Отменят тържествата за 3 март на Шипка

Решението е по препоръка на доц. Ангел Кунчев заради Covid-19
26 фев 2021 18:50, Анисия Иванова
195
Отменят тържествата за 3 март на Шипка
Снимка: БГНЕС

Община Габрово отменя създадената организация за църковно-военен ритуал на връх Шипка по повод националния празник Трети март. Отменянето на тържеството е във връзка с постъпило до кмета на Габрово Таня Христова писмо от главния държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев, в което се съобщава за повишаване на броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в страната, съобщават от общината.

Още по темата

Според доц. д-р Ангел Кунчев струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на Covid-19 и в тази връзка провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно.

В памет на загиналите за свободата на България на 3 март в Габрово, от 09,30 часа ще бъде отслужена панихида в храма "Успение на Пресвета Богородица", а в 10,00 часа на централния площад "Възраждане" в града ще бъде издигнат националният флаг.

По-рано днес от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по отбелязване на националния празник на България 3 март на Шипка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
10
 
! Отговори
Ало професора преди 3 години
То и вашите е трябвало да ползват презерватив, ама уви крайния резултат е на яве
77
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Георги"Когато ти примият черепната кухина раждаш такива мъдростКаквито и да са причините за войната те донасят свободата на България !"Те донасят руското робство. Само сбъркан русофил нарича това "свобода.За сметка на това, когато искаме да правим Съединението Русия е против, както и когато обявяваме независимостта си!Дотук с илюзиите за "добронамереност от Блатото!!!
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Професор 76 а вместо да се забранява със закон , не е ли по-лесно да спреш да пише глупости ?
75
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да пуснеш народа по кръчми, казина и екскурзии и в същото време да забраниш събиране на открито, само защото Радев ще е там... извинявайте, ама това е налудничаво. Какъв е тоя страх от Радев, бе, ха-ха-аха............
74
8
 
12
 
! Отговори
Дядо ПОП преди 3 години
Надуха ни главите.че сме щели да ставаме 16 република, а пък станахме 52 губерния,не и щат...........
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68 Само не се разбира какво общо имат служебните ти задачки с факта , че имаме визов режим със САЩ и сме извън Шенген ?
72
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно. Щото по няколко пъти в месеца пътувам по света по работа, даже с кеф минавам с кола точно покрай табелата на Шенген понякога, но явно русофилите, дето не излизате от панелките ги разбирате нещатаТонкааа, пътуваш да щатите сама в мокрите си сънища и когата се напъваш пред клавиатурата.
71
6
 
5
 
! Отговори
Гроби Таласома преди 3 години
Зозо е Бойкова наложница, орт елитните!;))) Как е Зозка, добър лие Бойха, посмазва ли ти алката с бело сладко?;)))
70
6
 
16
 
! Отговори
Послание преди 3 години
Кунчев, ти си никой.
69
18
 
6
 
! Отговори
Професор преди 3 години
Решението е правилно. Не може заради някакъв измислен "празник" да се рискува живота и здравето на хората. Изобщо 3-ти Март си е комунистически празник и трябва да бъде забранен със закон.
68
5
 
8
 
! Отговори
Георги преди 3 години
До Зозо Когато ти примият черепната кухина раждаш такива мъдростКаквито и да са причините за войната те донасят свободата на България !А опорките ти за красивите имоти и стопанства лесно ги оборват въстанията на самите българи !
67
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Потурнаците във форума са в атака, както турците под Шипка.
66
1
 
5
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 3 години
Ех.бай Тошо добре,че те погребахме по корем.................................................
65
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64 бреееей била русия против Съединението?и кво ? Това не променя факта , че ни е освободила от турско робство
64
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 65"Докато не забраним да се произнася името на граф игнатиев в България, докато альоша стои над Левски в Плодив, няма да се избавим от това проклятие. За паметника на съветската армия няма да говоря."Факт. Партията, която ми обещае да премахне тия извраения има гласа ми на изборите, когато и да стане това.:))))
63
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според тиквените клакьори(подлогани)е важно чалготеките и кръчмите да бръмчат от първи март,какво значи тук някакъв си Празник!
62
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мдаааа"явно си от тези , които обитават алтернативна реалност"Явно. Щото по няколко пъти в месеца пътувам по света по работа, даже с кеф минавам с кола точно покрай табелата на Шенген понякога, но явно русофилите, дето не излизате от панелките ги разбирате нещата. 10 годишната ми бизнес виза за САЩ ми я издадоха по-бързо отколкото МВР ми извади нов "спешен" паспорт. Смятай за какви "ограничения" иде реч!:))))))
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 51 Абе и вие не знаете , накъде да се кланяте Довчера на Горбачов , днес на такива като Байдън Довчера празнували 7ми ноември като национален празник , днес 4ти юли
60
3
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До АнонименЗнам, че си мечтаеш БГ пак да е руска губерния, ама греда :))))))))))))))))))))
59
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не забраним да се произнася името на граф игнатиев в България, докато альоша стои над Левски в Плодив, няма да се избавим от това проклятие.За паметника на съветската армия няма да говоря.