Математик от БАН: 2 седмици локдаун и ситуацията ще се нормализира

"Трябва да се гледа броят на хората в интензивните отделения"
18 мар 2021 09:13, Ния Христова
124
Математик от БАН: 2 седмици локдаун и ситуацията ще се нормализира
Снимка: Pixabay
При 2 седмици нов локдаун ситуацията ще се успокои, а случаите на заразени от коронавирус ще паднат. Това заяви в ефира на bTV проф. Огнян Кунчев от БАН.
 
"Трябва да се гледа най-вече броят на хората в интензивните отделения. Ноември имаше 400 случая при големия локдаун", каза още той.
 
По последни данни 609 души са настанени в интензивно отделение. "Не бих казал, че сме в плато. Числото продължава да се качва", заяви още проф. Кунчев.
 
Той е на мнение, че затварянето на училищата, ресторантите и заведенията ще даде положителен ефект.
 
"Вирусът не увеличава скоростта си, той я поддържа постоянно", подчерта математикът.
Още по темата
 
"Виждате, без никаква ваксинация какво става. Ако продължат нещата с разхлабване и затягаме, до юни месец следващата година ще се преустанови пандемията", смята той.
 
Проф. Кунчев не каза дали изборите ще са повод за разрастване на случаите. Смята, че при носене на маска и спазване на дистанция не би трябвало да има проблем.
 
"Основното свойство на този вирус е дългият инкубационен период – от 3-4 дни до 15 дни. Как да го хванем? Заболяването може да трае 20-30 дни", подчерта още математикът.
 
Той посочи още, че е броят на заразените у нас. Реално те са много повече, отколкото официалните данни показват.
 
"Тъмните числа показват около 270 000 регистрирани официално, а реално са няколко пъти повече. Да ги умножим по 4, над 1 милион ще станат (1 080 000). Ако се умножи по 6 става милион и 600 (1 620 000)", изчисли математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
14
 
! Отговори
И пак преди 3 години
Математици все едно сме на олимпиада по математика!
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте де! То тепърва почнаха да се връщат Занзибарците! Дайте 2 месеца да подпалят държавата и тогава ще гледаме на простичкото затягане/защото в БГ никога не е имало истинско/ като на разходка с пикник! Аз очаквам юни да излизаме с смс! Те за това Корни не казва нищо, защото знае че който и да дойде ще трябва да затваря много по-стриктно!
43
3
 
10
 
! Отговори
Математик академик преди 3 години
Изчислих, че на Гербопитека от Банкя ще му са достатъчни още само 4 години да приключи с България и нейните трудови хора. Работи неуморно за това и заслужава да му се гласува доверие.
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да затварят всичко, то се е видяло че скоро числата няма да паднат. Поне така да спасим хиляди човешки животи. Млади хора вече умират. Не е редно. Аз само до магазина ходя, работа от вкъщи, детето не ходи нс градина. Но има голямо движение на хора. Трябва нещо да се направи.
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Две седмици и ситуацията ще се оправила. Математико, има по бърз метод - един замах с ръка в лицето ти и като останеш без долна челюст, нещата ще се оправят за секунди. Няма да има кой да замърсява околното пространство с врели некипели скодоумни празнословия.
40
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука пишат няколко безработни и озлобени сервитьорчета, категорично без деца! Имам съмнение, че дори са от ония дето мразят децата и възрастните хора! Хубавото на тоя ковид е че най-накрая се разбра кои са най- наглите хора в държавата!
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ Китай комунистите лъжат за всичко и затова ''контролират '' всичко
38
0
 
9
 
! Отговори
Пак да питам преди 3 години
На изборите-само ваксинирани "доброволно" и снимани по тиливизиътъ ли ще имат право да гласуват или и неваксинирани?
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Което не можах да разбера е как в Китай успяха да контролират вируса и да продължат да работят за да не умре света от глад и да не стоимрна тъмно и без коли , а Европа продължава да е на същото ниво като преде една година.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нулева ще е учебната година, ако си върнете помощите и заплатите! На какво основание ще получавате 60% от заплатата без да сте си мръдна ли д-то от дивана? Децата учат! А това че нечии ла*ненца не учат, то е защото гледат от мързеливите си родители! Така че, връщате помощите и парите, заплатите за 1/2 пълни магазини и тогава ще си говорим за за другите кое ще им е нулево!
35
3
 
9
 
! Отговори
до 23 преди 3 години
......Искахте Промяна, гласувахте за Радев.....та не схванах как точно Радев влиае на Баце да разпусне всички мерки и да пламне държавата. Сигурно Радев каза на здравния, нс 1 ви отварвй заведенията не ме интересува бройките заразени, сигурно и Радев отказа ефикасните ваксини и купи евтинджска на Астра...дай ми тук отговори и може пък да се съглася с теб , само че няма кск да ми отговориш.
34
2
 
14
 
! Отговори
Питам за комшийката преди 3 години
Абе тия "математици" с диплома на психолози защо не направиха анализи на кокошия и свински грип,шаха при овчете,чумата при прасетата-та ги изтрепаха поголовно,а сега изведнъж- се пръкнаха да правят прогнози в медицината и то за вирус,за който не се знае откъде е,кой го е създал, с каква цел? Що не прогнозират например какви числа от тотото ще се паднат? Ние някакви *** ли изглеждаме или трябва да изглеждаме?
33
0
 
2
 
! Отговори
До26 преди 3 години
Защо ги е страх. Какво ще се изгуби.
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха, същите глупости за измисления грип казаха и преди година :DМахайте мерките, че народа ще се вдигне и ще паднат няколко главуни!
31
0
 
16
 
! Отговори
кухи професори преди 3 години
математицити в България станаха шамани.А преди време ни учеха че математиката е най-точната наука!
30
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв локдаун, бре мисирка такава? Искате да прецакате изборите и да накарате съответно хората да се ваксинират. Големи лъжи, за много пари.
29
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това за кой път го чуваме през последната година? И какво означава да се нормализира? Аз това ново нормално с бурките и задължителните тестове и ваксини за пътувания и за работа не го разбирам.
28
4
 
14
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Този локдаун е изчислен от ГPOБ! Трябваше да се случи още преди 3 седмици и да е приключил вече. Те обаче нарочно пуснаха случаите да растат и затварят точно 2 седмици преди изборите. Целта е ясна!
27
1
 
4
 
! Отговори
MMM преди 3 години
До Зозоте поне се мъчат да мислят за разлика от тебе
26
1
 
3
 
! Отговори
#вервай бе! преди 3 години
Да, да...