Ангелов: Първи сме по смъртност, защото тестовете у нас са по-малко

Довечера става ясно колко допълнителни ваксини ще получим
234
Ангелов: Първи сме по смъртност, защото тестовете у нас са по-малко
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Имаме повече починали, но не трябва да се сравняваме с други държави, в които тестовете са повече. Така здравният министър Костадин Ангелов коментира информацията, че сме сред първите държави по смъртност в света.

По думите му сравняваме няколко показателя с показатели, които са несравними. Ако тестовете са пропорционални с другите държави, ние няма да сме сред първите места, заяви той в Ямбол, където е на посещение.

Още по темата
Според него здравната система издържа и ще бъде направено необходимото да не сме като държави като Гърция, които се нуждаят от помощ в реанимацията.

Ваксините са безопасни и ефикасни, подчерта министърът.

По думите му след доказване на безопасността на "АстраЗенека" доверието към препарата се завръща.

Министърът отчете, че заболеваемостта сред медиците е по-малка в сравнение с втората вълна и това се дължи на ваксинацията. Ангелов уточни, че новите случаи са сред такива здравни работници, които не са си поставили ваксина.

В Ямболската болница има положителна за COVID-19 родилка и положително новородено. Предполага се, че то може да се е заразило или трансплацентарно или по време на раждането, което е било естествено. Две бременни жени също са с коронавирус.

"Хоспитализираните са повече от втората криза, интензивните са повече от втората криза, но системата удържа. Днес приключва последната среща, където се обсъжда разпределението на допълнителни ваксини, договорени от ЕС. България има готовност да получи 1 млн. дози. Имаме възможност да поръчаме на "Пфайзер" милион и половина. Ние преговаряме на експертно ниво и премиера на високо политическо ниво", съобщи Ангелов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
такава ни е оправията, затова сме номер едно!
196
0
 
3
 
! Отговори
lewskar преди 3 години
Май всички забравихме за подърачетата и паричките под масата за докторчетата, а?Я да видим кой не е дал на доктор?Няма такъв освен децата до 5 клас.Пробвайте да отидете сега по спешност където и да е за каквото и да е , ако нямате "уреждач" никой няма да ви вземе.В по-норманите държави първо Доктора е бог ,но е контролиран като затворник.Здравните вноски са високи ,но се търси качество и комфорт.Болниците са общински , частни, църковни ,университетски ит.н. Нашите са ...БАКАЛИИ с недостиг!
195
0
 
2
 
! Отговори
Sk преди 3 години
..........никой не изнася такава информация
194
0
 
3
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Първи сме по смъртност, защото сме с най_застаряващото население в Европа и нашата средна продължителност на живота беше 75 години. Сега колко е не знам, защото никой произнася такава информация.
193
1
 
3
 
! Отговори
Не е лесно преди 3 години
Да си куче на каишка при Боко една грешна дума и ще те ши*** лошо:)))
192
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първи сме по смъртност, защото вместо да се имунизират приоритетно хората в рисковите групи, както направиха по целия свят, в България се имунизираха обръча от фирми. Данните които се изнесоха вчера показват 0.6% имунизирани в България от рисковите групи, при минимален процент на света над 6%, като в няколко държави този процент достига 50.
191
2
 
7
 
! Отговори
dvb преди 3 години
Еми точно така министър Ангелов, тя пандемията свърши ние още не сме организирали тестването като хората! Знам, че е банално да сравняваме с други държави но навсякъде първото нещо което повечето правителства организираха е тестването, къде са нашите тест-центрове, особено населени места извън София? Защо всеки българин трябва да ходи и плаща "на частно" по разни лаборатории? Какво стана с електронните направления и работят ли, и колко теста са минали през тях?
190
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 3 години
И кво сега, ако се тестваш няма да пипнеш корона и да вземеш да умреш ли ?! ***.
189
0
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Бааахти обяснението от министър. ***...
188
2
 
15
 
! Отговори
Вие преди 3 години
сте за линч. Нищо не правите само плямпате.
187
2
 
21
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Първи сме по смъртност заради тоталният хаос в болничната помощ, където се приемат всички без значение имал ли нужда от болница или не, а за реално нуждаещите се места няма; заради рухната система на здравеопазване, каквато нямаме; заради абсолютно неадекватната политика на правителството; заради хилядите некадърни калинки в държавното управление; заради неадекватен министър! Съд и затвор за мутрите от ГЕРБ!
186
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ти ще си отидеш подлизурко, както и шефът ти.
185
1
 
10
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
До Годжинали искаше кръчми и свобода :) те, яж.
184
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Логиката на министърката леко ми убягва.
183
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тестовете не броят мъртвите. Погребалните ги броят.
182
22
 
4
 
! Отговори
ко тана? преди 3 години
Довчера мутрите на Радев палеха маски пред МС, сега обърнаха палачинката.А пРезидента се е скрил в Президентсвото и трепери - момчетата със черните ботушки да не потропат пред вратата му ...
181
1
 
25
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Оправсания,оправдания , а хората си *** като мухи!
180
1
 
29
 
! Отговори
нищо лично преди 3 години
Огледайте се в другите държави какво правят за своите граждани. В Лондон Уестминстърското абаство е превърнато във ваксинационен център - огромен обем въздух поради висоминатаа на сградата, сакрално място за британците, възможност хората да бъдат на закрито и сигурно място, а не да чакат на опашка по тротоара. Подчертана е грижата за човека. Ние болни висим под дъжд и снг за тест. За ваксинацията не искам да споменавам.
179
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Живейте така, сякаш всеки ден ви е последен"Астра Зенека
178
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Методиев управлява всички кризи на ръчна. Чекмеджета- пълно с кюлчета. БГ модел за справяне с кризата