Борисов: Продължаваме да подпомагаме земеделието

Субсидии са осигурени за над 12 хил. стопани
35
Борисов: Продължаваме да подпомагаме земеделието
Снимка: Правителствена пресслужба

Продължаваме да подпомагаме земеделските стопани. В началото на този месец бяха изплатени близо 83,5 млн. лева на производителите на плодове и зеленчуци. Субсидиите са осигурени за 12 559 земеделски стопани. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание.

Председателят на Националната асоциация на малинопроизводителите Божидар Петков благодари за подкрепата на държавата към бранша.

"Тази година беше трудна заради времето и заради пандемията. Но благодарение на интензивните действия на държавата, целият бранш получи огромни помощи“, заяви Божидар Петков. Той отбеляза, че благодарение на навременните средства за сектора, браншът няма да изпадне в колапс, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева подчерта, че размерът на ставките при някои от схемите е увеличен с близо 55% спрямо 2019 г.

"Ръстът е в резултат на допълнителното финансиране по схемите, както и от завишения контрол от страна на земеделското министерство и Държавен фонд  "Земеделие", посочи министър Танева. Тя отбеляза още, че поливният сезон ще започне от 15 април и има осигурени достатъчно количества вода за напояване и даде пример с язовир "Ястребино", който се ползва и от производителите на трайни насаждения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
БЛАГОДАРЕТЕ ЗА ВНОСА преди 3 години
ЗАЩОТО ИНАЧЕ , ЗАДНИЦИТЕ ВИ ЩЕ ХВАНАТ ПАЯДЖИНИ.НИТО ИМАТЕ ПАРИ ..НИТО ОБРАЗОВАНИЕ , А САМО ФАНТАЗИИ ЗА "ДОБЪР ЖИВОТ"!РАБОТАТА В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО , ЩЕ ВИ ПРЕДПАЗИ ОТ ВИРУСИ И НИКОГА , НЯМА ДА ВИ ОСТАВИ ГЛАДНИ!МЕГАПОЛИСИТЕ И ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ , ВЕЧЕ СА САМО ИЗТОЧНИЦИ НА ПОКВАРА , БЕДНОСТ , ЗАРАЗИ И ПРЕСТЪПНОСТ!ТАМ--НЯМА БЪДЕЩЕ ЗА ОБИКНОВЕННИЯ И ЧЕСТЕН БЪЛГАРИН!ЗАБРАВЕТЕ !
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Икономиката на Западна Европа и САЩ е субсидийно-санкционна.Пазарната и либертарианската икономика е за Третия свят - Африка, Индия, Латинска Америка.Западна Европа и САЩ субсидират храната на работническата класа, за да няма глад.Западна Европа и САЩ налагат санкции на конкурентните фирми от други държави.Либертарианци като каролев и иваннейков, ни дават съвети, които ни пращат в Третия свят, Африка, Индия, Латинска Америка.
23
2
 
1
 
! Отговори
НАРОДА преди 3 години
Харесва БОЙКО и ГЕРБ , иска те да управляват страната ! ЗАТОВА на 4.04 БОЙКО ще получи 4- ти мандат!!!!!
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масата на снимката е голяма, но и дупката в бюджета два пъти по-голяма.
21
1
 
3
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 3 години
Какво помагаш,народа ти мре от ковида,няма ваксини,а ти чакаш ЕС да ти каже кога, от къде да купуваш,от Китай,от Русия,от Занзибар ли! ***!А има ли опозиция,президент,човеци,които да помогнат на тоя народ!...или всички са вперени във власт и пари! Не забравяйте,че не сте безмъртни!Не е добре да ходиш по гробища,но е пречистващо!Там разбираш,колко си за малко на тоя свят!
20
1
 
