Борисов: България ще започне да произвежда ваксини до месеци

Който има ваксини и лекарства, той ще оцелее, каза премиерът
Обновена: 20 мар 2021 14:25 | 20 мар 2021 12:06, Елка Василева
306
Борисов: България ще започне да произвежда ваксини до месеци
Кадър: Facebook

До няколко месеца в България ще е готов завод за ваксини. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов във видео във Facebook.

"Обещах пред ЕК да изпратим веднага на какъв етап е нашата база. За наша радост, вие сте мислили далновидно и когато другите започват да правят, ние да сме на етап монтиране на машини. Много съм щастлив, защото на европейската карта за ваксинация ще се присъедини и България“, каза Борисов

„Много държави ще си отдъхнат. Дори да стартират днес другите, ще са с 16 месеца след нас, а ние за 16 месеца ще произведем стотици милиони ваксини и ще спасим стотици милиони животи", заяви премиерът.

Още по темата

Борисов  посети нов завод за ваксини в Разград. С него бяха шефът на изпълнителната агенция по лекарства Богдан Кирилов, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Те бяха посрещнати от шефа на завода.

В завода ще бъдат открити 350 работни места. Площта му е 15 хил. квадратни метра, а инвестицията е 120 млн. лв. Борисов го сравни с "военна база".

Кирилов коментира, че недостиг на ваксини се наблюдава в целия Европейски съюз.

Борисов го допълни, че се вижда какви скандали стават с ваксини и неизпълнението на договорите. По думите му "Астра Зенека" са изпълнили едва 30% от договорите в Европа и поздрави шефа на ЕК Урсула Фон дер Лайен за усилията, които полага по темата.

Който има ваксини и лекарства, той ще оцелее, каза Борисов. „Виждате какви скандали става с липсата на ваксини. „АстраЗенека“ са си изпълнили само 30 % от договорите. Твърдостта на Урсула фон дер Лайен в момента е похвална, ние я окуражаваме, за да си изпълняват договорите. Друго си е да произвеждаме тук ваксини, така че да направим всичко необходимо“, допълни още Бойко Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксини за животни и сега произвеждаме!
149
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 166Баце планира да построи първата българска космическа совалка, просто умува над схемите които е надраскал набързо :))))
148
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са си най добре, нищо не построиха и нищо не ремонтират.
147
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи кога започваме да правиме завода за кашони Астра-Зенека?
146
3
 
5
 
! Отговори
ORWELL 1984 преди 3 години
Ваксиниране готвят за вечни времена. Долу корупционните европеиски правителства васали на Световната Банка и Световната НеЗдравна Организация
145
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А космически кораби,кога?
144
0
 
2
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
До ИстуканЗдравословното хранене не го включвай.
143
6
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Който има ваксини и лекарства, той ще оцелее, каза премиерът.Абсоютна лъжа. Ще оцелее този, който се храни здравословно и му е писано да живее. Останалите ще си отидат, ако им е определено от горе. Бог определя кой да умира, не Борисов.
142
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси баце Бойко ще спасява милиони хора с ветеринарни ваксини??!!??Тоя май наистина е изтървал козите.
141
5
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Не му щем нито неговите ваксини, нито тези от чужбина.
140
1
 
14
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Завод за мокасини!
139
5
 
11
 
! Отговори
проекти преди 3 години
Завод за производство на ваксини наистина се строи. Но за ветеринарни :) И е на територията на Биовет- Разград. Астра Зенека няма нищо общо тук. Още по-малко общо пък има държавата. Изгражда се по плана Юнкер. Държавата е подкрепила, но не и финансирала инвестицията. Чудя се само защо Биовет се съгласяват тяхната инвестиция да се появява предизборно като заслуга на някой друг. Знам, че много хора ще кажат, че собствениците са близки до ГЕ*Б, но трябва да се признае, че осигуряват работни места
138
5
 
11
 
! Отговори
Боко истината преди 3 години
Да да... Айде на 4-ти вън!
137
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко поръчките опрайхте ся и производството ще опрайте. *** некадърниците ...
136
16
 
5
 
! Отговори
чичо Митко преди 3 години
Това е абсолютната истина. И аз се кефя, воят е до небесата, гладът им сигурно е вече непоносим, не е добре, когато се падне отвисоко. Призовавам всички да излязат и да гласуват - да приемем еврото, да се завърши Хемус, да стигнем минимална 1000 и средна 2000 лв / евро и да продължим да се кефим по форумите на *воят на чакалите*.
135
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 136Не знам какво предизборно виждаш, тоз е загубил връзката напълно с малкото си мозъче :))) Тази негова "мъдрост" вече граничи с подигравка към хората :))
134
8
 
3
 
! Отговори
ДО 144 ЕМО преди 3 години
АКО СЕ ПОКАЧВА БВП , ПРЕМИНЕМ КЪМ ЕВРОТО И ДАНЪКА СИ ОСТАНЕ 10%.... БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ПРИЕМЛИВА ЗА ЧУЖДИ ИНВЕСТИЦИИ Т.Е НОВИ РАБОТНИ МЕСТА...А ТИ МОЖЕШ ДА ОТИДЕШ И ДА СЕ ВЪРНЕШ КОГАТО СИ ПОИСКАШ ЗА РАЗЛИКА ОТ БАЙ ТОШОВОТО ВРЕМЕ.
133
2
 
9
 
! Отговори
Godlike преди 3 години
Аз да питам защо и кой разреши всички служители в един от телекомите да се ваксинират с Модерна. Ваксина която отдавна някой някъде покри и за нев нищо не се говори
132
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ще спасим стотици милиони животи".Е то у нас няма стотици милиони животи,бе,Боко.Да не би да искаше да кажеш стотици милиони животни?Даже и от тоя вид нямаме толкова.А да не би пък нещо да ти хлопа дъс-ката?
131
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зоя Паунова изпълнителния директор на Астра Зенека България е майката на евродепутатката от ГЕРБ *** Мидел.Ето защо в България се налага използването предимно на ваксините на Астра Зенека въпреки смъртните случаи. А сега с държавни пари ще се строи и завод на Астра Зенека е България.Заради силното лоби в правителството не се допускст китайски или руски ваксини до българския пазар.