Гръцки студент в България починал няколко дни след ваксинация?

Според баща му е получил тромбоза в главата
213
Гръцки студент в България починал няколко дни след ваксинация?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

23-годишен гръцки студент по медицина в България е починал няколко дни след като е получил ваксината на АстраЗенека. Той е ваксиниран на 22 февруари и десет дни по-късно, след образуване на кръвен съсирек, е настанен в интензивното отделение на "Пирогов" в София, съобщи „Труд“

Бащата на 23-годишния студент по медицина, който е лекар, е шокиран и разказва за хрониката на сполетялото ги нещастие. Според разказа му, синът му го информира 10 дни след като е бил ваксиниран с АстраЗенека, че има симптоми на гастроентерит. Пет дни по-късно, тъй като оплакванията продължават, той отива в болницата.

Още по темата

"Неговите лекари откриха ниски тромбоцити и предложиха да бъде хоспитализиран, за да продължи серия от изследвания. Тогава синът ми предложи да се върне в Гърция за изследвания и аз се съгласих", разказва покрусения баща.

Според гръцкия лекар синът му е напуснал болницата, но час по-късно очевидно е получил тромбоза в главата, в резултат на което е паднал и се ударил вътре в къщата.

„Падането се дължи на тромбоза. Моят син, на 23 години, никога не е имал здравословни проблеми. Веднага го откараха в болницата. През нощта състоянието му се влоши, а на сутринта бе настанен в реанимация, без да бъде интубиран. Там откриха малка тромбоза в мозъка", разказва бащата.

Българските лекари го уведомяват за състоянието на сина му и той тръгва за София.

„До обяд, когато разговарях с неврохирурга, той ми каза, че проблемът на детето не е толкова неврохирургичен, че това е малък хематом и не могат да го оперират, тъй като има ниски тромбоцити и опасност да умре от кървене. На следващата сутрин обаче съсиреците се бяха разпространили по всички артерии на мозъка, така че положението беше необратимо, въпреки наистина амбициозните усилия на българските колеги", добавя гръцкия лекар, който е информиран от лекарите, че смъртта може да е свързана със страничните ефекти на ваксината.

„Казаха ми, че това е вторият регистриран случай в България, след 44-годишен мъж, починал от белодробна емболия. След това разбрахме, че Германия при 1,5 милиона ваксинирани млади хора са идентифицирани пет подобни случая на четири жени и един мъж. Беше толкова несправедливо и неочаквано случилото се. Нито синът ми, нито лекарите обаче направиха грешка, която би могла да му коства живота. И сега, да ви кажат, че има пет шанса при 1,5 милиона, да се случи това нещастие, бихте ли направили ваксината? Аз лично бих я направил", коментира бащата.

„Дори съквартирант на сина ми, който живееше в същата жилищна сграда, каза на лекарите, че синът ми не пуши и не пие, и че е изцяло отдаден на обучението си. Просто не бяхме късметлии ... ", допълва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
4
 
37
 
! Отговори
Nev преди 3 години
Много ми е интересно, нашите 240 хрантутника и останалия политчески "елит", включително и онези рекламни агенти от НОЩ, и редовно канени по всички възможни телевизии да рекламират, с какви ваксини са се боцнали, и колко от тях са си поставили инъче широко рекламираната и пробутвана ваксина на Астра Зенека?
162
9
 
9
 
! Отговори
СМЕШНИЦИ преди 3 години
Докато пишеш НЕВИ ... как да те смятам за човек... И като гледам хората дето са ти дигнал палеца...Мале, мале.... Прости като ***. "Пълна забрана за всички ваксини неви искаме никакви ваксини"
161
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината не е виновна. Виновни са тези, които си я слагат.
160
4
 
6
 
! Отговори
СМЕШКО преди 3 години
До 176, Ти откъде знаеш колко време се тества една ваксина?Просто питам.
159
6
 
34
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Освен това всяка година загиват около 4 милиона души от остри респираторни заболявания преди тая истерия с китайската настинка!Лошото е, че народа не мисли и не си задава въпроси, ами поглъща всякаква дезинформация..Чудно ми е как точно ще нагласят статистиката да отговори на цялата тая безумица. Къде отиде грипа? Ами никъде пак си е тук и пак много хора се разболяват, ама нещо изчезна от статистиката.. Защо ли?
158
6
 
41
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Ваксината е хубаво нещо, когато е направена както трябва. Тези ваксини са прибързано пуснати, без да приключат всички необходими тестове.Друг въпрос е срещу какво точно се ваксинираме? Толкова ли е опасен вирус, от които са починали едва 0,1 - 4%, като тия 4% биха загинали и от обикновен грип, защото са на възраст в, която по принцип често настъпва естествена смърт или имат множество заболявания, които и без вирус ги убиват...Така, че мислете и задавайте въпроси! Не мислете с телевизора!
157
30
 
8
 
! Отговори
Koko преди 3 години
*** докато не види изкопите пълни с тела няма да се ваксинира.
156
1
 
42
 
! Отговори
Мичмана преди 3 години
Можеш да намериш новината в гръцки сайтове отпреди три дена. Тук се е криело досега.
155
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом правителствата /политиците / казват че е безопасна , значи е опасна ваксина
154
1
 
18
 
! Отговори
Edin888 преди 3 години
До Анонимен 149Странно е,че са ти поставени еднакъв брой плюсове и минуси. Който иска може да провери в интернет. Има репортажи по американски тв канали, които можете да намерите в Ютуб. Лекарите, починали след ваксинация са поне двама в САЩ.
153
1
 
18
 
! Отговори
Edin888 преди 3 години
До Анонимен 163"Не, грешиш! в локдаун сме заради ваксинацията, защото я провеждате при силна циркулация на вируса и го карате да мутира"Сходно мнение беше изразил и Geert Vanden Bossche (ако не съм объркал името), които преди време мисля, че е работил и за СЗО и е авторитетно име в медицината.
152
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 163АбеГалош скъсан... Тези теории ги развивай на м'алоумниците с които си обкръжен, а не на подобни места, където ставаш трагично жалък с глупостите, които съчиняваш.
151
3
 
17
 
! Отговори
Вьзмутен преди 3 години
Такива работи за - астра зенека не може да се пишат тя е от демократичните ваксини
150
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един доктор питам.Хем с липса на тромбоцити хем със тромбове.Пълен хаос и липса на ред и дисциплина.
149
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как втория случай бе, нали имаше и жена от Пловдивско...и още знайни и незнайни загинали от супер уникалните ваксини.
148
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 157Не се знае ***, като се ваксваш през 6 месеца до кога ще бъдеш късметлия. Да не отидеш и ти при тези,които пренебрегваш защото нямали късмет?
147
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен300 грама фъстъци и 300 грама алкохол. Ти въобще чуваш ли се? 300 г фъстъци ми се е случвало, но ТВЪРД алкохол 300 грама е нищожно количество. Минавал съм и литър и съм жив! Ей на - пиша!!!!
146
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С всички ваксини е така - на един му се случва случка, но на хиляди други не им се случва.
145
16
 
4
 
! Отговори
Явор преди 3 години
Медийно представена новина; недопустимо е, медиите са безобразни. Съжалявам за момчето, но не е починало от ваксината. Смъртта от ваксината е медийна изработка. Вие си хвърлете свободата в кошчето за *** и станете роби на медиите, които са пълни с нагаждачи и некадърници. Бъдете им роби и приемайте на доверие всяка новина и всичко, което пишат. Щом искате, приемайте, бъдете манипулируемо общество. Умният човек поставя всяка новина под съмнение.
144
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Бойко къде ни набута