6
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 3 години
ДЕДО МИ ОТ СЕЛО, СИГУРНО ЦЕЛ ЖИВОТ Е ЧАКАЛ НА СУБСИДИИ, ЗАТОВА Е ИЗНАСЯЛ ХРАНИ С ВАГОНИ ЗА ГЕРМАНИЯ И ЕВРОПА.... ХАХАХАААЕГАТИ, ПЛАТЕНИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ!!!!
19
2
 
4
 
! Отговори
Ало, ГЕРБ.... преди 3 години
ДОКАТО ИМА КОМУНИСТИ В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ, ВИНАГИ ЩЕ СМЕ БЕДНИ!!!!КОМУНИСТА НЕ ДАВА----САМО ВЗЕМА!!!!АКО ДАВА----ДАВА САМО НА ПАРТИЯТА И НАЧАЛНИЦИТЕ!
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До обективенАз няма да гласувам,но подкрепям БСП.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а би какво стана с биткойните на стойност няколко милиарда, които бяха конфискувани ? сега на кой са ?
16
1
 
6
 
! Отговори
ало ГЕРБ преди 3 години
след 11 години управление защо сме най бедни и най корумпирани в ЕС ?
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва, 200 фермери и то приближени на властта вземат голямата пара, за другите трохи е то става с определен процент от Евро средствата 20 за мутрата и 80 заьтях
14
1
 
4
 
! Отговори
тгж преди 3 години
След 12 години неспирни успехи на Герб сме:-Последни по доходи и свобода на словото.-Първи по корупция и смъртност.-Румънците ни затвориха с две обиколки по пътя към Шенген.
13
2
 
3
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Няма партии, няма мартии!На тези избори гласувате или за Бойко Борисов, или за Корнелия Нинова!Това е целият избор! Другите участници са пълни дюрекси!
12
1
 
0
 
! Отговори
дебил преди 3 години
е па ниа *** верно си гласуваме за бате бойко нали това *** е нещо богаташко и убаво като бате байко и се за него ша си гласуваме
11
2
 
6
 
! Отговори
сина преди 3 години
Джипка чекмеджи-пачка пищов ефенди, вземи си ходи у Банкя да си починеш. Надебелял си, подпухнал си, противен си, мафиотизиран си, увълчил си се, писна ни твоята бай-ганьовщина, излагаш ни и тук и навън, бита карта си, ходи си у Банкя да си харчиш еврото на спокойствие. Отърви ни от теб,моля те,боци! На народа му се повръща, само като те види или чуе вече. Моля те буци, отдъхни си, скрии се, или не ти дават, може би? Ти искаш, ама те държат за топките,доган,пеефски и другите мутри. Нека ти е !!!
10
1
 
5
 
! Отговори
Устафка преди 3 години
Защо не платихте на "земеделците" в края на миналата година, а две седмици преди изборите. И после купуването и продаването било престъпление.
9
3
 
7
 
! Отговори
Родолюбец преди 3 години
Ха,ха,ха,пазарът прелива от български плодове и зеленчуци!!!???Майтап!Кратуната подпомага турчулята,гърци ,испанци,италиано ,холандци-да продават некачествените си плодове и зеленчуци у нас!!!!Те нямат почвени и климатични дадености ,да произвеждат каествена стока....!Обаче Тиквата нали е европеец!!!!!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Избирате ГЕРБ в комплект със СДС - оставате в Европа и сте с републиканците, избирате левите глобалисти БСП в комлект с левите либерали ЦЦ ,ДБ - тръгвате към Азия,но и получвате като подарък ислямска държава, а може и да ви изкарат от ЕС, но не ви препоръчвам в никакъв случай да излизате от ЕС.Изберете си сами!Голям си ***. България влезе в Европейския съюз по време на управлението на БСП. Няколко години след това трябваше да влезем в Шенген, но не стана. Нещо да кажеш?
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Довечера идват извънземни да наблюдават отблизо българския модел за борба с михаля (коронавируса), неизвестен на никой друг във вселената.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хляба 1.70 лв = 1 Литър гориво