Туроператори обмислят протест, недоволни заради карантината след Занзибар

Над 1000 души с 6 чартъра са заминали от снощи
Обновена: 13 мар 2021 21:19 | 13 мар 2021 21:12, Анисия Иванова
213

Недоволство сред туристи и туроператори след въвеждането на карантина за пристигащите от Африка, включително и от Занзибар. От бранша обмислят протестни действия и оспорване на заповедта на здравния министър по съдебен ред.

Около 150 души отлетяха за Занзибар снощи от летище София. Час преди полета им здравните власти издадоха заповед за поставяне под карантина на всички, пристигащи от Африка.

Един от туристите е Антон Георгиев. Той и всички други туристи ще трябва да останат 10 дни под карантина, след като се върнат.

Още по темата

Недоволство има и сред туроператорите. Три от топ дестинациите се намират именно на територията на Африка. От бранша заявиха, че здравният министър ги е уверил преди дни, че няма да въведе пълна карантина за пристигащите оттам.

Сега според туроператорите дори плахите опити за възстановяване на дейността им ще се провалят и предстоят огромни загуби. А здравните власти обясниха решението за мярката с това, че пътуванията до Занзибар крият риск от внос на нови варианти на коронавируса, включително и нигерийския, за който се смята, че не е подвластен на ваксини.

"Съмнения винаги трябва да имаме и да бъдем бдителни. Затова приемаме превантивни мерки. Това, което правим, е превенция, за да намалим възможността, ако има такъв човек (позитивен), да намалим възможността за разпространението му в обществото. Всяко едно действие е насрочено именно в тази посока", заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

В същото време туроператорите смятат, че тази заповед няма да ограничи разпространението на мутациите, тъй като те вече циркулират в Европа. А според Антон, мерките в Занзибар са на ниво.

Туроператорите от "Бъдеще за туризма" обмислят да оспорят заповедта на здравния министър по съдебен ред. От снощи досега над 1000 души с 6 чартъра са заминали от България към Занзибар.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
9
 
34
 
! Отговори
До 148 преди 3 години
Тук не става въпрос кой може да си позволи почивка в Занзибар. Дори в България има по-скъпи дестинации. Става въпрос за отговорност и за някакъв период от време да си седнем на д-то, за да спрем да внасяме всякакви щамове. Човек трябва да е гъвкав и да се приспособява. Можем да почиваме по всевъзможни начини и без да сме заплаха за близките си след това. Мисленето ни различава от животните, но някои индивиди не са еволюирали изглежда
124
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 143Кое, кое?Мерките в Занзибар са на какво ниво?Във всеки случай, не като в България злобарчета!Избирайте ГЕРП и си навеждайте главите, за да не ги сечала сабя! Така още 500г.! За последен път се убеждавам, че в България няма гражданско общество, но има лош матрял, де би ли, ин фан тили, толу пи, но не граждани!
123
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалкu мижитyрки сте да тролите и хейтите хората тръгнали на почивка. След една година мъка всеки иска да разпусне. А че вие и вашите познати до 9-то коляно няма да видите Занзибар и на картичка, е следствие на негативното ви отношение към всичко.
122
9
 
22
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Кой е тоз Антон Георгиев? Предлагам гранична полиция да му изгори ритуално паспорта на прибиране, а Антончо да иде на доброволна служба в интензивно Covid отделение за месец поне.
121
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са ли забранени полетите от всички държави извън ЕС, Новя Зеландия, АВстралия и няколко други? Откога Африка е в дестинациите които са отворени? И ако са отворени, в която друга европейска държава е така? А тези новозабогатели чартърджии дали бяха чували за дестинацията Занзилар допреди 3 месеца? Та сега и фассони придават.От ЕС ако идваш, трябва да стоиш под карантина, та те от Африка не трябвало
120
4
 
21
 
! Отговори
той, че кой? преди 3 години
Цивилизованите държави се борят за намаляване разпространението на Covid, ***(вица) акцентират първо на ракия, салата, кръчма, показност. Докато не си променим манталитета на мислене, или няма въобще да се опровим, или просто ще изчезнем..
119
1
 
