"Демократична България" няма да участва в разговор с ГЕРБ за кабинет

Христо Иванов отклони поканата на партията на Борисов за преговори
130
"Демократична България" няма да участва в разговор с ГЕРБ за кабинет
Снимка: БГНЕС

"Демократична България" няма да участва в преговори с ГЕРБ за подкрепа на предложеното от тях правителство с премиер Даниел Митов.

Още по темата
Това става ясно от писмо на Христо Иванов, председател на ПГ "Демократична България" до председателя на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"В отговор на Вашата покана за консултации във връзка с връчения проучвателен мандат за съставяне на Министерски съвет на ПГ ГЕРБ-СДС бих искал да Ви уведомя, че нашите предизборни ангажименти и каузата на Демократична България за дълбоки реформи в правосъдието и борба със системната корупция изключва възможността да се отзовем на Вашето предложение.

ГЕРБ продължава да бъде основен носител на порочния управленски модел “Борисов” и опитите за лансиране на фасаден състав на Министерския съвет от подставени лица по никакъв начин не променя този факт", пише Иванов до Атанасова.

По-рано лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов съобщи, че канят на разговори днес ДБ, а утре ИТН. Ако не получат подкрепа за правителството с кандидат-премиер Даниел Митов, първата партия ще върне мандата на президента в четвъртък или най-късно в петък.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари