Радев няма да бави свикването на 45-то Народно събрание

Преди да издаде указ обаче изчаква обнародване на имената на депутатите
Обновена: 12 апр 2021 19:40 | 12 апр 2021 19:37, Веселина Йорданова
205
Радев няма да бави свикването на 45-то Народно събрание
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев каза, че няма да бави процедурата за свикване на 45-то Народно събрание.

Редно е в обстановката, в която се намираме, час по-скоро да имаме яснота и надявам се стабилно оперативно правителство, заяви държавният глава.

Още по темата
Радев обаче първо ще изчака обнародване на имената на бъдещите депутати от ЦИК, преди да издаде своя указ.

На въпроси дали е готов за служебно правителство, държавният глава каза, че се засилват спекулациите от определени партии и "поръчкови" коментатори по темата.

Това явно издава страх и притеснение от възможно повдигане на розовата завеса за управлението на страната от това служебно правителство, коментира той.

Радев отклони повечето въпроси с думите, че трябва да се следват стриктно Конституцията и законът и не каза коя партия би избрал евентуално за връчване на третия мандат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
11
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
**** ** * троловете..Помнете ми думата.Скоро ще има противопоставяне на световната глобалистка мафия и такива партии като ВЪЗРАЖДАНЕ ще убият господството на феодално-сатанинският глобализъм.В световен мащаб.И тогава,вие оувсце ще бъдете свободни.
133
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТОИ как реши, че Гешев е престъпник, гледал си го в ръцете.
132
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сричащияъ депутат е от БСП.
131
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С това служебно правителство президента ще си подпише смъртната присъда. Ще лъсне цялата му некомпетентност и комунистически идеи. На есен ще види мандат през крив макарон.
130
2
 
15
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Естествено че няма да бави, ама кой ще е в това правителство бе другарю президент?
129
2
 
1
 
! Отговори
до гумичката преди 3 години
Е, вервай си, и си втълпявай в невежеството.
128
4
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Естествено, как да го бави ? На път е да се сбъдне заветната му мечта за служебно правителство, в което той ще строи бъдещите си министри като аскер на балаЛАтума за развод преди караула ... Румбата има много комплекси за избиване, самальота му вече не набира нужната височина, а Деса иска да лети нависоко и да пикира надълбоко, та затова мUнчо дири друго поле за изява където да се изяви и с което да я впечатли ... !!!
127
17
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
ПП ВЪЗРАЖДАНЕ.
126
7
 
21
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 3 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например че грипът е опасен, че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва и не върши. Кому е нужен такъв безличен президент ?
125
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сричащият депутат - футболен съдия - Стефан Апостолов от ГЕРБ верно ли е събрал 9 000 преференции или баща му, кметът на Симитли, който има взаимоотношения с Боко Тиквата, е платил, колкото трябва?
124
1
 
15
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 3 години
Да Костов е виновен за всичко той продаде България за долар и ги научи да крадат!!!
123
8
 
13
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 3 години
Нема служба румба не остана както се казваше навремето!!УВО21
122
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иван Костов бил виновен за всичко... ега ти заблудения народ.
121
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Има такъв народ" ще бъде мотор на президентската кампания на Румен Радев за втория мандат.Из София се говори, че ИТН стягат правителство на малцинството с премиер Меглена Кунева. Но Меглена Кунева вече се провали преди време. През 2016г.м. февруари НС избра М. Кунева за министър на образованието. Кандидатурата и беше издигната от Реформаторския блок и номинацията беше от Борисов. Тя е най-слаб министър в образованието до преди Вълчев.Не разбирам как залагат на куци коне в новите врътки за НС.
120
14
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Радев няма правомощия да прави или иска оставката на Гешев.----- Президентът има право да иска оставката на държавния престъпник Гешев, така кскто всеки обикновен гражданин има това право. Освен това Президентът може да му тегли една ПМ безнаказано, за разлика от мене - защото има имунитет.
119
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТРЯБВАУбиват ги по време на вашето протестърско правителство, Бойко вече не е на власт.
118
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КОГА до 131Оставката на Иван Гешев не зависи от никого другиго освен от самият него. Прочетете си конституцията преди да дрънкате глупости.И се образовайте правно, че то само с хвърляне на яйца държава не се строи!
117
2
 
1
 
! Отговори
Сийка преди 3 години
ГовОри от името на Гешов докОга питам аз Стовян от Стойново
116
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дърти комунисте, за тебе предчувствието е лошо, ама за нас добро. Кой както го мисли.Дай боже да остане Борисов в политиката.БСП и Нинова употребиха много викове, крясъци и енергия да го очернят. Но въпреки това спечели с 10% преди Слави.Въпреки помията и фалшификатите.Харесват си го хората и това не можете да му простите.Дай боже да има избори - ще гласувам за него.
115
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парашутиста Радев се строява за последен път.Старото се уволнява, мини партийки реват.И ето идва Пауър Пойнт програматас презентация - уволнениеее!