Жените в овулация предразположени към тромбози при първа доза на АЗ?

Тя се лекува с голямо количество гамаглоболин, каза проф. Кантарджиев
14 апр 2021 18:00, Ния Христова
48
Жените в овулация предразположени към тромбози при първа доза на АЗ?
Снимка: БГНЕС
Забелязва се риск при жените в овулация и получаването на първата доза от ваксината на АстраЗнека. 
 
"За мен това е имунна тромбоза. Такава тромбоза се лекува с голямо количество гамаглоболин", заяви пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев, директор на НЦПЗБ. По думите му, ако се слага втора доза от друга ваксина, това трябва да стане регулаторно.
 
"Много се изговори за ваксините. И все противоречащи работи. Всяка ваксина си е лекарство и се прилага по кратката характеристика на производителя. Когато един производител каже, че една ваксина може да се слага в две дози, значи само от тази ваксина се слага", обясни проф. Кантарджиев. 
 
Той обясни, че в момента се прави изследване дали е възможно смесването на ваксините на АстраЗенека и Пфайзер. До 1-2 седмици ще има резултат. При промяна в характеристиката ще може законово да се регламентира. Чакаме решението на експертите, посочи още специалистът.
Още по темата
 
"Преекспонират се нещата, не са толкова често тези тромбози. Милиони са ваксинираните, а случаите не толкова много, редки са, но се анализират. Трябва да се подчертае, че тромбозите стават при първата игла , при втора игла няма описани тромбози. На три милиона ваксинирани има една тежка тромбоза, но се случва при жени, млади жени", каза още специалистът. 
 
Той каза още, че у нас най-разпространен до този момент е британският вариант на коронавируса. По думите му в някои области има хванати някои мутации, които към момента се проучват. Въпросните мутации са в Северна България.
 
Проф. Кантарджиев обясни, че през следващите месеци ще имаме достатъчно иРНК ваксини за постигането на колективен имунитет. Той посочи, че до края на този месец се очакват 250 хиляди дози ваксини на Пфайзер. Очаква се през май да идват всяка седмица по 250 хиляди, а през юни 350 хиляди на седмица. 
 
Проф. Кантарджиев даде за пример, че преди появата на COVID-19, джипитата всеки ден са слагали по 5 хиляди ваксини на бебетата.
 
Проф. Кантарджиев посочи, че средната заболеваемост за страната е 570 за 14 дни, като пикът е бил над 700.
 
"България одобрява  ваксинационните сертификати. Това  е един от начините за спиране разпространение на вируса, освен това сме туристическа дестинация. Трябва да има едно контролирано придвижване на хората", коментира пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А мъжете в менструация?! Не сте ли измислили още те от какво са застрашени покрай този коронавирус?
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 40 Следваща новина мъжете с хемороиди импотентност ишиас и шипове са по-предразположени към ковид.А пък всъщност ковидираните психопади са по-наместени към всичко а междувременно пандемията от вирус на мозъчната недостатъчност и вродения умствен недостиг ескалира и трябва спешно мерки ваксини и карантина.Новата пандемия се разпостранява клъстерно и най-големия клъстер е в София в парламента именно.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега пък жените в овулация... става все по-трагикомично
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психопростотията с ковид пак ескалира .Сега очаквам следваща новина жените в мензис и овулация са по предразположени и към ковид защото ковид е универсален и всичко предразполага към него най-вече когато те управляват политици татенца с мечти за тирания а ти си без мозък и вярваш на всяка глупост дето излиза от устата на бивш охранител на Тодор Живков и фашист в черна униформа по телевизора.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Проф.Кантарджиев даде за пример,че преди появата на COVID-19,джипитата всеки ден са слагали по 5 хиляди ваксини на бебетата."===Това значи, че от джипитата се очаква да спрат да слагат ваксини на бебетата, за да слагат ковид-ваксини?!Щото другият вариант е да слагат по 5 хиляди ваксини на бебетата през деня (както досега е било) и по 5 хиляди ковид-ваксини през нощта. А през останалото време от денонощието - да се редят с хладилните чанти на опашки пред РЗИ-тата за получаване на 2 флакона.
31
0
 
0
 
! Отговори
До 36 преди 3 години
Благодаря за литературната риторика. Задай въпросът си към производителите на смартфон, които редактират.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно го е изпитал върху себе си.
29
2
 
7
 
! Отговори
Осеменител преди 3 години
Тогава да се оплождат жените, за да им спре овулацията.Цена за тази услуга от 100 до 1000 лева
28
0
 
10
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Та значи имаме някакъв ковид от който се yмира, срещу който има някаква ваксина, от която пак се умира, но важното е че не е ковид, въпреки че ако има и ковид, още по добре, подследиците от ваксината обаче може да се лекуват с гамаглобулин, който обаче има цял куп противопоказания, вкл колапс и анафилактичен шок, който обаче не е толквоа опасен, защото ако съвсем случайно Бърза Помощ нещо се обърка и дойде навреме, може и да не умрете, но пък от комисионните могат да ви купят ковчег (но едва ли)
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега последно да ядем ли домати?
26
2
 
17
 
! Отговори
5207 преди 3 години
Защо няма достатъчно бутилки с кислород? Защо хората умират поради липса на кислородни бутилки? Зщо за елементорни неща в болницата трябва да имаш познат, който да ти помогне? Защо не осигурихте поне това?
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДарвинистМинаха 3 седмици, все още не пиша от отвъдното :)
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А мъжете, които получиха тромбоза от А.З. и те ли бяха в овулация?
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа, ясно - Ботокса затова се ваксинира със Файзър, бил е в овулация.
22
1
 
8
 
! Отговори
Милен преди 3 години
Да не овулират !
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сиреч е рискова и затурските мъже.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за мъжете ,няма яснота все още, защосе пръска мозъка.Не е честно Изследвайте ни.Или предварителнони вкарайте белина ( по Тръмп), та даса по здрави клетките.Моля ви, не ниоставяйте.
19
1
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
ЛокДаун за Овулацията - да спрем вируса! 2 седмици за Изтглаждане на Кривата!!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жените в овулация предразположени към тромбози. Веднага да спрат да спрат овулацията.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз се самоопределям като ваксиниран( това е един от 3000+ вида ***) и никой няма право да ми противоречи.