Проф. Начев: Готвим се за най-лошото, някои болници ще станат изцяло COVID

Има стремглаво повишение на болните пациенти, заяви той
Обновена: 17 мар 2021 12:09 | 17 мар 2021 11:55, Ния Христова
145
Проф. Начев: Готвим се за най-лошото, някои болници ще станат изцяло COVID
Снимка: БГНЕС
"Ние се готвим за най-лошото. Ще се наложи някои болници изцяло да станат COVID болници. Има стремглаво повишение на болните пациенти. Смъртността расте. Много бързо стигнахме нивата от октомври, защото явно вирусът става по-вирулентен." Това каза в ефира на bTV проф. Генчо Начев, директор на болница "Света Екатерина". 
 
Той сподели, че подкрепя затягането на мерките и смята, че ограниченията изобщо не е трябвало да падат.
 
Проф. Начев изтъкна, че Спешната помощ в София е на предела. 25 екипа за София не стигат и ги увеличават на 30-35.
 
"Всичко може да се плати, но хората имат някаква граница на издържливост, не знам докъде хората в Спешната помощ могат да издържат", предупреди специалистът и добави, че легловата база е заета над 75%.
Още по темата
 
Той коментира, че затягането на мерките, което се готви в София, е най-сигурният начин, с който можем да спрем разпространението на вируса. Въпреки, че трябва да има баланас между икономически и медицински мерки, животът на хората остава приоритет, подчерта още проф. Начев.
 
"Цифрите като говорят, всички мълчим. Не знам защо хората са уморени. Да, има нещо, което ограничава свободата, но никой от нас не е останал гол и бос и гладен", коментира той. Напомни и, че децата стават рискова група.
 
"Ще излезем от тази затегната примка, когато ваксинирани и боледували надвишим 70%", заяви проф. Начев. И добави, че не е доказана връзка между тромбообразуването и ваксината на АстраЗенека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
10
 
17
 
! Отговори
az преди 3 години
"Някои болници ще станат ковид болници, но въпросът е какво правите с болните от други болести, които не намаляват, а напротив, те къде да отидат да се лекуват?"Няма да се лекуват ще измрат. Няма място по болниците от невярващи във вируса. Жена ми е лекар, не съм я виждал от Ноември за повече от 1 ден на месец. Отслабна с 10кг. ***, дреме ви - вирус няма. Като няма места в болници - ще се мре това е. Кат поизмре народа ще се освести.
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 52А ти как си представяш 5 млн души да боледуват в рамките на няколко месеца примерноВсичко ще се срути1 ще има едни хора които никога няма да хванат ковид.2 има едни такива които даже не разбират ,че са болни3 от обявените за деня колко са за болница.Пък сега пак ми говори ти за тези 5 млн.
59
2
 
11
 
! Отговори
до 64 преди 3 години
ГЕРБ винаги са фалшифицирали изборите!Е на президентските неуспяха,защото там масовото недоволство на хората беше фрапиращо.Сега обаче залога е огромен.Падне ли ГЕРБ ,тиквата влиза в затвора.Прошка за този престъпник няма да има.
58
7
 
12
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Ами нормално.Щом всяка обикновенна настинка я преписвате на ковид.
57
4
 
20
 
! Отговори
fighter преди 3 години
Този форум е пълен с гербаджийски ***,платени лентяи които за 20 лева на ден са продали бъдещето на децата си.На четвърти излезте всички и гласувайте срещу герберската пасмина ,която съсипа България последните 10 години.
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега и от ваксините съвсем ще нарастне бройките и смърноста. Май Още случаи на смърт след ваксина се появиха. Преди ги надуваха сега ще започнат да ги прикриват
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 52 А ти как си представяш 5 млн души да боледуват в рамките на няколко месеца примерно Всичко ще се срути Още по-интересно ще стане , когато работещите в АЕЦ Козлодуй излязат всички в болнични Ама ние сме добре , да му мислят САЩ , там ще трябва над 230 млн души да боледуват почти едновременно
54
4
 
3
 
! Отговори
До 62 преди 3 години
Щот досега без пандемия не ги избирахте пак ГЕРБ....Те, видиш ли, са усетили, че ей точно тая година от 100 насам, юруш ще ходите да гласувате и затова ви затварят....Сериозно ли?
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои болници ще станат ковид болници, но въпросът е какво правите с болните от други болести, които не намаляват, а напротив, те къде да отидат да се лекуват? Дремаха някои хора по цяла година по мегистралите и тунелите, а сега така сме се увъртели от неадекватни мерки тип през два часа отвори-затвори, ваксинирай - не ваксинирай, че и Госпоод не може дани помогне! Управляваме се като един ц.и..ски катун, накъдето задуха вятъра, па кой оцелее!
52
6
 
16
 
! Отговори
тренер преди 3 години
ГЕРБ се канят да фалшифицират изборите за това е цялата тая криза с уж толкова много заболели.Оня *** от ВМА и Кунчев са слуги на Бойко и си надписват бройките както им е кеф.Хора не се заблуждавайте докато Бойко не влезе доживот в затвора България не е в безопасност.Този човек ще използва Ковид като предтекст да смачка свободите ни да ни тероризира ,мачка и да налага незконната си диктатура.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де си, бе, Миролюба?Ром с кола ли пиеш?А? Ко правиш?
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По -добре да пия кафе за 14 лв ,отколкото да си бия безплатна отрова -Факт!
49
5
 
10
 
! Отговори
На 04.04 преди 3 години
Излезте и масово гласувайте,не вярвайте на скалъпените данни за т.нар. пандемия,чиито вълни идват като по часовник след прогнозите на разни математици с неизяснен пол!Идеята е да има ниска избирателна активност за да може ГЕРБ и п.амперсите им:Валери,Марешки,Каракачанов и евентуално Слави да се намърдат във властта!
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
такива циркаджии за управляващи България не помни в своята история.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няколко дози ще пусна и аз, както съм загорял в хоум офиса без колежките.
46
5
 
8
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Това е добре подготвен план на престъпниците от ГЕРБ.Понеже виждат ,че е сриват и никой няма да гласува за тях създадоха това изкуствено напрежение,бройките на болните са фалшиви като крадливото им управление.Всички шефове на болници са с герберската ковид мафия,измислят си бройки и оп криза.Да излизаме и да им начупваме главите на тия хамстери,няма друг вариянт.
45
3
 
5
 
! Отговори
Палентолог преди 3 години
Голямта рецесия от 2008 се повтаря, но този път правителствата управляват паричните потоци. Кризите са циклични с период 12г.Проблемът са китайците с техните държавни субсидии унищожават пазарната икономика на запада. Пландемията помага за да се изправи държавно-монополистическият капитализъм от 40те на миналия век, който завърши с ВСВ. Не ви плаша, просто факти.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези 70% с тези темпове ще ги стигнем след години. Аха малко повече болни и спирачка. Зелени коридори,ваксини оп спирачка. И ще се влачим на приливи и отливи, а накрая като се удари чертата починалите пак ще са толкова колкото прогнозираха в началото.
43
7
 
14
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Отговорността за високата смъртност е изцяло на Борисов. Той нареди безусловно отваряне на заведенията. След две седмици резултатите са на лице. На кого беше нужно това? Реално заведенията накупиха продукти и ще ги хвърлят.
42
1
 
5
 
! Отговори
ВМА преди 3 години
Само с връзки за асансьора пък да не говорим за другото..