9
 
! Отговори
Кое, кое? преди 3 години
Мерките в Занзибар са на какво ниво?
118
4
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НАГЛЕДЕН ПРИМЕР КОЛКО ДОЛНО Е НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!5 ПАРИ НЕ ДАВАТ , ЧЕ ЩЕ ДОМЪКНАТ АФРИКАНСКИ ЩАМОВЕ
117
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво ручахме жабетата, като пак ни предлагат ЦЦ и разни други, които извършиха геноцид в България и са много по-страшни и по-опасни от правителството на Борисов?Докога ще бъде избивано и преследвано българското население,спрете се!
116
6
 
33
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Ние си стоим вкъщи, децата на онлайн обучение, а тия при-***-ти ходят на почивка в Занзибар? Това е абсурд. Няма държава! Няма държавност! Как може в условия на пандемия да е позволено да се ходи в държави, където не само има коронавирус, но и куп други сериозни болести! Пълен абсурд!
115
4
 
2
 
! Отговори
Абе чакай бе: преди 3 години
Може лъжите да са големи, може илюзията и заблудата и пропагандата да са на 99 процента, ама ви казах нещо - кога светът разбра, че Адолф Хитлер и Третият райх имат лагери на смъртта - като ги намериха и видяха труповете. Кога стана проблема - като преброиха труповете. Кога светът намери последният лагер на смъртта на Третия райх - през 2021 година и е цяла страна и се казва България и кой виновен?
114
2
 
4
 
! Отговори
будист преди 3 години
До Анонимен 127,Няма смисъл да ги бесим, защото ще станем като тях. Огън не се гаси с огън. Трябва да ги бием както Ганди е изгонил англичаните от Индия. Не е пролял нито една капка кръв. Стачки, масово неподчинение, блокиране на цялата държава. Ние на практика правим каквото 100-200 човека решат. Кои са това, дали сатанисти, масони или илюминати, незнам, но със сигурност ограничени същества, лакоми за власт и пари. Ние не трябва да сме като тях, ако искаме да сменим системата.
113
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туроператорите ги подтикват хората по всевъзможни начини. Общо взето звучи така: "В Египет е топло и няма Коронавирус, а цената сега е неустоима! Починете си от масовата истерия и се заредете с енергия. ПЕРЛИТЕ НА ЕГИПЕТ ..." Нямало Ковид19 и необразованите юруш към Египет. Нямало Коронавирус в Занзибар и наивните юруш към Занзибар. Но кой ще носи отговорност за последствията като внесат новите щамове? Децата ни ще кибичат онлайн, а лекарите ще разкриват нови и нови легла.Няма лекари и учители.
112
0
 
1
 
! Отговори
Глей сега: преди 3 години
Някой хора ще си кажат ти си много образован способен кадърен човек що си се хванал с война дето не можеш да я спечелиш и за к'во си тука изобщо?И да пропусна най-големия лов на нацисти в световната история и края на третия райх ти не си добре!!!
111
2
 
7
 
! Отговори
протест в диктатура преди 3 години
Да не стане като оня боса на магазина за играчки,.. в БГ няма протести спонтанни, тук си е диктатура, братче... Протестираш ли, съсипват ти бизнеса.
110
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"време е да избесим масонските предатели."А те мислиш ли, че ще седят и ще чакат да ги обесиш? Имат доста добри шансове да ни избесят нас, преди ние тях. Мислиш ли, че няма да се пробват да ни изпреварят?
109
12
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Виждате как гербавите *** настървяват масата срещу хората, избрали да се спасят за една-две седмици от БойкоБорисовата лудница. Не може да има надигнали се от казана, трябва всички да се варим еднакво. Нищожеството няма да каже "Дайте да скочим дружно и да очистим дяволите", то гледа да дръпне съказанника си надолу.
108
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги трябва да се намери малка група хора, срещу които да се настървява масата - евреи, роми, ресторантьори..., сега туроператорите.Явно Алибегов е снесъл в жабката на джипа едно торбе каймета от името на ресторантьорите и сега трябва да изтръскаме следващия бранш.От самото начало беше ясно, че този сладоледаджия е подставено лице на Тулупа.
107
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемия няма, вирусът е измислица, статистиката е лъжлива.
106
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При карантиниране на туриста се издава болничен лист или карантината е равна на отсъствие от работа по болест. Трудовия стаж продължава да тече, осигуровките също.11 полета за Египет са пълни на 90%, както и полетите за Занзибар на 02.04 от София и Варна. Представете си каква наглост! На тези хора ще се дават болнични след като се върнат от място, където са избрали да почиват. Ние ще им плащаме болничните с нашите данъци. А и на туроператорите онези 51 милиона лева са отново от бюджета на Б-я.