ГЕРБ кани за среща ДБ, търси подкрепата от тях

Партиите, които не говорили с ГЕРБ, търсили "сламен човек"
52
ГЕРБ кани за среща ДБ, търси подкрепата от тях
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ-СДС, които вчера получиха мандата за съставяне на правителство, още днес поканиха на разговори ДБ, за да търсят подкрепа от тях.

Срещата им е насрочена за този следобед, обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Още по темата
Според кандидата на премиер на ГЕРБ Даниел Митов политически партии, които обявяват, че не искат да разговарят с ГЕРБ, са в търсене на "сламен човек".

Той обясни, че е естествено да търсят подкрепата на ДБ, защото в нейния състав влиза ДСБ, която е член на ЕНП.

"Философски и идеологически това са колегите, с които трябва да започнем, тъй като сме от едно европейско политическо семейство. Това е принципен въпрос, по който смятам, че не са нужни повече обяснения. Слушам от сутринта за разни сламени човеци и искам да ви дам кратка дефиниция на това какво е "сламен човек". "Сламен човек" е този, зад когото не стои ясна политическа отговорност, зад който не стои ясен политически субект, минал през избори, който може да носи тази отговорност за управлението на страната", коментира Митов.

Той отсече, че претендентите за министри в кабинет на ГЕРБ са доказали се хора, които са минали през избори, с ясен политически профил.

Според Митова става въпрос за политици, които могат да носят отговорност.

"Правителството на Любен Беров беше "сламен човек". Някой, който е подреден, без да е минал през избори. Сложен и зад него задкулисието върши, каквото си пожелае. За съжаление нашият анализ сочи, че в момента политическите партии, които обявяват, че не искат да разговарят с ГЕРБ, търсят подобен "сламен човек". Същото беше с правителството Орешарски", каза още Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма такава наглост
37
0
 
0
 
! Отговори
Суека преди 3 години
ДБ като им проверите грантовете и ОП "ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО" е давало кинтаж ! Хората не разбраха ,че само агенти и *** навсякъде .
36
1
 
3
 
! Отговори
Стига бе! преди 3 години
Връщайте мандата и се махайте. Всяко бавене озлобява още повече хората!
35
0
 
4
 
! Отговори
... преди 3 години
Азе се чудя на всите хора тука!? Как е възможно да си мислиш, че едни избори ще променят нещо!? Отиваш гледаш бюлетината и едно име от таз бюлетина не знаеш! Остави това ми знаеш, че всичките там са или престъпници и или калинки и или парашутисти и или идея си нямат какво правят в тоз парламент! И ти гласуваш! И си викаш ето сега се оправих! Докато трябва да си кажеш ето сега пак ме оправиха! Това го виждаме вече над 30 години!
34
1
 
3
 
! Отговори
asd преди 3 години
Ицката кога реши да разгражда модела "Борисов"? Като беше министър никакъв ли го нямаше тоя модел, че чак след това реши, че вече има модел за разграждане? Що за Политика - да разградим победителя и опонента. Това ли е политиката? И ти ли ще го разграждаш като назначиш Пеевски за шеф на ДАНС? Знаеш, той е преживял дълбок вътрешен катарзис (според Станишев). Както и ти?
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нови избори и черепът да ги почва
32
5
 
7
 
! Отговори
гавра с ПАРЛАМЕНТА преди 3 години
До вчера не исках нови избори, но вече искам! Само за няколко дни народът видя, какви хора са се намърдали в парламента, на държавната софра! Същите, дето се търкаляха по жълтите павета и се гавреха с НС, с домати и яйца! Сега са вътре и се държат отново нагло, защото не могат по друг начин! Те са си такива! Не очаквайте чудеса от Слави, Мая и Пинокио в комбина с Нинова и ДПС ! Но, на следващите избори ще ги изметем!
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Митов става за смях пред цяла България и цял свят.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно докъде ще стигне този със самоунижението... Освен хамелеон, показа и че е абсолютен плазмодий
29
1
 
1
 
! Отговори
SS преди 3 години
отново ми прави добро впечатление, че вече не ми трият постовете тук - това ми се струва, че е добър знак за вятъра на промяната подухнал и към blitz
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О ДАНИ МИТОВ!МЯУ КОТЕТА!
27
6
 
6
 
! Отговори
SS преди 3 години
започнаха залагания точно кога буда барсалонски ще изтрещи и побърка от яд - в четвъртък, петък, или на Великден след хода на Слави и ИТН
26
4
 
9
 
! Отговори
ужасен факт преди 3 години
Каквото и да си говорим, този ***, полуграмотник, полунормален индивид Боко Тиквата ни управлява вече 12 г. Никой, дори и платени гърбави *** няма да се хвалят с този факт в чужбина-убеден съм. Само като си помисля--ме обхваща срам, срам, срам....А тези от нас които не се срамуват са достойни единствено за съжаление.
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да излезат напред задкулисните играчи Бойко Борисов и Краси Радков ,а не да се крият зад Даниел Метов и Слави Трифонов.
24
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква подкрепа за тези некадърници довели България до разруха и смърт.Всичко що е негативно сме на първо място без икономика и здравеопазване за образованието да не говорим.За три мандата не са провели нито една реформа само кражби и корупция това и американците го заявиха.Цялата им власт на бандата ГЕРБ се крепи на милиардите заеми които изтеглиха.Служебно правителство и на есен с новите играчи Възраждане и Насил Божков другото е пълна деградация.
23
3
 
12
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Коментара за ИТН ми е следния - внимавай какво си пожелаваш, че може и да ти се случи! - 120 депутати, мажоритарна система, 1лв субсидия - нищо нямат да изпълнят и оправданието ще бъде "ами ние не спечелихме изборите" Щом всички казват че ГЕРД е загубил, тогава кой е победител?
22
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберски вой.
21
11
 
9
 
! Отговори
SS преди 3 години
Резултатите от тези безсмислени и напразни опити ще са: - демократите ще им покажат два демократични средни пръста (от всеки от двата съ-председателя); Ще изчакат парламентьорите на герб да дойдат, и ще им хлопнат вратата под носа;- същото ще направят и хората на Слави, но ще има екстра: пред вратата ще им пуснат известната революционна песен "МУТРИ СБОГОМ!", с акцент на "Народът ще ви го намести!", както си му е редът... :):)герб е ПОЗОР за България !
20
5
 
12
 
! Отговори
ИмаТакъвПростНарод преди 3 години
Кога ще покажат ст. трифунов да го видим дали е жив, и гледайте да е назобен да не трепери в абстиненция!
19
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новите партии нямат капацитет да управляват страната. Например ИТН оредлагат да се затвори веднага ТЕЦ Марица Изток, а от Да Булгария и Мутри вън го подкрепят.Освен рушене и разруха друго не виждам какво ще направят.