: масови далавери, трафик на какво ли не към Западна Европа, едри наеми, ренти, земи, сив сектор, колекторска дейност, приближени до властта... още да изреждам ли?
105
6
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Имат си работа-избиратели на ГЕРБ!
104
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 104Да си слушал реч на Тръмп, Борис Джонсън, Маргарет Тачър? Я си свери часовника! В политиката меки души не виреят. Западните водачи интелектуалци, честни и пример за поведение? Ооооо!