Гръцки студент в България починал няколко дни след ваксинация?

Според баща му е получил тромбоза в главата
213
Гръцки студент в България починал няколко дни след ваксинация?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

23-годишен гръцки студент по медицина в България е починал няколко дни след като е получил ваксината на АстраЗенека. Той е ваксиниран на 22 февруари и десет дни по-късно, след образуване на кръвен съсирек, е настанен в интензивното отделение на "Пирогов" в София, съобщи „Труд“

Бащата на 23-годишния студент по медицина, който е лекар, е шокиран и разказва за хрониката на сполетялото ги нещастие. Според разказа му, синът му го информира 10 дни след като е бил ваксиниран с АстраЗенека, че има симптоми на гастроентерит. Пет дни по-късно, тъй като оплакванията продължават, той отива в болницата.

Още по темата

"Неговите лекари откриха ниски тромбоцити и предложиха да бъде хоспитализиран, за да продължи серия от изследвания. Тогава синът ми предложи да се върне в Гърция за изследвания и аз се съгласих", разказва покрусения баща.

Според гръцкия лекар синът му е напуснал болницата, но час по-късно очевидно е получил тромбоза в главата, в резултат на което е паднал и се ударил вътре в къщата.

„Падането се дължи на тромбоза. Моят син, на 23 години, никога не е имал здравословни проблеми. Веднага го откараха в болницата. През нощта състоянието му се влоши, а на сутринта бе настанен в реанимация, без да бъде интубиран. Там откриха малка тромбоза в мозъка", разказва бащата.

Българските лекари го уведомяват за състоянието на сина му и той тръгва за София.

„До обяд, когато разговарях с неврохирурга, той ми каза, че проблемът на детето не е толкова неврохирургичен, че това е малък хематом и не могат да го оперират, тъй като има ниски тромбоцити и опасност да умре от кървене. На следващата сутрин обаче съсиреците се бяха разпространили по всички артерии на мозъка, така че положението беше необратимо, въпреки наистина амбициозните усилия на българските колеги", добавя гръцкия лекар, който е информиран от лекарите, че смъртта може да е свързана със страничните ефекти на ваксината.

„Казаха ми, че това е вторият регистриран случай в България, след 44-годишен мъж, починал от белодробна емболия. След това разбрахме, че Германия при 1,5 милиона ваксинирани млади хора са идентифицирани пет подобни случая на четири жени и един мъж. Беше толкова несправедливо и неочаквано случилото се. Нито синът ми, нито лекарите обаче направиха грешка, която би могла да му коства живота. И сега, да ви кажат, че има пет шанса при 1,5 милиона, да се случи това нещастие, бихте ли направили ваксината? Аз лично бих я направил", коментира бащата.

„Дори съквартирант на сина ми, който живееше в същата жилищна сграда, каза на лекарите, че синът ми не пуши и не пие, и че е изцяло отдаден на обучението си. Просто не бяхме късметлии ... ", допълва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Иван"защо не му е казал, че риска е по-голям от ползата"Защото риска е по-малък от ползата, затова не му е казал. До една година ще има умрели около две хиляди ваксинирани у нас, за всеки ли да вдигаме врява до небето?
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Така еДруго си е да го изкараш Ковида при смъртност 1 на 200, нали?
181
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне не е починал от ковид.
180
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 197И ти им вярваш. Ще покрият и този случай. Заради това да пласират васкината. Купили са най много от нея. Няма нищо общо, колкото нямаше и нищо общо с другите два случая.Как не ви омръзна да ви лъжат и вие да им вярвате!Нямате ли си глави на раменете да помислите . Да не сте овце!!!
179
1
 
8
 
! Отговори
Elli преди 3 години
Важното е,че го е " предпазила" ваксината от страшния ковид него и околните...ужас...
178
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега, да ви кажат, че има пет шанса при 1,5 милиона, да се случи това нещастие, бихте ли направили ваксината? Аз лично бих я направил", коментира бащата.Правилно ли прочетох? Не мога да повярвам на очите си. Ако смъртта е страничен ефект от ваксината, не мерси!
177
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казаха, че си е паднал на главата. Няма още данни да има поставена ваксина.
176
3
 
13
 
! Отговори
Така е преди 3 години
И така ще бъде, докато няма отговорност за такива инциденти. Лекарят поставил ваксината неотговорен, вносителят на ваксината - неотговорен, министърът на здравеопазването - и той неотговорен... На първо място сред неотговорните излиза производителят на ваксината. Ами защо да не се упражни върху хората? Тях, пациентите - кучета ги яли...
175
5
 
5
 
! Отговори
НКК преди 3 години
Както пише 191 АстраЗенекаы Спутник а и китайската Синофарм са ВЕКТОРНИ ваксини. Вече трябва да ви е ясно защо е тази истерия срещу АЗ, удара е насочен към Спутник и Синофарма. Това, Америка и нейният васал Европа срещу Русия и Китай, та дори и през труповете на собствените си народи в името на огромни печалби на шепа "хора".
174
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИдеалистАстра-Зенека е векторна ваксина. Много близка до Спутник V. Практически са идентични.
173
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой ли не разбра до сега, че с астра зенека е опасно да се ваксинираме.Колко хора още трябва нелепо да умрат, за да стане ясно, че тая ваксина трябва да бъде спряна от употреба!Да си я бият във Великобритания и Индия, където я произвеждат незнайно колко качествено.
172
1
 
20
 
! Отговори
Мъка преди 3 години
Толкова е ужасно да си замине насила здрав и прав млад човек!Съболезнования на близките.
171
3
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Има две причини да се получат такива усложнения при ваксинацията: 1, Ваксинираният вече да е бил заразен и да е бил във икубационен период ( болеста още не се проявила )Затова не се извършват масови ваксинации в разгара на епидемия. 2. При РНК ваксините е кодиран част белтъка, с който корона вирусът се свързва с човешките клетки. Когато той се снтезира след нашите клетки след имунизацията и се влезе в досег с коагулационата система може би активира тромбоцитите и започва тробообразуване?
170
13
 
22
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Какъв лекар е този, щом е позволил сина му, който е на 23 г., да се ваксинира. Щом разбира, защо не му е казал, че риска е по-голям от ползата. Пък после бил шокиран!!! Да си къса дипломата
169
13
 
8
 
! Отговори
ЕМ преди 3 години
Тези от вас които не искате да се ваксинирате направете списък и ги дайте на българите в чужбина като мен които чакаме и желаем да се ваксинираме
168
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бащата не беше потърсил медиите, някой щеше ли да разбере?
167
0
 
30
 
! Отговори
Коприва преди 3 години
Съжалявам за момчето. Съболезнования на приятелите му.
166
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шансът здрав човек да получи тромбоза без ваксина е много по-голям от 5 на 1.5 милиона
165
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"И сега, да ви кажат, че има пет шанса при 1,5 милиона, да се случи това нещастие, бихте ли направили ваксината? Аз лично бих я направил", коментира бащата."Кажи, чесно?
164
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все питам и все не получавам отговор...Какво стана с предложението ми да се ваксинираме с внучетата на боко от едно и също шишенце?