Къде ще почиват българите това лято - у нас или в Гърция?

Южната ни съседка е по-напред маркетингово
144
Къде ще почиват българите това лято - у нас или в Гърция?
Снимка: Pixabay

Къде ще предпочетат да почиват туристите – у нас или в Гърция? Пандемията създава почти невъзможна за пътуване обстановка и с предстоящия туристически сезон въпросите са много.

Гърция се опитва да ваксинира цялото население на най-туристическите си дестинации, като именно това е и главната реклама на страната за сезона.

Още по темата

„Гърция е по-напред маркетингово“, смята Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.

По думите му у нас също е имало желание туристическият бранш да се ваксинира на 100%, за да се осигури силен сезон, но това няма как да стане, защото имунизацията е доброволен акт.

„Туристът е много чувствително същество, особено когато няма доверие. В туризма номер едно е истината и истината е, че не всички могат да бъдат ваксинирани поради ред причини“, каза Драганов пред bTV.

Според Йоаким Каламарис, бизнес анализатор, в Гърция ще влизат всички хора със сертификат за ваксинация или PCR тест.

„Гърция е направила коректна организация спрямо изискванията на туристите – да се ваксинира персоналът, гражданите на островите също. Не можем да гарантираме, че всички ще бъдат ваксинирани. Това лято ще бъде „краштест“ за всички“, смята Каламарис.

Той поясни също, че българските граждани могат да си извадят Европейска здравна карта, която им гарантира напълно безплатно лечение и медицинска грижа на територията на Гърция в случай, че се разболеят. А дори без нея – „те ще бъдат покрити от гръцката здравна каса, защото никой не може да откаже на човек лечение“, каза Каламарис.

В България обаче това не е ясно разписано.

„Ние не можем да отговорим на отделните посланици какво се случва с техните граждани, ако се разболеят“, каза Драганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: БългариятуристиГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хем си ги псувате, хем си ги преизбирате. Мaл0YMHи български избиратели!!! Нищо не става от вас!!
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То туристическия бранш ако толкова мислеха досега щяха да са го всксинирали а не след като почне сезона обаче трябва мисъл във Винету това не го пише
46
10
 
18
 
! Отговори
1 преди 3 години
Голяма мизерерия ни е налегнала братя българи и ББ е виновенСледващата седмица като тръгнат едни лавини от коли към курорти,планини и морета та тъкмо 10 дена.Хората нямат пари и нямат какво да ядат в къщи,налага се по хотели и ресторанти да ядат и да пият.Бедност ужасяваща-младите са 80% с наднормено тегло и то от глад.Другата причина да са дебели е защото са бедни,нямат пари за обувки и се возят на коли,вече са по две в семействоДобре че Гърция е затворена,щяхме да ги превземем за Великден
45
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен *** 43България беше държава с икономика и средноевропейски стандарт на живот...Хахаха хахахахахахаха хахахахахахахахахахахаха средноевропейски стандарт на живот ... аааааааааахахахахахахахаБах таз икономика, магазините празни, ток няма, опашки за хляб, опашки за чушки, телевизор със записване, Лада с 10 години чакане.В такъв случай направо не мога да си представя какъв е бил живота на европейците под средния стандарт.
44
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да почивам. Ще работя цяло лято.
43
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде ще почиват ли ?!Ама нали бяха много бедни българите ...?!
42
4
 
20
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Искам да отида на черноморието, но нямам желание!! Но за Гърция и Майорка имам и желание и резервации вече!
41
13
 
18
 
! Отговори
до аре бегай бе преди 3 години
Да ви се изхендря на хубавия социализъм другари.Мизерия,безпаричие и тотално безправие.При заплата 100 лв. кренвиршите и сиренето бяха по 3,60 лв. а едни дънки 70 лв.Та ако ядеш само кренвирши и сирене с хляб можеш да изкараш месеца,но без цигари и кафе. А за такива екстри кола да караш-ядец,дори и да имаш кола няма пари за бензин.Що се отнася до дрехи,обувки,напитки,пътувания и пр. едно че предлагането беше почти никакво и магазините празни,пък и парите не стигаха за нищо.Мизерен социализъ
40
13
 
