Отлив на туристи след карантината за завърналите се от Занзибар

В разгара на пандемията българите се втурнаха да почиват в екзотичните курорти
16 мар 2021 20:22, Красимир Ангелов
34

Възможно е карантината за завърнали се от Египет българи да отпадне. За това се разбраха представители на туристическия бранш на среща в Министерството на здравеопазването. Останалите искания на туроператорите не бяха удовлетворени.

В разгара на Ковид пандемията българите се втурнаха да почиват в екзотични африкански курорти. Завръщащите се оттам обаче вече подлежат на задължителна 10-дневна карантина. Заповедта влезе в сила на 13 март, но вече доведе до отлив на клиенти, оплакват се туроператори.

Още по темата
"От чартърите за Занзибар за април половината места вече са анулирани", каза туроператорът Румяна Любенова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

До момента у нас са установени 6 случая на инфектирани с коронавирус българи, които са били на екскурзия в Танзания. Нашите сънародници, които в момента са на почивка там, се чувстват добре и не се притесняват от заразяване с Ковид-19.

"И маски носят, и ръкавици, никакви опасения нямаме", коментира туристът в Занзибар Йоанна Братанова.

Туроператорите не са съгласни с налагането на карантина на завръщащите се от Африка, при това на принципа "от днес за утре".

"До много дестинации се пътува с PCR и в двете посоки, като Дубай, подобни мерки са по-адекватни, отколкото задължителна карантина за пристигащи от цял континент хора", сподели туроператорът Мая Николова.

От туристическия бранш поискаха здравният министър да отмени карантината поне за завръщащите се от Египет, Тунис и Мароко. След срещата днес - получиха обещание само за Египет.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е проблема на България. Как да "помогнем" на няколко десетки мачовци и кифли......решили да почиват в Занзибар.........Те са Богове. ТЕ са безсмъртни. Мре само простолюдието.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Столипиново до една голяма локва стойте на палатка. Същата работа. Може да се тагнете и у Фейса от там.
8
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Занибар ходят предимно програмисти с по 10 000 лв. Заплата. Яздят слонове, носорози, антилопи. Снимат се с лъвове и тигри. Ловят акули и китове..Берат си банани и портукали от дърворо.. Екзотика брат.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси аз Африка само по телевизора на Дискавари я гледам.. Някой хора яко ги бие парата и могат всичко да си позволят
6
10
 
15
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Кои българи са хукнали по Занзибар и Африка бе ***?Хукнали са разни безделници от таканаречения хайлайф да харчат нашите пари дето Бойю Тиквата им ги раздаде щото били умирали от глад!И уж пандемията се разраствала пък нямало да ги слагат под карантина тез заразители!По малоумно управление тая държава не е имала никога в историята си!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как не ги е гнус да се влачат по такива места...
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По бай Тошево време само Пенчо Кубадински ходеше в Африка ***.Съсипаха я тази държава всички станаха Африканци.
3
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласен съм! Аз не мога на една бира с приятели да ида, не мога на мач да отида, на кино не мога да отида, някои решили да демонстрират гъзария как прецакахме системата и сме на море в Занзибар. Айде в лево!
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредните измишльотини и стъкмистики.
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"От чартърите за Занзибар за април половината места вече са анулирани", каза туроператорът Румяна Любенова пред телевизия Bulgaria ON AIR. Ами чудесно, значи карантината е свършила своята работа. Не може тука 80% от хората да стоят затворници, докато някой е решил да си вее байряка на море през март и да мъкне още щамове!