Почина дерматологът проф. Мария Балабанова

Здравният министър: Отиде си голям професионалист!
54
Почина дерматологът проф. Мария Балабанова
Снимка: Александровска болница

След тежко боледуване на 67 години почина проф. д-р Мария Балабанова - завеждащ отделение "Дерматохистопатология и имунохистохимия" в Клиниката по кожни и венерически болести на УМБАЛ "Александровска", съобщиха от здравното заведение.

Проф. Мария Балабанова специализира дерматопатология и имунохистохимия в Англия, САЩ и Швейцария. Член е на Българското дерматологично дружество, на Европейската Академия по дерматология, изпълнителен член е на Борда на ISDP (Международно общество на дружествата по дерматопатология). Носител е на наградата „Богомил Берон” за научни постижения.

Тя е автор и съавтор на над 130 научни публикации, автор на глави в над 30 чужди и наши монографии, учебници, електронни справочници. Участва с доклади и съобщения в над 150 научни конгреси и конференции, председател и съпредседател е на 30 научни сесии в България и чужбина.

"Отиде си един голям професионалист, който ни даваше верните отговори, за да поставим точната диагноза. Проф. Мария Балабанова беше епоха в патологията на кожните болести. Загубата за лекарската гилдия и за българската медицина е огромна. Ще ни липсваш ужасно много! Мир на праха ти!", написа здравният министър проф. Костадин Ангелов в социалната мрежа по повод кончината на проф. Балабанова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Проф Мария Балабанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Проф. Балабанова беше страхотен професионалист и още по-голям човек! Истинско светило в дерматологията! Посещавал съм я многократно и всеки път съм оставал очарован от познанията и и човешкото отношение. Лек и път ! Съболезнования на близките
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички медии са се превърнали в траурни агенции!До преди измислената пандемия всички са били безсмъртни!
37
1
 
17
 
! Отговори
Призвание доктор преди 3 години
До знаещияКОЙ ЩЕ ТЕ ЛЕКУВА?Лекари,учещи за изпити в дискотеката или изкарали следването от купон в купон,едва кретащи с тройки.Висят за една тройка ,колкото да е взет изпита.Имаше България висококвалифицирани,знаещи и можещи лекари,но вече са на възраст или са починали..Къде ще намерим такива лекари като старият професор Кехайов и старият доцент Капнилов?Те бяха не само лекари,но и прекрасни хора.Поклон пред труда и и човештината и.Мир на праха и!
36
0
 
19
 
! Отговори
след преди 3 години
"След тежко боледуване" е починала проф. Балабанова. За огромно съжаление дори на най-просветените в медицинската наука може да се случи. Очевидно е била стойностен човек и лекар. Светъл да е пътят й в отвъдното!
35
0
 
4
 
! Отговори
До43 преди 3 години
По време на студенските и години нямаше такъв комп пубере!
34
0
 
29
 
! Отговори
Пациент преди 3 години
Снимката е преди хняколко години?Проф.Балабанова изглеждаше много млада за годините си!Вижте я в Гуглето и не пишете глупости! Лаптопът наApple пред нея от преди 37 години ли е? .......Естественно е за мушмороци на двайсетина години един над 60 годишен човек да им се струва но преклонна възраст. Всички сме го минали този момент,след години ще се учудите на днешното си мислене!
33
22
 
2
 
! Отговори
1-n преди 3 години
Тази снимка от студентските години ли й е?
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 38Това на снимката въобще не е жена на 30 години - изглежда към 45-50 някъде. Супер е ако на 67 изглеждаш така.
31
4
 
39
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Дерматолог е била жената. Нормално кожата й да е на 30. Най-добрата реклама за добрия дерматролог.
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тома НеверниДа бе, такъв лаптоп преди 37 години?
29
39
 
12
 
! Отговори
Тома Неверни преди 3 години
на 67 години почиала, а, сте сложили снимка логато е била на 30
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До знаещия".Най накрая да прочета нещо написано с точна и бистра мисъл"Точна и бистра мисъл на глашатай на финансовото министерство? Дайте път на младите в случая не е нищо друго, освен изтъркана и несъстоятелна опорка, повтаряна от времето на Дянков. С всяка година компетентните специалисти намаляват във всички сфери, защото младите заемат мястото на старите по естествени причини.
27
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако излязат в пенсия, няма да има медици. Те и с тях са малко.
26
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До знаещияГлупако, 67 години за висококвалифициран и прекрасен специалист е нищо като възраст. Хиляда "млади и можещи" няма да заместят един такъв специалист.
25
10
 
4
 
! Отговори
До знаещия преди 3 години
Съгладен съм на 100% с теб.Много професионално написано.Най накрая да прочета нещо написано с точна и бистра мисъл.Пиздравления и не спирайтв да пишете
24
43
 
12
 
! Отговори
знаещия преди 3 години
Ако забранитв на пенсионеритв да работят ще се освободят мноооого работни места за млади и можещи хора с желание за работа. На67 години хората трябва да си гледат внуците
23
34
 
7
 
! Отговори
Бай 100ян преди 3 години
Докато се е грижила за кожата си е изоставила вътрешните органи !Лека и пръст
22
3
 
49
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
НА 67 и изглежда така ?!?!?! WTF Небих и дал никога повече от 40 . Да не говоря че има и 25-30 годишни разплути мърли които изглежадт далече по състарени !!!
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименпрез 2012та нямаше Ковид
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де от какво е починала?