Ваксинирани с "АстраЗенека" звънят в Спешното заради паник атаки

Системата е претоварена, мерките били много закъснели
289
Ваксинирани с "АстраЗенека" звънят в Спешното заради паник атаки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За пациенти, ваксинирани с "АстраЗенека", които са с тежки паник атаки, съобщи д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

"Те пристигат с паник атаки, а не са болни, но се страхуват. В повечето случаи ваксината не е причина за разболяване, за загиване, ваксината в цял свят спасява човешки животи. Така че, хората трябва да се ваксинират, но да са тествани преди това, че са здрави", посочи още спешният медик пред БНР.

Още по темата

Според нея НЗОК трябва да преосмисли политиката си и да намери начин чрез клинична пътека да могат да се хоспитализират бързо и пациентите с двустранна бронхопневмония, които са със симптомите на Covid-19 , но са с отрицателен PCR тест, както и отрицателен антигенен тест, защото сега те не могат да се хоспитализират в болница в Covid отделенията, а такива случаи има десетки.

„Ние не можем с часове да хоспитализираме тези пациенти, същият проблем е и при личните лекари, които също не могат да лекуват тези пациенти, които им ги връщат в къщи, а те не могат да се лекуват при домашни условия, защото се нуждаят от венозни антибиотици, те имат дихателна недостатъчност“, поясни още д-р Кателиева.

Тя изтъкна, че в момента има проблем и с приема в интензивните отделения, които са препълнени.

„Там има и пациенти с други заболявания, но лавинообразно растящият брой болни поставя пред проблем интензивните отделения, а тези отделения не могат да се увеличат лесно“, каза лекарят.

Д-р Кателиева изтъкна, че сме закъснели с мерките, те са тотално разхлабени, освен това ваксинацията е спряна, така че дори и да има трети локдаун, ще има две тежки седмици, в които спешната помощ ще се задъхва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
3
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Как може хора, които изобщо не стъпват в парламента и карат джипки да казват какви мерки трябва да се вземат и да нареждат. Няма такава държава, но само затова Слави е прав. Но няма да гласувам и за него.
220
7
 
10
 
! Отговори
Раб Божий преди 3 години
Носете си новите дрехи, харчете си парите, е*те си жените, че утре може да ви ваксинират и край.
219
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи преди да започнат да говорят по масс медиите нямаха паник атаки и се присмиваха на т.нар. антиваксъри колко били глу_пави, колко били наивни и т.н. Сега започнаха да говорят по масс медиите за проблемите с ваксините, за които т.нар. антиваксъри отдавна говорят и изведнъж паник атаки... След дъжд качулка... Човек трябва да чете и да слуша преди да се ваксинира, както направихме т.нар. антиваксъри, а не след това. Прави са ваксърите - ще има естествен подбор...
218
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен тази пневмония не е вирусна,а се предизвиква с химически препарати.Като едното нищо ще се окаже че и вирус няма!
217
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, десетки случаи на хора с пневмонии, но с отрицателни пср-и, говори за проблеми в тестовете. Защото точно пък март месец да имаш бум на пневмониите е очевидно странно. Имам 3ма члена на семейството ваксинирани с АЗ, и не знам за тях, но аз съм с паник-атака. Вярвам на ваксината, и на ваксините по принцип, но медиите толкова преекспонират проблемите с тях, че човек изпада в постоянен страх. Не е ок това.
216
2
 
5
 
! Отговори
Ачо Шмайзера преди 3 години
От ваксината получих хипереректилна свръхфункция.
215
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С една дума пълен хаос!!!
214
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДжоПредполагам си се ваксинирал вече, затова пишеш подобни коментари да успокоиш самия себе си. Пожелавам ти да си жив и здрав, но ще споделя с другите хора, че ако искат да са живи и здрави е хубаво да не се подлагат на медицински експерименти доброволно и дори безплатно. За тези неща се плащат сериозни суми, но щом има хора готови да го направят безплатно и аз да съм шеф на някоя фармацевтична компания, няма да откажа. Защо да плащам?
213
4
 
