Е-системата за ваксини блокира на моменти от наплив на желаещи

За кратко време много от възможните часове в София се изчерпаха
Обновена: 5 мар 2021 10:17 | 5 мар 2021 10:17, Веселина Йорданова
76
Е-системата за ваксини блокира на моменти от наплив на желаещи
Снимка: БГНЕС

Блокира електронната система за записване на час за имунизация, която Министерството на здравеопазването пусна вчера на адрес his.bg.

Сега тя работи, но на моменти сайтът изобщо не зарежда. За това сигнализират читатели на Dnes.bg от тази сутрин, оплаквания за работата на системата има и от снощи.

Още по темата
Причината - много голям наплив от желаещи да си запишат час.

"Всеки един внос на ваксини в България е с дефицит от 20-30%. Това означава, че тези, които са записват за ваксинация, трябва да знаят, ние не отговаряме за правилния внос, така че се опасявам, че много хора ще бъдат записани, а решението ще е в бъдеще. Всеки има право да избира ваксината си, когато се запише - това също би предизвикало проблем в бъдеще", коментира ситуацията пред БНТ шефът на Александровска болница проф. Борис Богов.

Системата започна работа вчера, но малко по-късно от обявения час 17 часа.

За кратко време голяма част от възможностите за записване бяха изчерпани. Над 7000 регистрации за ваксиниране срещу коронавируса са направени само за час и половина след задействането на електронния регистър, по данни на Министерството на здравеопазването.

Наша репортерска проверка показа, че в една от големите софийски болници три часа по-късно имаше останали часове само за последните дни във възможния диапазон 11-25 март.

Същевременно читатели сигнализираха за проблеми при регистрацията с личните данни, при записване на хора от други места извън София, при записване на пенсионери и т.н.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: имунизациякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
7
 
! Отговори
Пророкът преди 3 години
Истината е, че наплив на желаещи за ваксиниране няма. Не в БГ, не в Европа, не в Европейската колония наречена Великобритания, не и в САЩ. Защо ли? Ами защото всеки който робува на общественото мнение е "готов" да се боцне с две игли на мига, НО всеки вика: Дай ти първо и после и аз..... Дълбоко в себе си хората намирисват нааканото. То не мирише на рози или карамфили. То си е чиста доза лаййна и никой не иска да ги дегостира пръв....
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо втори ден няма ваксини в страната дето най-добре управлява пандемията и от нейния модел се учи целия свят?
44
3
 
14
 
! Отговори
Бахахахха преди 3 години
Блокира от наплив на овце. Днес видях дори един кара колело, времето чудено, той с маска аххха.
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След инжектирането вие сте собственик на Монсанто-Байер, защото сте ГМО. Трябва да ви се издаде документ за право на придвижване. По закон, ако местите ГМО продукти/организми от точка А до точка Б, трябва да имате документ/разрешително/паспорт.Честито
42
1
 
6
 
! Отговори
АЙсикТИр преди 3 години
А вие искахте гласуване по интернет. Това да ви е като обица.
41
0
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 3 години
За толкова пари толкоз има една поговорка.Хубавите и надежни неща излизат скъпо, да се сложи на клауд платформа и да е конфигурирано да се скалабира при трафик и натоварване - всичко това е пари. Иначе на принципа по-евтиното и на познати печели това е резултатът. Има достатъчно специалисти в БГ, но никой няма да се занимава така, и да е пак трябва някой да плати за използваните ресурси даже и да е направено безплатно.
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то това беше целта, да се пусне някакъв онлайн списък и Тиквата да се хвали колко "майсторски" се справял с епидемията, ама понеже няма ваксиини... Сигурно пак опозицията накрая ще излезе виновна
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е вярно е много добре. След като се инжектират ковидзомби-камикадзетата, нас нормалните ще ни оставят на мира.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Верно ли?В България няма ИТ индустрия, това са по скоро кол центрове които доработват проекти които им дават западни клиенти, не разработват софтуер, ами правят тестове и поддръжка. Нивото като цяло е ниско, повечето са самоуки и са отишли там за добрите заплати, но по-високо ниво не е необходимо за тази работа.
37
0
 
7
 
! Отговори
Верно ли? преди 3 години
Че БЪЛГАРИЯ била известна със супер ИТ спецове и прехвалени програмисти. България е държавата на мизерия средно и ниско качество и в дигитализацията сме кръгли нули. В България вилнеят полуграмотни долнопробни уеб сайтаджии които ги товарят с отговорност която не е по силите им за сериозни системи, а не просто клатещи се картинки с JavaScript CSS HTML5
36
0
 
10
 
! Отговори
София преди 3 години
Интересно що сървърите на големи компании не клякат когато има масов наплив от желаещи за нещо. В често пъти дори 10х повече от тия за ваксините у нас. Ама нали едни пари са усвоени, редовното оправдание - масов наплив на желаещи, системите не издържали.Жалка история. Жалка.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, де разбирам важността едно такова приложение да бъде пуснато възможно най-бързо ама поне някой не го ли тества ей така един лоуд тест за да се види как работи под натоварване от няколко хиляди заявки. Това са някакви стандартни неща ама явно е по-важно да кажем , че го имаме от еди си коя дата отколкото да го имаме и да работи правилно седмица по-късно. Така нито приложението работи нито ваксини има и накрая хората разочаровани -- и с право.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама моля ви, тази статия не е интересна. Напишете какво пак са казали Радев, Йотова и Нинова срещу властта, част от която са самите те.
33
0
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Прав си всеки месец получавам писма и смс-и от банки които дори не съм посещавал от къде ми имат телефона и адреса за това лични данни не се оставят на всякъде
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най масовото събиране на лични данни в историята. Искат ти всички данни от личната карта, телефон и всичко необходимо за да останеш на улицата, ако хакери се докопат до информацията. Чисто нова система с "наплив" от регистрации - все едно да легнеш в устата на крокодил. Ама давайте, регистрирайте се баламурници.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те го плюят, то си мисли, че дъжд го вали.
30
1
 
0
 
! Отговори
Тц.. преди 3 години
За това говорихме, в темата за ИТ заплатите. Всичко е в бъгове, телефони компютри софтуер, а се раздава с чували...
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото няма на кой да му светне лампата и да раздели заявките по набори.От до през 1 час примерно едикойси набор може да се записва и готово,ще върви по план.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калпава система, не е наплив, а дезинформация. И системата на НАП изгърмя и не ми обяснявайте, че е от наплив желаещи да си платят данъците.
27
1
 
3
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 3 години
Трябваше да им кажем, че ги спасяваме от вирус навремето, щяха да се бутат за място във вагоните. Ама нищо, поне наследниците ни са 94% по-ефикасни. И идеята звездата да се дава като символ на "свобода" ми харесва много.

Спонсорирани публикации