18
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
При социализма ходехме на почивка в изгнили бунгала пълни с мишки и дървеници, а при демокрацията пенсионерите обикаляме света на Карибските, Канарските, Ибица, Френската ривиера, Бали, Полинезия, Дубай и живеем щастливи старини!
39
12
 
13
 
! Отговори
българин преди 3 години
В България и никъде другаде! Да ходя да се натискам по опашки и си нарушавам вътрешното спокойствие? И защо да го правя? Тук и въздуха си е наш по морето! Обзор е моята дестинация! Здравейте Обзор и!-:) Ще се видим лятото!-:)
38
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При социализам в хотелите нямаше легла и вода в хотелите и хората спяха на сламени рогозки, а при демокрацията ходим на хотели 5 звести ол инклизив и спим на датски comfort матраци.
37
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Населението е все същите злобни и завистливи българи, и преди и сега, само че при социализма България беше държава с икономика и средноевропейски стандарт на живот, сега е страна от третия свят, 85% живеят в бедност, първа по смъртност!
36
16
 
18
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 3 години
При соца имаше велика почивна база-отидох веднаж в Обзор и не завторих.Нямаше вода,храната калпава,в една стая 4 *** с децата,тоалетна-баня,обща на етажа.Откоро с жена ми сме заможни пенсионери и с нетърпение чакаме нормалните хора да се ваксинират и белите държави да се отворят за пътуване.В Гърция задължително ще отидем в началото на лятото,там е по-топло.После най-вероятно ще заведем внучетата в Албена за десетина дни.И октомври в Майорка-програма 50+ на отлочни цени и прекрасно време
35
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Димитровград е построен от 50 000 бригадири, които пристигат от 963 български градове и села. Част от тях стават жители на новия град. От 1948 до 1950 г. те работят в самостоятелна бригада, наречена "Млада гвардия". Техният девиз е: "Ние изграждаме града, градът изгражда нас!". Бригадирите построяват жилища, химически заводи, фабриката "Вулкан", азотно-торовия завод, пътната мрежа на днешната община Димитровград.
34
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до АнонименВсичко което има България днес е построено при социализма при управлението на БКП. Да си пуснеш водата, тока, топлото, пътищата, 90% от жилищата, да отидеш на лекар и болниците, училища, университети - всичко е от комунизма: над 200 електроцентрали, над 100 големи язовира и хиляди малки напоителни за селското стопанство. А днес не могат и 200 километра пътища да построят, всичко беше съсипано, днес България умираща е стана от третия свят без икономика и без перспективи.
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваканциите за българите ще се проведат на принципа разделяне порция "боб със свинско", или: бобът - за избирателите, а мръвките - за избраните.На летовниците, ЧЕСТИТО!
32
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нови индийски щам вече е в Гърция ,така,че кажете сбогом на почивката там.
31
6
 
11
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Миналата година обикаляхме Родопите. Река Арда, язовир Кърджали, яз. Студен кладенец. По два-три дена в хотел/къща за гости. Гледахме лешояди, пещера П?тката, риболов и пр. Тази година сигурно пак ще организараме нещо подобно.
30
8
 
3
 
! Отговори
Мъск преди 3 години
На Бора-бора, и карибският басейн, като американците, германците и холандците за 5400$ нощувката, в самостоятелно бунгало. Яхтите им са в заливът, те не са бедняци със самолет или круиз да отидат до там за 1000 - 2000$ на човек.
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Почиваха трудещите се при соцаПри соца така се трудехте, че не е за говорене.Соца произведе ЛЕЖЕЦИ, които само реват и искат.Като дете слушах родителите ми как се трепели по цял ден а аз Порастнах и ходих на стаж по заводите, в които се трепеха по цял ден.ПЪЛНА ПАРОДИЯ!Старците не знаят какво е работа!