Румен Ралчев за убийството: Показността напомня на 90-те години

Връзката между поръчителя и извършителя се къса, заяви той
8 апр 2021 09:50, Петя Славова
35

Има ли повече яснота кой е извършителят на показното убийство на бизнесмен на Околовръстното шосе в София дни след пристъплението?

"Методът на убийството е средновековен, а връзката между поръчителя и извършителя се къса", заяви ген.-майор Румен Ралчев в "България сутрин".

Още по темата

Според него показността на случая напомня на 90-те години, когато настроенията бяха обострени, но по думите му е по-интересно защо престъплението е било извършено само дни след избори.

"Най-вероятно има много ангажименти покрай изборите и веднага след тях, задължително по българско правило, започват рокади. В срок 48 - 72 часа, които щом преминат, нещата стават малко по-различни", поясни експертът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Повишената ангажираност на полицията със сигурност е предпоставка за убийството, стана още ясно от думите му. Ген.-майор Ралчев не изключи и жертвата да е била свързана с влиятелни престъпни групировки.

"Едно материално тяло, престояло в пространството няколко часа, задължително оставя следи. Въпрос на професионализъм е дали ще бъдат прихванати и правилно разчетени тези следи. Докато са изчаквали да мине този автомобил, най-вероятно са минали десетки автомобили с камери", посочи криминалният специалист.

По думите му времената от 90-те не се завръщат, но сегашното време е смътно и добре избрано за убийството.

"Трудно е да се каже от един или два случая в национален мащаб, че се връщат тези имена. Но времето е смътно и е добре избрано от гледна точка на ангажимента на полицията в няколко посоки, което довело до разпръскване на силите и възможност да се отдели ресурс за разкриването на този случай", завърши ген.-майор Ралчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
до к1 преди 3 години
Какво като се проследят взаимовръзките? От информацията, която се тиражира излиза, че тоя е имало поне двуцифрено число потенциални поръчители, даже от чужбина. Как се доказват тези неща тук? Това да не ти е ФБР.
8
0
 
10
 
! Отговори
i'm преди 3 години
То нашите следствени органи все им се къса връзката. Ако добре си спомням, за последните 25 години, са разкрити единични случай от този тип убийства. А доста хора от тези среди си заминаха.
7
0
 
6
 
! Отговори
Samo minavam преди 3 години
Учудих се, преди беше ,тамплиер, сега генерал и както казва старея еврейн, за каквото и да ти говорят, става въпрос за пари.
6
1
 
7
 
! Отговори
к1 преди 3 години
Ралчев, няколко теми за размисъл: Първо - явно лицето срещу което е подготвено и осъществено убийството не е случайно? Това се набива на очи от начина на изпълнение и използваният ресурс за изпълнение. Второ - много бързо следва да се проследят взаимовръзките на лицето , което ще доведе най малко до поръчителите? Техническия изпълнител после е лесен , но едва ли вече е на територията на България. И.т.н.
5
0
 
12
 
! Отговори
И преди 3 години
какво като са минали десетки автомобили с камери? Каква е резолюцията им? И кой обикновен човек ще иска неговия запис да изобличи убиец от организирана престъпна структура? Да не е луд? От МВР информацията тече като от сито. А що се отнася до средновековните методи...Не знам тогава да са застрелвали някой на светофар с огнестрелно оръжие.
4
16
 
9
 
! Отговори
Ивелин преди 3 години
Идва Слави, връщат се и 90-те години с мутри, хипер инфлация и глад, само гледайте какво ще стане!Тайно държавата се беше позакрепила на европейско ниво и необразованите и ниско интелигентните пак я вкарват в батака със своя чалга избор!Най ме е яд за децата и младото поколение, че ще загубим 4 години докато разберат 80-те процента, че са избрали новия Бареков!
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От десет години работя на място, заради което вечер прибирайки се, около шест минавам и през този светофар, където убиха тоя. Същата вечер светофара светеше червено, необичайно продължително, даже имаше колона от коли, още преди надлеза, а движение като цяло нямаше. Дали е случайно?
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обединените патриоти напуснаха парламента и взеха да заличават следите.
1
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, новият ръководител на държавата - Трифон от Каналето несъмнено ще го хване.