БАЗ: Настояваме заведенията да отворят на 1 април

На ръба на фалита сме, се казва в позицията
Обновена: 29 мар 2021 14:15 | 29 мар 2021 14:01, Ния Христова
82
БАЗ: Настояваме заведенията да отворят на 1 април
Снимка: БГНЕС
Българската асоциация на заведенията излезе с остра и категорична позиция. БАЗ е твърдо против използването на затворените заради кризата с COVID-19 браншове за политически цели.
 
"Тази сутрин отново ставаме свидетели на упражнения относно отварянето на затворените в момента браншове като част от предизборната кампания. Напомняме, че ние изнесохме на гърба си най-тежката икономическа част от пандемията, като много колеги не оцеляха, а голяма част от сектора ни е на ръба на фалита. Стотици хиляди служители от развлекателния бранш останаха без препитание, като много от тях се насочиха към реализация в други професии. Това ни поставя на колене и създава огромна въпросителна относно възможността изобщо да възстановим бизнеса си", пише в позицията на БАЗ.
Още по темата
 
От асоциацията настояват заведенията да отворят от 1 април при ограниченията, които важаха при отварянето им в началото на месец март.
 
"Бизнесът е конструиран, за да работи, а не да разчита на помощи", подчертават от БАЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
10
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Да отворят външните градини само, така и така хората пак се събират по паркове и градини
30
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз настоявам да ви задължат да работите 2 месеца като санитари в Ковид отделение, и тогава, ако оцелеете, да решите искате ли да отваряте заразилниците си, или не.
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бленуват отваряне... горките. Аз ако бях на тясно място - измъквам де що мога помощи, като междувременно разкешвам активите. Като мине пандемията - фалит и да лапат бахура от НАП.
28
3
 
5
 
! Отговори
края на вица преди 3 години
Все така заинтригуван, човекът на следващата вечер отново пристига, влиза и на обичайния въпрос отговаря: 0 (нула).Роботът веднага налива двойна ракия и с намигване му прошепва:- И ся кво прайм на 4-ти април? Пак сме за ГЕРБ, нали?
27
4
 
3
 
! Отговори
Стотинка не им давам преди 3 години
Чао...алчници !
26
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отварят всичко, без отлагане.
25
1
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
а довърши си вица де, до кога да рефрешвам
24
1
 
12
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До хайде хайдеПроблема е че им дават помощи като % от декларираният оборот :) И 100% помощи да им дадат все тая. А ако искаха да помогнат на служителите си наистина, щяха да ги осигуряват на пълните им заплати и сега в кризата можеха да ги съкратят и хората цяла година да си получават полагащото им се по закон обезщетение без да се притесняват. Или понеже не са ги осигурявали, щом ги е грижа могат и лично имущество да продатат...
23
3
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Лъвското сърце Алибегов отново се е развихрил.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един човек влиза в заведение. Отива на бара, а там вместо барман зад плота стои робот и го пита:- Колко е Вашето IQ?- 150 казва посетителят.Роботът веднага му сипва 15-годишно уиски и започва разговор за квантова механика, нанотехнологии, нелинейни диференциални уравнения и т.н.Човекът останал много впечатлен от вечерта и затова на другата вечер решава да тества робота. Когато роботът го пита за неговото IQ, той казва - 90.Роботът му сервира бира и го заговаря за футбол, любими ястия, карти, жени и пр.Все така заинтригуван, човекът на следващата вечер отново пристига, влиза и на
21
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да отваряте и да не отваряте аз с ресторантите приключих. Ковида върна старата традиция да си ходим с приятелите на гости и сега хем се храним с домашноприготвена качествена храна, хем пестим и сериозни суми. Чак не мога да повярвам с кой акъл съм хвърлял по 2500-3000 лв на месец по ресторанти преди година и нещо.
20
1
 
18
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Сор, пичове, или вие, или болниците и останалта част от населението !!!Естествено, че избирам болнициите и останалата част от населението !!!Ако може да се измисли междинен вариант, хем да сте отоврени, или частично отворени, без опасност - тогава ДА, отваряйте !!!Но Вие не можете реално да гарантирате за поведението на своите клинети, нали ?!
19
4
 
11
 
! Отговори
хайде хайде преди 3 години
Нали им дават помощи по 60 на 40. Ако не могат да оисгурят 40% от заплатата на 2ма бармани и 5 сервитьорки за 2 месеца, какъв бизнесмен въобще си ти. Но е много по-вероятно да имат пари, но да са алчни и да не искат да дават на служителите си.
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кво сте изнесли ве мързели - като си помисля колко пари съм ви оставял а вие ги прибирахте в сивич си джоб и сега пак помощи от моя джоб ви дават, що не се приспособихте към ситуацията, да не мислите ще свърши това тая година - мрънкайте до 2023 г. - нехранимайковци
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИКАКВО ОТВАРЯНЕ!ЗАТВАРЯТЕ, УВОЛНЯВАТЕ И ПРАЩАТЕ УВОЛНЕНИТЕ ПРЕД МС ДА ТЪРСЯТ ПОМОЩИ! И ТО ТОЧНО СЕГА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ!ТИКВАТА НА 4 КРАКА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ДА ВИ ПОСРЕЩНЕ! ТАКА СЕ ПРАВИ!
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След вуду магията, която направиха на бойко в Банкя, едва ли ще им откаже да отворят.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
брей тоя ръб, от месеци вече... Голям ръб, голямо нещо...
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
който иска да фалира по-бързо да отваря, който иска да се приспособи вече се приспособи, останаха да реват само тези от сивата икономика и мързелите
13
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКО ТИЯ СА ИСКРЕНИ, ЩЕ МУ ПОСТАВЯТ УЛТИМАТУМ НА ТИКВАТА - ИЛИ НИ ОТВАРЯТЕ, ИЛИ ОКОНЧАТЕЛНО ЗАТВЯРЯМЕ! ДА ВИДИМ ТИКВАТТА ОТКЪДЕ ЩЕ ДАДЕ НА ОСВОБОДЕНИТЕ 200 000 ДУШИ ДЪРЖАВНИ ПОМОЩИ!
12
5
 
12
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
Нищо няма да отваряте,алчници.Преквалифицирайте се.Не сте на мода в момента.