Ваксината на "Джонсън и Джонсън" над 85% ефективна

В клиничните проучвания е изпитана и срещу новите щамове
3 мар 2021 09:50, Ния Христова
19
Ваксината на "Джонсън и Джонсън" над 85% ефективна
Снимка: БГНЕС
Отново е отчетен ръст на новозаразените с коронавирус у нас през последното денонощие. 
 
"За да изградим колективна защита срещу вируса, са нужни поне 60-70% да имат имунитет. С новите варианти се смята, че този процент трябва да бъде по-висок - към 80. Не само ние, но и целият свят все още е доста далече от това", коментира пред bTV вирусологът проф. Радостина Александрова. 
 
Тя каза и подробности относно ваксината на "Джонсън и Джонсън", която беше разрешена в САЩ. 
 
"Тя също е векторно базирана и по това прилича на "АстраЗенека". Различното е, че е предназначена да бъде само в една доза и има доста добра ефективност. Предотвратява тежките случаи повече от 85%", обясни проф. Александрова. 
Още по темата
 
"Още по време на клиничните проучвания влезе в директна битка с новите варианти на вируса. Друг плюс е, че може да се съхранява три месеца в обикновен хладилник", поясни още вирусологът. 
 
Според проф. Александрова това е пандемия, която не е по силата на една ваксина, една институция или една държава. Тя е на мнение, че колкото повече ваксини има, толкова по-добре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дали и другите производители на ваксини не са укрили нещо в съдържанието им не знаем затова и толкова съмнения и отлив в началото от ваксиниране но масовата психоза си каза думата и сега за ваксина може и да убиеш
15
2
 
3
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Единствената качествена ваксина е руската ваксина ! Руснаците са светила в имунологията !
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спонсорирано съдържание...
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетете разследването на Ройтерс как J&J прикриват наличието на азбест в бебешката им пудра от 70-та година насам при все, че са ЗНАЕЛИ и какви обезщетения ги осъдиха да платят в САЩ по този повод. Пък после чакайте качествена ваксина от тези и достоверна инхормация.
12
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Защо в заглавието е пропуснат предлогът "е"?
11
0
 
2
 
! Отговори
do Анонимен 6 преди 3 години
Хабер си нямаш кое какво. Въпросните лаптопи по всяка вероятност са поръчани на фирма и получили въпросния бранд. А какво Сименс наистина произвежда - влакове, ЯМР, турбини и генератори за ел. централи...Дори домакинската техника Bosch, Siemens НЕ СА на Сименс, а съвсем отделна фирма BSH, която ползва няколко известни бранда.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина е най-ефективна и безопасна______По кои изследвания смятате, че това е така?Явно четем различни научни издания.Споделете вашите източници.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те ли създадоха пърхута и трябва да си купуваш само техен шампоан, за да се "оттървеш" от него?!? Ако да, то май това ще е и идеята за ваксините им..
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното ГМО.Абе ако ще е ваксина, нека е по изпитана технология, напр. от убит вирус. Стига вече с тези никога неизпробвани, бърникащи в гените ти технологии!Само едната на китайска и и едната руска такива. Спутникът също е ГМО.
7
2
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
хубавите неща са: една доза, човешка настинка, тествана на много различни хора.
6
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"J&J произвеждат медицинска техника и лекарства освен познатите шампоани."Аха. Те и Сименс произвеждат влакове и миксери, а пък по едно време пробваха и лаптопи(Фуджитсу-Сименс). Да ти кажа ли какво им е качеството на лаптопите? Всъщност - я погледни сайтовете за продажби на лаптопи и се ориентирай дали ги виждаш в гамата. Хахахах.
5
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина е най-ефективна и безопасна, но ЕС ще стоят затворени още 10 години и ще носят намордници, обаче няма да приемат руска ваксина, след шамара който им удари Русия с Навални и унижението което претърпя върховния представител по външанта политика на ЕС Хосеп Борел в Русия където беше отишъл да размахва пръст, в вместо това си отиде с провиснал нос.
4
2
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
А васината на И&И - Иван и Иван кога ще е готова
3
1
 
6
 
! Отговори
До 2 Аз преди 3 години
J&J произвеждат медицинска техника и лекарства освен познатите шампоани.
2
3
 
11
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Тези не правиха ли шампоани?
1
4
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЛЪЖАТ!!!!ТЕЗИ ВАКСИНИ СА СПЕЦИАЛНО ЗА ЩАМА КОЙТО СА СЪЗДАДЕНИ!!!ЗАТОВА ПРОТИВОГРИПНИТЕ ВАКСИНИ ТРЯБВА ДА СЕ СЛАГАТ ВСЯКА ГОДИНА, ВСЕ НОВА ДА СЕ НАГАЖДА КЪМ НОВИЯ ЩАМ!------------ЦЕЛТА НА ВСЕКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ Е ДА ВИ ИЗЛЪЖЕ ДА СИ КУПИТЕ ПРОДУКТА МУ !! ПОСЛЕ КАТО СТАНЕ ЯСНО, ЧЕ НЕ РАБОТЯТ ЗА НОВИТЕ ЩАМОВЕ ЩЕ КАЖАТ, ЧЕ ТЕ СА ГИ ТЕСТВАЛИ НА ДРУГИ НОВИ ЩАМОВЕ :D