Д-р Янев: Вирусът изпреварва ваксинацията и имунизира българите

Всеки пациент с температура е с COVID, други вирусни инфекции няма
2 апр 2021 14:53, Елка Василева
147
 Д-р Янев: Вирусът изпреварва ваксинацията и имунизира българите
Снимка: архив, БГНЕС

"Коронавирусът категорично изпреварва процеса на ваксинация и той имунизира българското население. Ваксинационният процес катастрофално изостана". Това каза пред БНР д-р Валентин Янев, общопрактикуващ лекар в София.

Той подчерта, че това е на много лоша цена, която е 5% смъртност.

Още по темата

"Промяна в съотношението ваксинация - вирус едва ли ще настъпи", прогнозира лекарят и уточни, че са необходими 2,5 милиона ваксини, с които в близките около два месеца да се ваксинират 2,5 милиона българи, което според него ще е достатъчно количество за постигане на колективен имунитет, защото голям процент от хората в България са с имунитет след боледуване с COVID-19.

По думите на д-р Янев разхлабването на мерките от 1-ви април е самоубийствен акт, от който ще има катастрофални последствия. "Вирусът ще се движи мълниеносно и болничната система ще приключи", смята д-р Янев.

Общопрактикуващият лекар сподели, че лекарите са на предела на възможностите си.

Той обясни, че Спешната помощ изнемогва, а е въведена централизация и в болниците приемат само пациенти, докарани от спешните екипи. Той даде пример с пациенти, чакащи за линейка по 6-7 часа, което по думите му е разпад на бързата помощ, които физически не могат да поемат случаите.

"Всеки пациент с температура е с COVID-19, други вирусни инфекции няма", подчерта д-р Янев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доктора да го каже това на г-н Тулупов.
21
4
 
6
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Първи сме по смъртност с резервация за 100 г напред, на е ба х ме всички класации с 200, при разрешни 60... Българина заслужава БМБ още 20 г мин, за да му дойде акъла МОЖЕ БИ! Предишния път му трябваха 500 г и Русия...
20
4
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
След като Тиквите видяха че никой не иска да се ваксинира с тяхните фалшиви и опасни ваксини -сега взеха да "тръбят' че вече имаме естествен имунитет -така ги говорят нещата че-все едно са имунизирали ваксинирали 2-3 милиона българи-хахахахахахахахахах
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Вируса местото му е в Лабораторията а не сред хората , то тогава умишлено е разпространен
18
4
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Точно тези които ги е най много страх от вируса ги застига в най тежката форма,влезни в чичко Гугъл и прочети закона за привличането,няма да ти вземе никакви пари за консултацията...безплатна е!! ;)
17
10
 
1
 
! Отговори
TOP SECRET преди 3 години
Днеска е Разпети петък , айде стига с тоа Лабораторен ВирусЕвропа и Християните днес празнуват Разпети петък у нас обаче не защото Българския Народ тогава още Племена при Борис 1 е насила Християнизиран/славянизиран през 866 г от Византия
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние по принцип сме на първо място по всякакъв вид смътност, при детска , при възрастнии, сега и при ковид смъртност. Системата на здравоопазване у нас може да се нарече като система са подпомагане за по-бързо приключване на живота. Вмомента дано не ни се наложи болнично лечение, защото то е на пределите на силите и лекарите не могат да си вършат работата. Причината за това сме всички ние,заедно и на чело с политиците.
15
3
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 3 години
***, ще ревече на умряло в неделя!
14
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има закономерност.Хората коитоподценяват вируса, той ги настига и те много тежко го изкарват. Това е много странно. Имаше и такива,които лъжеха че са го преболедували и след това в болница. Нещо подобно е на това да се правиш че говориш по телефона и той да ти звънне и ти да го изпуснеш и да го счупиш.Разликата е обаче огромна,защото от корона вируса се умира. Процента смъртност на 100 000 население в България е близо 8-9 %. Има страни с под 1% смъртност , но ние сме далече от отва число.
13
10
 
18
 
! Отговори
Бау преди 3 години
никой не се интересува от вас, че да ви чипира :D Разберете го най-после. :D
12
3
 
7
 
! Отговори
9, преди 3 години
Правилно си се кръстил.И по личен случай, дори и да е вярно това, което сподели, общи изводи никой не прави. И аз го карах, но октомври, сравнително леко, за 2 седмици беше при мен, като при лек грип. Имам антитела достатъчно. Само че не смятам личния случай за обща норма.
11
3
 
26
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Дойдохме си на думата."Той обясни, че Спешната помощ изнемогва, а е въведена централизация и в болниците приемат само пациенти, докарани от спешните екипи."А това е върхът на лицемеpието и подлocтта.Понеже болни НЕ от ковид умираха по стълбите на болницата, защото наникой не му се занимава със инфаркти, инсулти и подобни, сега вече същите ще са оставени да умират в къщи, докато не намерят начин да ги обявят за "заразени", а болниците вече "законно" няма да ги приемат.
10
6
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
изчезвай от тука *** от неделя нататък си безработен!
9
15
 
19
 
! Отговори
Лъжа преди 3 години
Изкарах вируса првз август миналата година срдно тежко държа ме около 20 дена и около 3 месеца ми трвбваха да се възтановеня о да си върна обонянието, преди няколко дни си правих тест за анти тела и нямам вечв никакви!!!! Така, че марш псевдо разбирачи и манипулатори!!!
8
10
 
7
 
! Отговори
д-р ХАУС преди 3 години
ЗА РАКОВО БОЛНИТЕ НИКОЙ НЕ Е СПИРАЛ ЛЕЧЕНИЕТО,ама ей така да се критикува
7
4
 
13
 
! Отговори
Попай преди 3 години
Абе то на много места, където целта на управляващите не е да се прекалява с цифрите смъртността и без ваксинация си беше твърдо под 1%,!При това и там се надписва, но с някаква мярка.
6
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гейтс е доволен че послушните роби на запад се ваксинират доброволно,че и се редят на опашки даже!!
5
34
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на румен радев веднага, съд и доживотен затвор!
4
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смъртност от 5% е изключително висока. В сравнение с останалите държави, където е минимум два пъти по-ниска. И то преди изобщо да започне ваксиниране.Определено смятам, че това не се дължи на нищо друго, а единствено на липсата на адекватни здравни грижи за населението у нас. Няма друга обективна причина.
3
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По думите на д-р Янев разхлабването на мерките от 1-ви април е самоубийствен акт, от който ще има катастрофални последствияМи... не. Ще се измяткат пенсиите, ще се оправи НОИ, икономиката ще тръгне от кварталните кръчми... не виждам катастрофа. Катастрофа ще е да се изчакаме всички със Зенека и след 5 години да не можем да смогнем на раково болните. Тогава ще е катастрофа.