България е на 112 място по свобода на словото

Класацията включва 180 държави
20 апр 2021 10:24,
115
България е на 112 място по свобода на словото
Снимка: Pixabey

България е на 112 място в тазгодишната класация за свободата на словото, съставяна от "Репортери без граници", пише БГНЕС.

България пада с една позиция по свобода на медиите спрямо 2020 г., когато бяхме 111. Класацията включва 180 държави.

България е единствената страна в Европейския съюз в червената зона. В Европа ни правят компания само Турция, Русия и Беларус.

В доклада за страната ни се посочва, че има натиск от страна на властите върху медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Добре сме. Имаме още 68 позиции надолу...
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 42"Който може да бяга.Който не да знае ,че е манипулиран и лъган. У нас само лъжи и фалшификати. Няма как да се оправим.И това не е от скоро ,така си е от създаването на държавата."Само гледайки какво се разразява в "дискусиите" тук, с лъжи, манипулации, нарочни заблуждения или полуистини ... не знам точно кое е "новото".И това не е до политиците. Тук никой не ви натска да лъжете като римлянин на пазара .... а масово се прави.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който може да бяга.Който не да знае ,че е манипулиран и лъган. У нас само лъжи и фалшификати. Няма как да се оправим.И това не е от скоро ,така си е от създаването на държавата.
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕДНО ВРЕМЕ СМЕ СЕ КРИЕЛИ ОТ НАЦИСТИСЕГА СЕ КРИЕМ ОТ ОТМЪСТИТЕЛНИ ЖУРНАЛИСТИ
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме виновни за това. Самата ни гена структура дава възможност за това да се случи. Ние сме като овчички,лесни за контрол и лесни за манипулация.Аз Ви гарантирам,че ние може да сме само по-зле,никога няма да сме по-добре.
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЖУРЛЯТА САМО СЪОБЩАВАНЕ Е НУЖНО ДА РАЗБИРА
33
2
 
9
 
! Отговори
КЛ преди 3 години
От националните телевизии изгониха почти всички журналисти, задаващи неудобни въпроси на властта. Освен това много партии си направиха телевизии и пречупват всичко през собствената си гледна точка. Разследваща журналистика на практика няма.Нивото на компетентност е отчайващо. Уличният език е обичаен.И това не е толкова проблем на натиск отвън, колкото на автоцензура. Борисов беше обичан и обгрижван от медиите, повече и от Бай Тошо навремето.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност, по бай Тошово имаше повече свобода на словото. Бях дете, ама дядо ми ме съветваше да чета между редовете. Сега един стрийм и слагачество.
31
0
 
3
 
! Отговори
Охохо преди 3 години
Много сме напред,аз мислех,че сме поне на 180 място.
30
3
 
3
 
! Отговори
А при преди 3 години
Бай тошо бяхме на първо.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1. Медия пише статия, че сме със силно цензурирани и несвободни медии според чуждестранно НПО признато и финансирано от няколко конкретни държави.2. Нормален човек пише мнение, че не вярва на това, намира го за субективно, от опит знае че във въпросните държави има тежка мнима цензура и че предпочита подобни оценки да не се дават от политизирани и непризнати глобално НПО-та3. Коментарът му бива изтрит.Ето това са ЦеНзУрИрАнИтЕ медии на България.
28
4
 
8
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Мен повече ме притеснява 129 от 144 по пътна инфраструктура, като около 80 място е половин Африка..... Малък но мнооого пр ост народ... Министър председателя е пряко отражение на хората. И тъй като народа изпростява, означава че няма никакъв шанс за обръщане тренда, освен ако не ни го обърнат насила отвън.
27
4
 
7
 
! Отговори
Doomer преди 3 години
Ако западно НПО каже нещо, то се приема за абсолютната истина, не подлежи на коментар, не подлежи на обсъждане, не подлежи на въпрос. Това е закон! Щом тези ви кажат, че сте цензурирани вие слушате и приемате без да задавате въпроси!Така се прави в една свободна държава, в която няма цензура - каквото кажат НПО-тата се приема за абсолютна истина. Ако ви заповядат и ви заплашат да казвате, че не сте цензурирани - значи не сте цензурирани.БАШ ТИЯ ЛИЦЕМЕРИ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯТ СВОБОДА НА КАКВОТО И ДА Е!
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е следната - в България човек е свободен да говори каквото си иска. На никого не му пука какво ръсиш. Дори когато думите ти не са особено толерантни, на никого не му пука. В други държави не е така. В Германия ако кажеш, че харесваш Тръмп, или че подкрепяш Брекзит биваш просто извергнат от обществото. Ти се самоцензурираш под натиск на обществото. Такова чувство в България няма. Единствената критика към България може да е, че медиите са собсвеност на ограничено количество хора.
25
3
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Отново написах, че тук се трият коментари и след няколко харесвания коментарът отново биде изтрит.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как го определят това репортерите?Всичките тия "изследвания" са социологически проучвания. Това е начинът.И след като са ти набивани в главата години наред от трибуната на НС, че ти нямаш свобода на словото почваш да вярваш.Точно както Мая Общата рева дълго време за "мутрите вън!", а тя самата се финансира от една мутра - Божков.По същия начин определят и корумпираността.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам един, който да не демонизиран от медиите. Не знам една партия без собствена медия. Не знам една медия, която да не е собственост на олигарх.Не, няма никаква цензура на медиите, няма никаква липса на свобода.Те са тия дето налагат цензура и държат властта. А тия класации са субективни измишльотини, които поставят диктатури като Британия над България...
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е на 38 места по-нагоре от Русия и на 41 места по-нагоре от Турция в тая класация.Все едно да кажем, че България е в "една група" с Малта или Израел, които са с толкова над нас.СлучаЕност на "групирането" ни?
21
3
 
7
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Още дълго ще се носи вонята от Борисов и мисирките в страната и по света!
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МЬДЕРАТОРИ ОТ ДРИСС БГИЗВАДЕТЕ СИ ТОГАВА ИЗВОДИЗАЩО РЕДАКТИРАТЕ, ТРИЕТЕ И БАННВАТЕ???(този коментар беше изтрит ТРЕТИ път и авторът баннат ВТОРИ път)пс: да живее VPN-aппс: мьдератори, имам хиляди сървъри, с вас ще си играем цял ден

Спонсорирани публикации