Румен Драганов: В България също си имаме Занзибар

Много вероятно е да се въведат ваксинационни паспорти за туристите през лятото
Обновена: 28 фев 2021 15:42 | 28 фев 2021 14:55, Елка Василева
38
Румен Драганов: В България също си имаме Занзибар
Снимка: архив, БГНЕС

В България също си имаме Занзибар, миналото лято положението беше същото във всеки курорт – нямаше маски, тестове или карантина. Това заяви Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма по повод интереса към острова пред bTV.

Според него хората са зажаднели за пътувания заради ограничителните мерки през последните месеци. Той заяви, че туристическият бранш не са съгласни с въвеждането на ваксинационни документи, даващи привилегии на имунизираните срещу COVID-19.

Още по темата

„Има хора с антитела, други с алергии, на трети не им препоръчват да се ваксинират. Трябва да се съобразят с тези групи. Независимо от всичко, без да има европейско решение или нормативен акт, хората сами се нагласят, че искат да изберат „здравата“ дестинация“, каза Драганов.

Той обясни, че голяма част от персонала в сферата на туризма ще се ваксинират, за да се създаде спокойствие сред клиентите. „Както е личен избор да се ваксинираш, така ще стане личен избор дали да влезеш в даден хотел или заведение“, допълни експертът.

Драганов заяви, че има вероятност през лятото Гърция да изисква подобен ваксинационен документ на чуждестранните туристи. „От тук нататък, като се каже: „Гърция“ е „зелена дестинация“, защото изисква такъв паспорт“, Израел и Испания също, ако България не го направи, то ние не можем да се правим на Занзибар“, допълни той.

Експертът коментира, че очакванията са това лято да има повече туристи от Великобритания у нас. Драганов заяви, че едва ли ще има намаление в цените в бранша, за да се привлекат хора.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Ето затова сме зле в България - защото политиците разчитат само на туризма, а в туризма управляват занзибарци....
31
0
 
3
 
! Отговори
222 преди 3 години
Аз съм от хората,на които не се препоръчва да се ваксинират.Явно ще трябва да забравя какво е това да отидеш на почивка,екскурзия и каквото още се сетите.Най добре да ида да се гръмна,че ще е по лесно.Ако това не е дискриминация,здраве му кажи.
30
1
 
5
 
! Отговори
zanzibaro преди 3 години
Елате в Занзибар. Всичко е чудесно. Няма никакви проблеми. Хайде народе към Занзибар ! Всичко си има.
29
1
 
5
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 3 години
С такива *** на чело , никъде нищо няма да тръгне и стане като хората ...
28
1
 
8
 
! Отговори
Гледай ти какъв преди 3 години
институт имало.И сигурно е на държавна издръжка.А дали имаме институтза изследване "ефекта на пеперудата"(маха с крилца в Китай и ставаураган в Сан Франциско)?Искам да се запиша в такъв,да защитя професура.А-а,надали е възможно,по-лесно ще бъде да искам да стана президент набългарската лунна колония.
27
2
 
2
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Нашето море е много по-хубаво, но не и в този сезон...
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българското море отдавна е една близка като разстояние и мнооого далечна като привличане дестинация за мен....
25
1
 
10
 
! Отговори
Занзибар преди 3 години
Ние сме в Занзибар!и тук четем Днес.бг, има интернет-ковид няма!няма маски, тестове искат само като си тръгваш, та ние останахме...Правиш ПСР тест, но ти го дават резултата на 4-я ден! Отрицателен.Авиокомпанията не го приема...Добре, че тук е хубаво и имаме пари!Има и евтини места, но със забележки...Така,че като свършат Ковида, ваксинациите и лакдауните - може и да се приберем!
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сатанистите ще ходят в Гърция.Верните на Бога души ще намерят решение защото Той ги води.
23
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чуете "зелено"(зелена енергия,зелени коридори и дестинации и т.н.) знайте че е свързано със сорос и световното правителство в сянка. Трябва да сме нащрек за всички "предложения" относно т.н. глобално затопляне които идват от същото място.
22
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То на персонала по БГ не му е проблема във ваксината, а в първите 7 години.
21
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, за съжаление и аз приключих с българското море след миналото лято. Пълно безобразие беше, нямам думи.. Гърция, здравей!
20
2
 
9
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 3 години
Кой ви иска негативните емоции? Ходете, където ви душа сака и ви е кеф! Защо трябва да се изпълва с негативизъм ежедневието ни? На който му се ще Гърция, Турция, Танзания / Занзибар друм и нека му е маг!
19
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да ходим на българското море без никаква хигиена и мерки за да ни заразят ли? Не и не!!!Ей я Гърция зелена дестинация, чисто и безопасно!
18
23
 
11
 
! Отговори
абибег ов преди 3 години
Всички работещи в заведенията да имат ковид пасторти и да ги представят на клиентите. Също да правят всяка седмица пср задължително. Иначе няма да им стъпим!
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Зелени дестинации'' НЕ, мерси.
16
2
 
16
 
! Отговори
Чети внимателно преди 3 години
Румен Драганов: Къщите за гости са касички, изпрани са милиони.==Измамници от Великобритания ще атакуват българските курорти. Те ще съдятхотели за заразяване с коронавирус. Затова предупреди Румен Драганов отИнститута за анализи и оценки в туризма._______________Те толкова за разбития Туризъм днес !!
15
8
 
21
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 3 години
Винаги хората ще предпочетат ГЪРЦИЯ..ВИНАГИ..ЗАПОМНЕТЕ ГО ДОБРЕ!!!ТЪРСЕТЕ СИ Балъците на Запад.Пияни Тинейджъри...и Друсащи се бедняци...от Соц.лагера.За Персонала- Пенсионерки.20 %> другото е :крадливи Украинки,*** и от Молдовата....Това ви е Бъдещето...
14
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гладна кокошка просо сънува!Хората били "зажеднели "да пълнят гушите на родната мутрокрация! Алоооооу,това може и да почне да се случва,ама къде 2025 - 2027 година,дотогава ви чакат ГЛАДНИ ПОСТИ!
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя убавец да не лае месеца,ами да се стяга и да почва да връща парите на клиентите си за не осъществените почивки!