Е-записване за ваксина - възможно от 17:00 часа днес

В нея са включени ваксинационните центрове, но не и личните лекари
Обновена: 4 мар 2021 16:32 | 4 мар 2021 15:15, Веселина Йорданова
113
Е-записване за ваксина - възможно от 17:00 часа днес
Снимка: БГНЕС

Електронната система за записване на час за ваксинация срещу коронавирус започва да работи днес в 17 часа.

Записването ще става в четири стъпки, стана ясно на пресконференция, на която тя беше представена от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и изпълнителния директор на "Информационно обслужване" Ивайло Филипов.

Първата стъпка за запазване на час е попълването на личните данни. Има възможност за избор как да получите кратко съобщение с избраните дата и час. Това може да стане по електронна поща или чрез съобщение.

Втората стъпка е избор на ваксина. Има опция да отбележите и че нямате конкретни предпочитания.

Часовите диапазони са през десет минути.

В системата са включени само ваксинационните центрове, но не и личните лекари.

Тя работи с една седмица напред, тоест час ще се записва със седмица по-рано, но не по-късно от две седмици. Така, ако се запишете днес, може да изберете час в периода 11-25 март.

С помощта на системата ще се избегнат чакащите. От една страна ще бъдат съобразени часовете с идващите дози, а ако има проблем, записалите се ще могат да бъдат уведомявани, обясни здравният министър Костадин Ангелов.

Има възможност да откажете час и да си запишете нов.

Ангелов обясни обаче и това, че лекарят, който ще поставя ваксината, в зависимост от физическото състояние и придружаващите заболявания, може да прецени, че за конкретният човек е подходяща друг тип ваксина.

Електронният регистър дава възможност предварително да се изтегли и да се попълни бланката за информирано съгласие, за да не се губи време преди поставянето на ваксината.

Ваксинираните до момента с първа доза ще бъдат служебно регистрирани и ще получат есемеси, ако има техни данни - телефон или е-поща.

Записването ще е активно от страницата на Националната здравно-информационна система.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като стигнах до личните данни спрях да чета! И взех окончателно решение!
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе вие луди ли сте, какви са тези фалшиви новини :)))къде по-точно мога да се запиша за ваксиниране след 17:00 часа днес? Линк? По пощата ... ? вие сериозно ли? Кои са трета и четвърта стъпка?Аз съм ваксиниран преди 2 седмици и още нямам СМС, Ангелов? Пак ли трябва да се запиша за ваксина?Не знам кой е съчинил тази статия, но в нея реално няма нищо вярно. Някога, някъде, нещо, щяло да се случи, ама надали ...
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Връзкарите ще получат връзка адресна. Има си ред в тази държава.
16
5
 
8
 
! Отговори
записвайте се преди 3 години
Какво става?! Нови жертви след ваксиниране с "Астра Зенека" в Южна Корея!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се запиша... Да не се запиша, Да се запиша... Да не се запиша... Айде ще се запиша след най- големият агитатор Б.Б., че нещо съ бави, пък тез хубави ваксини не са за изпускане! Аде Б. дай пример, ние сме след теб! А дано ама надали, така е когато знаеш себе си, нямаш доверие и на околните, че може вместо витамин С да ти боцнат истинската.
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво давате информация, но поне да бяхте дали линк на адреса на страницата, където става записването.
13
2
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 10Вече има такива случаи.По Евронюз съобщиха че в Сърбия един човек е бил ваксиниран с една ваксина, а като отишъл за втората доза му били друга ваксина.Оправданието - забравили да запишат коя ваксина са му били.И сега той е заявил че ще ги съди!
12
4
 
16
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Лелееее откакто доде димукрацията по нашите земи, сиреч 31 години вече, не съм виждал такава загриженост за хората. Къде бяхте, г-да димукрати, когато шведите избиваха възрастните хора по селата, къде бяхте когато мутрите рекетираха прохождащия бизнес у нас, а къде бяхте когато се разграбваха заводите и селските стопанства, а телефонните измамници, и още и още. Винаги обаче осъвременявахте цените и данъците спрямо инфлацията, но никога заплатите. Опа и още колко нови данъка измислихте.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не виждам братя ромми по опашките. Може да ги прихванат на изборите. Така и така им плащат за глас, може да вдигнат малко мизата и да ги боцнат. Само идея
10
1
 
11
 
! Отговори
НОЩ преди 3 години
Очаквайте другата седмица доставка, поставяне и преглед по домовете с бонус фамилна пица по избор. Всичко напълно безплатно разбира се.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега още по голям батак. Ще се записват електронно и няма да ходят.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пфайзер къде се записва дайте информация?
7
2
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 4, преди 3 години
"А кой ще прецени мога ли, трабва ли, безопасно ли е, здравословното ми състу позволява ли да се ваксинирам?Или викаш: жулу Жеко, да се джурка таратора"Тоз, койти и сега "преценява" - сиреч - никой!Абе кой го вълнуват последиците?! Важно е поръчката да се изпълни - да се ваксинира стадото и да се вземе лев!
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ще ни дават ли едни такива звездички като на евреите при нацизма, че си ваксиниран?
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро и по къщите на хората ще тръгнете! Толкова малко желаещи опитни мишки останаха!
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой ще прецени мога ли, трабва ли, безопасно ли е, здравословното ми състу позволява ли да се ваксинирам? Или викаш: жулу Жеко, да се джурка таратора
3
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха. Видяха че вече не идват хора на пунктовете и сега ще ги записват по интернет. Няма ли да ми я пратите ваксината по електронната поща или като СМС?
2
1
 
9
 
! Отговори
Ковидко преди 3 години
Надявам се гения който измисли тая сложна система да е добавил накрая и готова за принтиране попълнена със данни декларация че се ваксинираш, която отнема време при самото ваксиниране...
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези лични данни, да не стане като НАПлийкс?

Спонсорирани публикации