Поклон пред героите! Очакват хиляди на Шипка за 3 март

По-рано днес военните направиха репетиция по поднасянето на венците
Обновена: 2 мар 2021 22:08 | 2 мар 2021 21:09, Красимир Ангелов
93

Връх Шипка е най-святото място на Българското Освобождение и място за почит към загиналите за свободата на родината.

Първият камък на паметника на свободата е положен през 1922г., а откриването му е през лятото на 1934 г. От тогава до днес хиляди свеждат глава пред героите, загинали за българската свобода.  

"Нека детето ми да се докосне до това, което се случило. Утре ще бъде страшна навалица и предпочитаме сами да го видят", казва Николай, тръгнал на път за върха.

Още по темата
Заради пандемията и тази година официалните чествания за 3 март бяха отменени. Въпреки това, очакванията са хиляди да се качат по пътя на опълченците.

"Трябва да има тържества, независимо от пандемията. Предполагам, че ще се качат хора, защото това е хубав празник!", споделя Елена.

Качилите се обаче няма да успеят да се докоснат до паметника.

"Тези ограждения са от май месец, тук са да не падат парчета от фасадата. С цел безопасност. Всичко ще бъде нормално", споделя екскурзовода Елена Иванова.

Добрата новината е, че ремонтът ще започне скоро. Утре влизането в паметника ще бъде безплатно за посетителите от 12:40 до 18:00 часа.

По-рано днес военните направиха тренировка по поднасянето на венците.

Тази нощ в 22:00 до утре в 17:00 проходът за транзитно преминаване е затворен, а трафикът ще се отклонява през Прохода на Републиката.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Обективно 43Револверите на руската армия са били предимно Смит и Уесън (т.н. "руски") с дълга цев и една характерна кукичка пред спусъка. Голяма серия, заради която S&W изпускат американския пазар, превзет от Колт.
62
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поклон за преминаването на руско робство където забраниха църквите на християните
61
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 3 години
А докога в страната ни бащина ще вирее тази простащина ?(От един наш известен писател)
60
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на хилядите! Ама ще дойде и един самопоканил се,който винаги обсебва националните празници с безграничната си наглост и съскащ език:-(
59
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Освобождение" хахаха по голя а лъжа не съм чул
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герои в днешно време няма. Сегашните хора в България тези поколение на заслужават герои като Левски и Ботев.Този ниско интелигентен и духовно беден народ е срам за държавата.
57
1
 
7
 
! Отговори
SS преди 3 години
Вземете научете нац. си история.Или ямурлука,гегата и на село да пасете овцете.Там ще сте мног,много по полезни.
56
4
 
2
 
! Отговори
Старшината преди 3 години
Зарин - C4H10FO2PЗоман - C7H16FO2PНещо друго интересува ли те? :)
55
2
 
1
 
! Отговори
Пинкк преди 3 години
Върнете се на темата,моля!
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SSБолен мозък. Формули да му се пишат. Ти знаеш ли какви са тези БОВ че формулите им чак искаш? Казах ти, празноглавец си и си говори и драскай за консервите, да се запасяват хората.Тенеке такова.
53
2
 
3
 
! Отговори
SS преди 3 години
Ами хайде да напише формулата на зарина и зомана де ?
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SSАма ако ти напише въпрос какво е Зарин и ЗОман - веднага ще отвориш гугъла че да видиш. Човека знае, не е като теб, празноглавец. Вижда се кой какъв е, не можеш да го скриеш, колкото и да се опитваш.Ти си пиши там да си купуват консерви и оръжия, че от месеци си бил ревал да го правят. Голям пророк стана и ти. Ай у лево бре.
51
2
 
2
 
! Отговори
SS преди 3 години
Вземи се гръмни бе Фат-мак ! Какво ти разбира главата от хим.оръжие ! Друга е темата .
50
1
 
2
 
! Отговори
Старшината преди 3 години
До по кроткоХимиците са виновни вика... На теб и такива като теб, все някой ви е виновен. Ти си си виновен. Зачислява ти се снаряжението и е твоя отговорността да е в изрядно състояние. Ако не е - няма да диша и със замъглени стъкла ще си. Химиците си имат друга работа, не да се занимават с теб и твоето (зачислено) снаряжение. Като не го поддържаш - то си е за теб. Няма кого да обвиниш. На това му се казва отговорност. А ти търсиш да я прехвърлиш на друг. Казарма ви трябва на вас, да се научите
49
2
 
3
 
! Отговори
SS преди 3 години
До 48 Обективния.Напиши с какво оръжие са се сражавали.С лазерни мечове от междз.войни ли?Да бе ще ти отварям очите,защото те мързи да изучиш собствената си история,*** ? Иначе сигурно много те бива на масата пред ракията и салатата и 3-ка кебапчета.И да викаш Да живей България.
48
2
 
1
 
! Отговори
Старшината преди 3 години
До По кроткоТе тарикатите ги знаем. Не си чистят противогазите, това било работа за новобранци. Химиците??? Кви химици? Това ти е част от снаряжението и ти сам трябва да се грижиш за него, не некви химици. Ти не си у ред и дай по-кротко ти.Все едно да имаш пералня или пък някой, който да ти почиства и смазва оръжието в пирамидата. Тва да не ти е СПА? Ти си отговорен за всичко и ако има нещо, което не е наред - пак ти си отговорен. Дж-р такъв. Няма мама, няма тате, няма бате. Там си сам.
47
4
 
2
 
! Отговори
SS преди 3 години
До 46. Аз съм българин и православен бе селкор ! Какъв пророк бе ? Вземи си научи историята и не пиши глупости.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ССТи май си от тия, шарените. Шапкарите ще викаш на вашите, дет сте с шапка от фоли0 и две антенки отгоре. Остава и фенерчета да ви дадем и да ви пуснем нощем да плашите ората.
45
5
 
1
 
! Отговори
По кротко преди 3 години
До Старшината А бе ти нормален ли си ? Съчинения !Кой ще допусне ,противогаза да е със замъглени стъкла и особено запушен? Та нали ,,химика ,,ще изгори ,защото е допуснал това, а и в зависимост от степента на учение ,като нищо и трибунал . Не нам ,не !
44
4
 
1
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Ами напиши ти с какво оръжие са се сражавали, с лазерни мечове от Междузвездни войни ли :)

Спонсорирани публикации