Двама военни в ареста за шпионаж в полза на чужда държава

По случая е образувано досъдебно производство
Обновена: 19 мар 2021 11:34 | 19 мар 2021 11:33, Веселина Йорданова
436
Двама военни в ареста за шпионаж в полза на чужда държава
Снимка: БГНЕС, архив

Двама военнослужещи от Министерството на отбраната са задържани по подозрение за изнасяне на класифицирана информация в полза на чужда държава. Това съобщиха от пресцентъра на МО.

Още по темата
Те са задържави за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Военно-окръжна прокуратура - София.

Задържането е станало в резултат на проведени оперативно-следствени действия на службите за сигурност. По случая е образувано досъдебно производство, се посочва в съобщението.

Вчера стана ясно, че агенти на ДАНС са провели секретна операция, като има задържани по подозрение за шпионаж в полза на Русия.

Обискирани са няколко адреса в южните квартали на София и в кварталите посока Перник.

На изхода на АМ "Тракия" от София към Пловдив бяха проверявани всички превозни средства.

Единият от арестуваните е задържан именно на магистралата.

В късния следобед всички изходи на София бяха блокирани от екипи на МВР и жандармерията, като се проверяваха всички автомобили и пътниците в тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още по темата: армияМОвоеннослужещи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
3
 
8
 
! Отговори
6 преди 3 години
А други държави/досещате се кои/ не се ли интересуват от нашата "квалифицирана" информация ,която и децата знаят ? Така навремето генерал Заимов бе обвинен и разстрелян по заповед на царя , а след това обявен за национален герой!Така , че времената се менят -считаното днес за престъпно утре с оказва героично!Историята го доказва!
235
11
 
0
 
! Отговори
абееее преди 3 години
Къв шпионаж след като и Русия се управлява от САЩ?И слепите прозряха ,че COVID се управлява от Клаус Шваб и международния кумунистически интернационал от ГЕЙОВЕ?!
234
4
 
11
 
! Отговори
Бря преди 3 години
Големо думкане на тъпана. А пък аз си мислех, че шпионските работи стават тихо, без голяма шумотевица. Пак сме по- по-най.......... Евала....
233
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И пак ще се намерят българи да защитават шпиони на вражеска държава. Браво!
232
9
 
13
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
До АнонименКолкото "могъщият военен съюз" защити члена си Гърция, толкова и нас ще защити. Ние сме един резерват с население, който е продаден за мъниста (вила в Барселона, няколко милиарда по чекмеджета и долапи) от Боко Рапона и САщ си правят каквото искат тук. Ако утре ни накарат да се потурчим Пожарникаря на следващият ден е свикал Министерски Съвет - както направи с Истанбулската конвенция приета от него подмолно и услужливо!Какво са шпионирали руснаците тук - виртуалните самолети ли?
231
3
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Просо какви времена настанаха а?:):):)Набараме ли ги Руските шпиони в България,жална им майка:):):)Решетников го изхвърлихме като краставо куче а?Голям кеф нали?:):):)
230
10
 
8
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
До ПроСоТоПоръчка от Козяк, ние отдавна нямаме Контраразузнване последните години се "ловят" само руски шпиони. На САЩ им снасяме всичко доброволно + туба вазели - ако им се прииска де. Ние сме верни роби на маймуните и европенделчетата! ЗА пореден път ГРОБ кляка и разтваря държавните бузки в чужд интерес и ни унижава като Държава. Как го няма Чехъла Плевналиев да вдигне армията? Боко, Боко ....една книга в живота да прочетеш и тя да е Винету!
229
13
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен276абе АЙДИОТ,човека просто отбелязва че НЯМА КАКВО ДА СЕ ШПИОНИРА тук,защото техниката ни е позната на руснаците от преди десетилетия!!А това,което милостиво ни подхвърлят като "натовска информация",руското разузнаване го знае ДЕСЕТ ПЪТИ по-подробно!И дума не е обелил,че НЕ СМЕ,или че "не трябва да сме" в нато!
228
10
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен267абе майтапи!..Просто вчера бай Дън се изцепи с чутовния политически ГАФ,наричайки Путин "убиец" ,и сега нашите мажоретки закрякаха ...както си могат,разбира се..
227
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 267"и кво точно шпионират, трите танка и двата самолета? смешно"Рускo kуче, България е пълноправен член на най-могъщия военен съюз, колкото и да ти е мъчно.
226
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Параноя и кьорфишеци! Цялата работоспособна техника в ръцете на военните у нас все още е руска /СССР/......
225
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Недопустими действия на чужди посолства не за пръв път '' ..................... И за децата е ясно, че в България действат съветски шпиони ... казвам съветски, а не руски, защото русия на путин е продължение на СССР в най-лошия му вариант и обида за Руската Култура Ето само заради това ще гласувам за Герб Колкото до товарищ путин ... едно време убиваха вампирите с кол в сърцето ... при кървавите диктатори е подобно, само че кола е някъде другаде ... справка Кадафи.
224
9
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бой по Руските шпиони:):):)България е в НАТО бе Русофилчета:):):)
223
8
 
10
 
! Отговори
Гешев преди 3 години
Тези другари са от отряда на Радев.
222
8
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"..като има задържани по подозрение за шпионаж.."ПО ПОДОЗРЕНИЕ за шпионаж!!!!Дано да е някаква текстова заигравка,защото м/у подозрение и ДОКАЗАТЕЛСТВА за шпионаж, разликата е огромна!Но,гледам че и Каскетя сай издокарал /ще хвърля едно око и на неговите дитирамби/,а той е известен с това,че първо ОБВИНЯВА,а после търси "под дърво и камък" доказателства...хареса ми и друго:-"В късния следобед всички изходи на София бяха блокирани от екипи на МВР и жандармерията"....ей така са ловат шпионите
221
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и кво точно шпионират, трите танка и двата самолета? смешно
220
2
 
4
 
! Отговори
До див петел 257 преди 3 години
Не са за копейки.Я питай Сидеров.
219
5
 
13
 
! Отговори
Off преди 3 години
Военните на военен съд и после доживот. Може някой ден, ако се сети ботоксовото джудже, да ги размени ;)
218
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
боко дава мило и драго да пстане на власт, даже и война може да обяви
217
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 257/260Чакай да видим, на кой ще искам да си дам дъщерята, на пиян с боярищник бозмозъчник или на европейски гражданин?Мдаааааааа.