Рестарт на имунизациите с "АстраЗенека", ще има ли желаещи?

Европейската агенция по лекаствата обяви препарата за безопасен
Обновена: 19 мар 2021 07:02 | 19 мар 2021 07:01, Ния Христова
187
Рестарт на имунизациите с "АстраЗенека", ще има ли желаещи?
Снимка: БГНЕС
Заповедта за временно преустановяване на имунизирането срещу коронавирус с ваксината на "АстраЗенека" в страната ни се отменя и от днес ще може да бъде прилаган. Стига да има желаещи след последните случаи на нежелани реакции.
 
Вчера властите у нас разрешиха рестарта на ваксинирането с препрата на Оксфор, след като Европейската агенция по лекарствата обяви, че ваксината на "АстраЗенека" е напълно безопасна и ефективна. И отново заяви, че ползите от нея надхвърлят многократно рисковете.
 
Връзката й със случаи на съсирване на кръвта не беше изключена категорично.
 
Заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева заяви, че електронната система за записване за ваксинация се подновява от днес, а още снощи са изпратени известия на хората, които днес ще могат да се явят във ваксинационните центрове.
Още по темата
 
Общо 10 страни членки на Европейския съюз обявиха, че подновяват имунизацията на населението си срещу COVID-19 с ваксината на "АстраЗенека". Европейският регулатор все пак отбеляза, че е възможно да има връзка между ваксината и случаите на тромбоза и кръвоизливи, но това продължава да се проучва.
 
По-рано вчера премиерът Бойко Борисов съобщи, че към момента има налични 100 000 дози от нея.
 
Електронният регистър на желаещите да се ваксинират срещу коронавируса възобновява записването за имунизация, но нови потребители ще могат да се регистрират от събота - 20 март, съобщиха от дружеството "Информационно обслужване".
 
Всички, които са се регистрирали за поставяне на ваксина за седмицата, през която ваксинационните центрове бяха затворени, ще бъдат автоматично презаписани с една седмица напред. Всеки регистриран ще получи SMS или имейл за новата дата и час на имунизацията през избрания от него канал за връзка. 24 часа преди ваксинацията системата ще изпрати ново напомняне.
 
Потребителите имат възможност да променят дата и часа на ваксинация и да изберат друг времеви прозорец, в зависимост от натовареността на ваксинационните центрове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тромбозата, може да доведе до смърт. Не се ли установят причините за това, по-добре хората да не рискуват
141
1
 
6
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
АСТРА ЗЕНЕКА УБИВА хората
140
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
колко требва да си *** и аллтавв да се ваксинираш с АЗ
139
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излиза, че при контрацептивите това състояние се среща 110 пъти по-често, но те си се продават в аптеките без никакъв проблем. От друга страна при толкова малък брой подобни съсирвания никой не си направи сметка да види, каква е естествената им честота на случване. Просто цялото си беше един пир за медиите, които се хранят на гърба на тоновете гениални конспиратори, от които дори собствените им животи не зависят. Та вие медии.... нахранихте ли се или още ще доим изцедената крава "Лоши Ваксини".
138
2
 
13
 
! Отговори
o/o преди 3 години
Рестарт на имунизациите с "АстраЗенека", ще има ли желаещи за евтаназия ?
137
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има, колкото искате. Нищо, че коментиращите в днес.бг казват друго, а десетките научни публикации и доказателства не им изнасят на медиите и само споменават за тях без да публикуват нищо сериозно. Кучето лае, кервана си върви. Същата работа и с конспираторите.
136
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
но ако вие доброволно се отказвате от волята си,то това..е знак,че не е трябвало да бъдете "благословени"..
135
1
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
като мернах подзаглавието "Ще има ли желаещи",реших да ви кажа нещо,независимо дали някои ще го разберат,и дали изобщо ще се намери поне един :-Знаете ли кой е най-великия ПОДАРЪК,който Създателя е дал на човека?-НЕ,не е красотата,защото след три десетилетия тя започва стремително да изчезва.Не е и таланта,защото той е относително понятие...НЕ е и живота,защото ВИНАГИ идва ден,в който да го върнете!ВЕЛИКИЯ ПОДАРЪК е СВОБОДНАТА ВИ ВОЛЯ!!!Тя е САМО ВАША и никой не може да ви я отнеме!Е,
134
2
 
