Българин създаде дигитална академия за автомеханици

Google ще инвестира милиони в проекта на Крис Младенов
2 апр 2021 14:22, Петя Славова
21

Страстта към автомобилите дава мотивация на младия предприемач Крис Младенов да основе първата дигитална академия за автомомеханици в Европа. DasAuto Academy е проект, в който Google ще инвестира милиони.

"Взел съм своя опит от Германия, видял съм как работят нещата там. Донесох своя ноухау в обслужването на клиентите, поддръжката на автомобилите. Видях огромен интерес от колегите в бранша и се роди идеята за академия, която преди пандемията имаше за цел да обучава другите механици и собственици на сервизи. По време на пандемията всичко се промени и трябваше да има ново решение", разказа Крис Младенов в студиото на "България сутрин".

Той сподели, че страстта му към автомобилите е още от ранна детска възраст. А по думите му, в автомобилния бранш не е имало никаква промяна в последните 20 години

"Имаме един сервиз, в който обикновено бай Иван или бай Гошо работи омазан в масло. Гледка, която никой клиент, не иска да вижда, не иска да доверява автомобила си там. В модерното време няма място за това нещо. Направихме монтьора - механик. Академията прави монтьорите - механици", посочи основателят на DasAuto Academy пред водещата Мария Константинова.

А в академията, основана от Крис, се записват всякакви хора. От своя страна тя им предоставя нови знания, които да превърнат в умения. Над 9000 души вече са се докоснали до DasAuto Academy.

"Българинът обича по-остарелия автопарк, но тази тенденция лека полека се измества. Направихме хубави обучения, но хората споделяха, че имат нужда да видят как и къде могат да прилагат наученото. В момента на слушане хващаме едва 20% от информацията. С помагала/учебници става много по-лесно да се припомни. Затова синтезирах знанията, които имам и ги превърнах в модерна литература за механици", каза още предприемачът пред Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че електромобилите са бъдещето. Тук идва и новото предизвиквателството за механиците, които ще трябва да станат и електротехници.

"Инвестициите са хубаво нещо, но не са най-важното. Най-важното нещо са хората и това да могат да предадат знанията си на голяма маса от хора. Академията няма да се съсредоточи върху ремонта на автомобилите - ще предлага да знаете как се управлява автосервис, как се води счетоводството, психология на работния процес", обясни Крис Младенов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега се зачетох в един форум ,Крисчо е копие на Румен Виста,Тонкин и един психар с канал в туба - хапче за душата!
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крис какво звучно име за травестит !
13
0
 
4
 
! Отговори
Che преди 3 години
Наистина този ще излезе голям лъжец напишете му името в гугъл и вижте форума на Ауди...
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи наричате Bulgaria on Air лъжци?
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Аз от 40 години практикувам тая професия и още не смея да твърдя че съм перфектен."Време е за пенсия ...
10
5
 
4
 
! Отговори
., преди 3 години
Ай стига хули. Обучение си трябва без значение за коя област или професия става въпрос. Не виждам нищо лошо в това да се създават дигитални систематизирани материали, които и 'вещи' майстори с 40г опит могат скришно от младите да прегледат. Майстор в нещо се става с много четене, практика и желание, а не да ти викат майстор, просто защото не ти знаят името. Успех на младежа, всяко начало е трудно.
9
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя наред ли е с главата. Аз от 40 години практикувам тая професия и още не смея да твърдя че съм перфектен. Това е професия която се учи цял живот. А тоя от гледане в германия станал мастор. Тоя е като оная приказка за месара и кучето.
8
3
 
15
 
! Отговори
user... преди 3 години
До сега само е София го знаят, че е измамник. За на пред в цяла България ще се прочуе!
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Се си мисля, че ако един човек е тоолкова добър автомонтьор, ще има достатъчно и работа, и чираци, и няма да му се налага да прави измислени стартъпи. Иначе ютюб-а е пълен с такива любителски канали.
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То ако с гледане се ставаше автомеханик, кучето щеше да е най-големия касапин.
5
3
 
15
 
! Отговори
Ferdinand преди 3 години
Вижте във форума на ауди, има тема с главни букви НЕ ХОДЕТЕ В ТОЗИ СЕРВИЗ. Google е инвестирал 1,5 милиона долара в неговия стартъп, ама някой друг път.
4
0
 
6
 
! Отговори
У преди 3 години
Нужно е обучение на всички, но най-наложително за сега работещите. Повечето никога не са обучавани по-някаква система, а са почнали в гараж и с проба-грешка са задобряли в някоя област. Даже в скъп сервиз успяха да ми развалят спирачките, като наляли нещо несъвместимо със спирачната течност. Почна да спира сама, блокира колело, накрая взе да губи течност. Това са елементарни неща все пак!
3
1
 
4
 
! Отговори
тц тц преди 3 години
автосервис
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вица на Мечо Вуте станал полицайИ на 4 пазил училищеИ нарамил един кръстЩо стая Вуте питат-го-хоратаСеки сам си носи кръста
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха! Ще ремонтира автомобилите онлайн по интернет ! В тая наша държава само асоциации, сдружения , академии и сме най бедната и изостанала територия