Борисов: Ще постигнем 2 000 лв. средна заплата и нагоре

"Отношенията ни с Турция са такива, че ни честитиха националния празник"
328
Борисов: Ще постигнем 2 000 лв. средна заплата и нагоре
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще продължи подкрепата на държавата за опазване религиозните паметници, защото трябва да има мир и разбирателство между религиите.

Десетилетия е бил под риск да се срути камбанарията, казвам го заради тези, които говорят за разруха, те са разрушили всичко през тяхното управление, отбеляза премиерът, който посети храм-паметника "Рождество Христово" в град Шипка.

Още по темата
По думите му има ли вяра, има народ, морал, бъдеще, и за радост все повече хора се обръщат към църквата.

В момента се извършва ремонт на над 50-метровата камбанария на храма, за която правителството отпусна 1 600 000 лева.

Отношенията ни с Турция в момента са такива, че на 3 март на тяхната кула беше осветено българското знаме, пожелаваха ни честит празник. От война до най-добри приятелски и съседски отношения, подчерта Борисов.

Лесно се говори един път в годината, а десетилетия наред е бил в окаяно състояние и никой не го е направил, коментира премиерът. Той допълни, че ще бъдат предвидени и средства за обновяване на другото крило на храма.

Борисов разкритикува и БСП, които не поддържали собствения си символ - Бузлуджа.

Трябва да се обичаме, обичай врага си, освен провокациите те друго нямат, каза обаче премиерът.

Той коментира, че разчетите показват, че следващите четири години БВП може да бъде увеличен до 196 млрд. лева. Премиерът посочи, че заради коронавируса има известно забавяне в икономиката, но според него с ваксинирането този процес ще бъде преодолян.

Ще постигнем поне две хиляди лева средната заплата и нагоре, ще продължим и санирането - на първо място - църквите, манастирите и джамиите, допълни премиерът.

Премиерът бе удостоен с благодарствен знак за възстановяването на камбанарията на храм-паметника. При обиколката си в района Борисов получи и риза с българска шевица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
1
 
11
 
! Отговори
Kuku преди 3 години
Сетила се Мара да се побира, спала цели 10 години.
221
1
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
БОКО.ЛУЦИТЕ ОТ БАНКЯ СА В ОБЯСНИТЕЛНА КАМПАНИЯ ПО ПЕЕВСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ , НАЧЕЛО С НЯКОИ СИ МИТОВ .... ОТ ПРЕДИШНАТА ЦАРИЧЕВА СВИТА !!!ПОЗОР СИ ТИКВО !!!
220
2
 
14
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
Чете на пънче рейтингите на фитч и муудис, но и дума не обелва за декларацията на Конгреса в САЩ. Защо така бре?Алооо, вие в днес.беге не мислите ли, че трябва да се съобщи тая новина? Все пак не всеки ден Конгреса казва, че има много корупция на високо ниво в държавата и че това може да доведе до проблеми за България?
219
4
 
24
 
! Отговори
Макс преди 3 години
Тиквата обещаваше, че ще надминем Румъния за три - четири месеца ! Сега минималната заплата там е 980 лева , а минималната пенсия около 560 лева ! Намалиха ДДС за храните, а на традиционните румънски храни ДДС е 6 % ! Борисов не намалява ДДС на храните в България за да има за КРАДЕНЕ !
218
9
 
2
 
! Отговори
ДОЛЕН преди 3 години
ВИЖТЕ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПАРТИЯ В ПАРЛАМЕНТАОТ НЕГРАМОТНИЦИ, САМО ЗАЩОТОЕДНИТЕ СА ВЪЗРОДЕНИ ДРУГИТЕ ВЪЗРОДИТЕЛИАМИ ТОГАВА ОЩЕ ЕДНА ЕКСКУРЗИЯДА ВИ ОБИЖДАТ ПО ГРАНИЦИТЕДА ЖИВЕЕ КУРАНА И ЛЕНИН ДПС И БСП МАШАЛАААА
217
0
 
5
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
Доста зор ще видят работодателите.То е ясно как ще стане, с вдигане на минималната работна заплата, или ако мине през ЕС минималния базов доход за гражданите на ЕС.И в двата случая малкия бизнес ще загине, той трябва да изкара 2000 лв. за двама трима работника плюс осигуровките и да му остане нещо и за него.Пък може и да е пречистващо, да отпаднат тези които само подбиват реалния бизнес.
216
0
 
7
 
! Отговори
Не бъркайте преди 3 години
редовите чиновници с политическите кабинети - началниците им. Знаете колко е средната за страната, а моята? 700
215
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяха мутрите на власт от 2009 година досега, минималната заплата щеше да е 1200 лева, а средната заплата щеше да е 2600 лева при по-малка инфлация.
214
3
 
9
 
! Отговори
ѝуу преди 3 години
С какво право този престъпник води кампания от джипа. Да се качи на собствена кола и да инспектира с лични пари за транспорт и разходи. Телевизиите не следва да показват "държавни посещения" с които води партийна пропаганда.
213
3
 
14
 
! Отговори
??? преди 3 години
И как ще стане 2000 лева?Досега при мутрите средната заплата се вдигаше 11 години с 7,2% средно на година, а преди мутрите осем години се вдигаше с 12,4% средно на година.От 1400 лева заплата, 7,2% са 100 лева
212
3
 
10
 
! Отговори
голямото насиране! преди 3 години
До ЕВАЛЛА ,БАЦЕ!Такова чудо никога не е било!~
211
4
 
22
 
! Отговори
гост преди 3 години
Аланкоолу какво направи за този народ досега?! Ние патки ли пасем.
210
3
 
10
 
! Отговори
бойко, преди 3 години
От мошенник нагоре!
209
2
 
8
 
! Отговори
темата на нова преди 3 години
Имаш ваксина зимаш 2000лв,Съмнително
208
4
 
9
 
! Отговори
гост преди 3 години
На тоя все някой друг му е виновен.
207
1
 
13
 
! Отговори
Начи преди 3 години
те държ адми + - докараха до тази сума дмс бонуси за високи постижения и резултати, а ние частния сектор ще ги хрантутим... а баце като го слушаш все едно досега е бил в опозиция и обещава светли бъднини, ам що не я направихте до сега бе джанъм...
206
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко ще се сeре герберасти мили мамини.
205
2
 
21
 
! Отговори
Емко преди 3 години
2000 трябва да е МИНИМАЛНАТА,не средната! ***!
204
16
 
5
 
! Отговори
ЕВАЛЛА ,БАЦЕ! преди 3 години
САМО ГЕРБ!ВЕРВАМЕ ТИ И ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ!ЗНАЕМЕ ПРЕКРАСНО , ЧЕ НЯМА ДА НИ ИЗЛЪЖЕШ И ИЗПЪРЖИШ , КАТО ЧЕРВЕНИТЕ АЙДУЦИ !БОГ Е С ТЕБ И С НАС!
203
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно- като се вдигат заплатите на държавните служители и на тези л....а в парламента това изкривява статистиката и средната заплата изглежда висока