Почина дерматологът проф. Мария Балабанова

Здравният министър: Отиде си голям професионалист!
54
Почина дерматологът проф. Мария Балабанова
Снимка: Александровска болница

След тежко боледуване на 67 години почина проф. д-р Мария Балабанова - завеждащ отделение "Дерматохистопатология и имунохистохимия" в Клиниката по кожни и венерически болести на УМБАЛ "Александровска", съобщиха от здравното заведение.

Проф. Мария Балабанова специализира дерматопатология и имунохистохимия в Англия, САЩ и Швейцария. Член е на Българското дерматологично дружество, на Европейската Академия по дерматология, изпълнителен член е на Борда на ISDP (Международно общество на дружествата по дерматопатология). Носител е на наградата „Богомил Берон” за научни постижения.

Тя е автор и съавтор на над 130 научни публикации, автор на глави в над 30 чужди и наши монографии, учебници, електронни справочници. Участва с доклади и съобщения в над 150 научни конгреси и конференции, председател и съпредседател е на 30 научни сесии в България и чужбина.

"Отиде си един голям професионалист, който ни даваше верните отговори, за да поставим точната диагноза. Проф. Мария Балабанова беше епоха в патологията на кожните болести. Загубата за лекарската гилдия и за българската медицина е огромна. Ще ни липсваш ужасно много! Мир на праха ти!", написа здравният министър проф. Костадин Ангелов в социалната мрежа по повод кончината на проф. Балабанова.
 


54
Още по темата: Проф Мария Балабанова
Още от Общество
Безлов: Интересно е доколко сме важни за руските служби
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
5
 
! Отговори
томи каракостов преди 4 седмици
точно преди 1.9 г. бях при нея на преглед -2019г. изглеждаше прекрасно за възрастта си,културен и ерудиран човек .....защо не обсъждате качествата й а се взирате във възрастта й.............простотия до шия
40
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 4 седмици
Проф. Балабанова беше страхотен професионалист и още по-голям човек! Истинско светило в дерматологията! Посещавал съм я многократно и всеки път съм оставал очарован от познанията и и човешкото отношение. Лек и път ! Съболезнования на близките
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всички медии са се превърнали в траурни агенции!
До преди измислената пандемия всички са били безсмъртни!
38
1
 
17
 
! Отговори
Призвание доктор преди 4 седмици
До знаещияКОЙ ЩЕ ТЕ ЛЕКУВА?Лекари,учещи за изпити в дискотеката или изкарали следването от купон в купон,едва кретащи с тройки.Висят за една тройка ,колкото да е взет изпита.Имаше България висококвалифицирани,знаещи и можещи лекари,но вече
са на възраст или са починали..Къде ще намерим такива лекари като старият професор Кехайов и старият доцент Капнилов?Те бяха не само лекари,но и прекрасни хора.Поклон пред труда и и човештината и.Мир на праха и!
37
0
 
19
 
! Отговори
след преди 4 седмици
"След тежко боледуване" е починала проф. Балабанова. За огромно съжаление дори на най-просветените в медицинската наука може да се случи. Очевидно е била стойностен човек и лекар. Светъл да е пътят й в отвъдното!
36
0
 
4
 
! Отговори
До43 преди 4 седмици
По време на студенските и години нямаше такъв комп пубере!
35
0
 
28
 
! Отговори
Пациент преди 4 седмици
Снимката е преди хняколко години€Проф.Балабанова изглеждаше много млада за годините си!Вижте я в Гуглето и не пишете глупости! Лаптопът наApple пред нея от преди 37 години ли е? .......Естественно е за мушмороци на двайсетина години един над 60 годишен човек да им се струва но преклонна възраст. Всички сме го минали този момент,след години ще се учудите на днешното си мислене!
34
22
 
2
 
! Отговори
1-n преди 4 седмици
Тази снимка от студентските години ли й е?
33
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 38
Това на снимката въобще не е жена на 30 години - изглежда към 45-50 някъде. Супер е ако на 67 изглеждаш така.
32
4
 
39
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 седмици
Дерматолог е била жената. Нормално кожата й да е на 30. Най-добрата реклама за добрия дерматролог.
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Тома Неверни

Да бе, такъв лаптоп преди 37 години?
30
16
 
12
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 седмици
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯ 31 Да живее Русия , ама те не искат да живеят , а да воюват.От ВОСР до сега този нещастен народ бял ден не видяха , управляван от сатрапи убийци.
29
39
 
12
 
! Отговори
Тома Неверни преди 4 седмици
на 67 години почиала, а, сте сложили снимка логато е била на 30
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До До знаещия

".Най накрая да прочета нещо написано с точна и бистра мисъл"

Точна и бистра мисъл на глашатай на финансовото министерство? Дайте път на младите в случая не е нищо друго, освен изтъркана и несъстоятелна опорка, повтаряна от времето на Дянков. С всяка година компетентните специалисти намаляват във всички сфери, защото младите заемат мястото на старите по естествени причини.
27
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако излязат в пенсия, няма да има медици. Те и с тях са малко.
26
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До знаещия

***, 67 години за висококвалифициран и прекрасен специалист е нищо като възраст. Хиляда "млади и можещи" няма да заместят един такъв специалист.
25
10
 
4
 
! Отговори
До знаещия преди 4 седмици
Съгладен съм на 100% с теб.Много професионално написано.Най накрая да прочета нещо написано с точна и бистра мисъл.Пиздравления и не спирайтв да пишете
24
43
 
12
 
! Отговори
знаещия преди 4 седмици
Ако забранитв на пенсионеритв да работят ще се освободят мноооого работни места за млади и можещи хора с желание за работа. На67 години хората трябва да си гледат внуците
23
34
 
7
 
! Отговори
Бай 100ян преди 4 седмици
Докато се е грижила за кожата си е изоставила вътрешните органи !Лека и пръст
22
3
 
49
 
! Отговори
Ангел преди 4 седмици
НА 67 и изглежда така ?!?!?! WTF Небих и дал никога повече от 40 . Да не говоря че има и 25-30 годишни разплути мърли които изглежадт далече по състарени !!!