10
 
! Отговори
Личен опит преди 3 години
Идеята със зелените коридори беше много адекватна, като се има предвид тоталната медийна война срещу ваксините, между ваксините и най-вече срещу Астра Зенека. Човек трябва да е убеден в това защо се ваксинира, а не да ходят зорлем разни рискови групи, болни и т.н. и да умират от страх след като се ваксинират, или да че чудят и маят с коя ваксина да го направят, правейки задръствания по опашките. Просто нека всеки който се чувства здрав и иска да не боледува от КОВИД 19 се ваксинира смело.
212
5
 
15
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Продължавайте да слагате водещи новини с черен пиар за АстраЗенека и какво очаквате. Айде наговорете се медиите да пишете за това, че ако ядеш салам има шанс да получиш инфаркт да видим дали няма да наводнят кабинетите саламоядящите с паник атаки. А греша ли, че хора, които ядат салам получават и инфаркти? Технически тази информация е точно толкова вярна, колкото и недоказаните няколко смърти след ваксинация със АЗ.
211
3
 
8
 
! Отговори
Виц преди 3 години
До АнонименТова беше стар виц ...След 9 септември 1944 - отива една баба на доктор и вика- Докторе много ме боли петолъчката...Доктора:- ??? Какво те боли?Бабата:- Петолъчката... Доктора:- Какво е това бе бабе?Бабата:- Ех сине, едно време преди комунистите му викаме КРЪСТ, ама нали сега няма кръстове, всичко е в петолъчки....
210
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз имам паник атака щото не съм ваксиниран! Докъде ни докараха само а?
209
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 234 с ПфайзераСтана ми интересно какви ли са ти нивата на вит. Б12. Правила ли си изследвания? Предполагам, че не, но все пак би било интресно...
208
1
 
1
 
! Отговори
Паниран преди 3 години
Добре ли е да се пие аспирин протект след ваксинацията или може да влоши нещата? Прочетох такъв съвет по-надолу в коментарите някой лекар може ли да потвърди?
207
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОМУНИСТ ЗВЪНИ В СПЕШНОТО. ПАДНАЛА МУ ПЕТОЛЪЧКАТА.
206
5
 
8
 
! Отговори
Край преди 3 години
Побърканото от информационния поток човечество не може да понесе тежестта на истината.Ваксините УБИВАТ. При масово ваксиниране в България от ваксината ще умрат сигурно 50 човека.Ако не се ваксинираме масово от вируса ще умрат сигурно 50 хил. Това е положението. Истината е че вероятността да си жив е милиарди пъти по ниска от това да си умрял. Носете и новите дрехи, псувайте властта, пийте и яжте и се плодете и като ви дойде призовката с усмивка гушнете букета.
205
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина в няколко изречения: Ковид няма, ковид е страшен;що не махат мерките, съсипаха държавата, после що не върнат мерките,хората умират по стълбите на болници; Лъжат ни с цифрите - много повече болни са и крият от нас, после - лъжат ни с цифрите, надуват бройките да точат касата; Файзер е гадна, чакаме си модерна, сега Астрата е за простите, а за елита-Файзер. На българина му дай само да е на контра и на гребена на конспирациите. Конспирации за всичко и навсякъде, без угодия. Тъжно е чак.
204
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не мине една година от вкасинирането и да се види в световен мащаб какви са пораженията, както и дали въобще ваксините предпазват от новите щамове, дотогава никаква ваксина няма да слагам.
203
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз се ваксинирах с Пфайзер.още на 10 минута.главоболие.вдигнах кръвно140.гадене.метален вкус в устата.болка на мястото на убождането.ама нищо.после толкова се усещаше болката нагоре във рамото.схващане .чак пръстите на ръката не движех.при втората игла същото.кръвно.гадене.втрисане.умаломощен.месцата те болят.но мина.6 дни от втората игла.контактна съм на ковид от роднина.да видим какво ще стане.дали ще се разболея.
202
3
 
7
 
! Отговори
Спутник 5 преди 3 години
Искаме Спутник 5 тя ще оправи работата!