9
 
! Отговори
БЛАГОЕВГРАД преди 3 години
Тук за една седмица трима умряха след ваксинация и след това ги изкараха, че починали от друго. Единият - 47 годишен мъж от кв. Грамада не е имал никакви придружаваши заболявания. Останалите едва прескачат трапа с оплаквания от температура -38 гр, болки по крайниците, световъртеж и т.н. Вече няма мераклии за АЗенека- ваксини, а и другите са подобни!!!
133
11
 
4
 
! Отговори
аз преди 3 години
Кефят ме, колко много народ вместо да боцнат ваксинката и утре да приключим с тая корона, мрънкат само. Пък най-вероятно това са същите дето и мрънкат срещу мерките. Дебиляци пълни.
132
2
 
19
 
! Отговори
към к.150 преди 3 години
Проблемът е как ще се установи кои пациенти проявяват свръхактивност и кога трябва да се прилага лекарството, предотвратяващо съсирването на кръвта. В БГ професорите-лекари начело с ББ и Коце Устната решиха този проблем с твърдението, че в БЪЛГАРИЯ ТАКОВА НЕЩО НЯМА и имунизираните пациенти умират от други болести или предварително неустановено ковид-заболяване в инкубационен период. Така че инжектираните са оставени на самотек - който иска - да мре. Нещо като от рода на практиката на д-р Менгеле
131
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите (предимно професори - в столицата доценти и обикновени лекари рядко има) се съсипват да говорят, че при умрелите след инжектиране с АстраЗенека смъртта няма нищо общо със серума. Немците обаче са педантични и след смъртта на 5-6 пациенти са установили, че причината за съсиреците е свръхактивността в отговор на вкарания препарат. Това е описано подробно в днешния брой на блиц.бг. За предотвратяване на леталния изход се препоръчва прилагане на лекарство, предотвратяващо съсирваненото.
130
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска да се обзаведе с СА след време моля-AZ е насреща!
129
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не щем AZ, искаме от на мутафчийски ваксината!
128
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Eдин германски министър беше изтърсил, че сам би се ваксинирал с Астра-та и днес медиите се бяха изтърсили във ваксинационния център да го снимат дали му бият нея, та нямаше къде да бяга.
127
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо изтрихте коментара?????Какво нецензурно видяхте????? Дания, Швеция и Норвегия отказаха да рестартират ваксинацията с Астра Зенека!
126
6
 
19
 
! Отговори
венци преди 3 години
Едно е ясно.Заради неадекватната политика на гербаджийската престъпна група много българи загубиха живота си.Герберското управление е пълно бедствие.Наближава времето за съд и присъди.
125
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМИ СЕГА? Кой ще се ваксинира със ТРОМБО-АСТРА-ЗЕНЕКА? Има ли смелчаци.Най-добре е за разредител на ваксината да бият и солидна доза хепарин.
124
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чоко"Ето защо смятам, че смъртността е около 0,5 %"Ами в Швеция я изчислиха на толкова, а и математикът каза - заразени = умрели x 200. Така, че сигурно си прав :)Това, което е сигурно е, че смъртността не е 0.1% - колкото при грип, защото не излиза сметката за броя на хората в България.
123
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Записах се онлайн за имунизация с Пфайсер. Изпратиха ми конкретна дата. Днес получавам съобщение, че се отлага с една седмица. Само да отбележа на господата, че не се иска много акъл да направиш графика, съобразно наличното количество ваксини, а не първо графика и после да установиш, че нямаш количества, спрямо него. То бива да си негоден, но чак толкова