Къде ще почиват българите това лято - у нас или в Гърция?

Южната ни съседка е по-напред маркетингово
144
Къде ще почиват българите това лято - у нас или в Гърция?
Снимка: Pixabay

Къде ще предпочетат да почиват туристите – у нас или в Гърция? Пандемията създава почти невъзможна за пътуване обстановка и с предстоящия туристически сезон въпросите са много.

Гърция се опитва да ваксинира цялото население на най-туристическите си дестинации, като именно това е и главната реклама на страната за сезона.

Още по темата

„Гърция е по-напред маркетингово“, смята Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.

По думите му у нас също е имало желание туристическият бранш да се ваксинира на 100%, за да се осигури силен сезон, но това няма как да стане, защото имунизацията е доброволен акт.

„Туристът е много чувствително същество, особено когато няма доверие. В туризма номер едно е истината и истината е, че не всички могат да бъдат ваксинирани поради ред причини“, каза Драганов пред bTV.

Според Йоаким Каламарис, бизнес анализатор, в Гърция ще влизат всички хора със сертификат за ваксинация или PCR тест.

„Гърция е направила коректна организация спрямо изискванията на туристите – да се ваксинира персоналът, гражданите на островите също. Не можем да гарантираме, че всички ще бъдат ваксинирани. Това лято ще бъде „краштест“ за всички“, смята Каламарис.

Той поясни също, че българските граждани могат да си извадят Европейска здравна карта, която им гарантира напълно безплатно лечение и медицинска грижа на територията на Гърция в случай, че се разболеят. А дори без нея – „те ще бъдат покрити от гръцката здравна каса, защото никой не може да откаже на човек лечение“, каза Каламарис.

В България обаче това не е ясно разписано.

„Ние не можем да отговорим на отделните посланици какво се случва с техните граждани, ако се разболеят“, каза Драганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: БългариятуристиГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
5
 
14
 
! Отговори
Стига бе? преди 3 години
До бг почивкаВ Камчия? Там е много гадно. Във всички хотели хигиената е под нулата. Бунгалата са на 40+ години и са пропаднали тотално.Единствено плажът е разкошен. Ама тази година май нама да има кой да го поддържа.
87
5
 
26
 
! Отговори
Ясууу преди 3 години
В Гърция разбира се!Връщаме се от там наистина отпочинали,без излишни нерви за паркинги,мутри,чадъри,солени цени,мухлясали стаи и недоволни сервитьори!
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще почиват само любовниците на шефа.
85
5
 
14
 
! Отговори
бг почивка преди 3 години
тази година пак сме на камчия,страхотно спокойствие,зеленина,море,гора и река,няма ги тези луди хора жадни за емоциии,за семейна почивка си е супер,силно препоръчвам,по 50,60 лева на вечер е бунгалото по далеч от всички и е супер евтино дори и по заведенията
84
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При тая смъртност, почивката се очертава на гробищата.
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам резервация директно без да минавам през гладни туроператори от 20-Юли за Наксос, след това от 31-ви 10 дни на Сифнос защото и малко дивотия трябва, почивка от почивката както се казва и се прибирам. А къде ще почиват българите? Ами, кой където иска и може да си позволи.
82
2
 
1
 
! Отговори
До 87 преди 3 години
Защо просто не написа старомоден бе сноб?!
81
7
 
5
 
! Отговори
Ако имат малко акъл преди 3 години
Ще почиват в България.Защото сега цените на нощувка са стигнали дъното.Избиване на разходи за данък сгради и такса смет. Да платиш на СОТ-а или живата охрана. На техническата поддръжка, за да няма по-тежки щети по материалната база.Каламарис го познавам от 10 години. Не съм чувал да има общо с туризма, хотелиерството и ресторантиорството. Плямпа общи икономически приказки.Драганов знае. За какво говори. Труднооспорен авторитет е. Но е доста ретрограден(старомоден).
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123Мястото на снимката е от Закинтос и до него няма как да стигнеш по суша, само с лодка. Личи си колко си бил на Лефкада.
79
5
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 години
В Турция сега цените паднаха с 20-30% и там се чувстваш като бял човек. Прекрасно обслужване, природа, храна...
78
2
 
11
 
! Отговори
Наблюдатели от ЕU преди 3 години
Британците и германците няма да дойдат в България.Всички пътувания за май и юни до България са анулирани и пренасочени от германския туроператор DER Touristik, заяви Калин Сутев, управител на "Дестинейшън Туристик Сървисис". Авиокомпанията Бългериън ер чартър също е прекратила полетите от Германия до летищата Варна и Бургас до края на юни. Наскоро това сториха и британските туроператори, припомня TravelNews.
77
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си мазохист за да отидеш в Гърция. Носиш маска навсякъде. На плажа, в колата дори когато си сам, иначе глоба 500 евро. Вечер полицейски час в 21.00 и трябва да лягаш с кокошките. Пародия на почивка. Миналата година ходих на Китен за 10 дни и изкарах феноменално. Може би най хубавата почивка в живота ми. Морето беше като езеро и кристално чисто. Попаднахме на уникален ресторант с жива музика.
76
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не случайно, позовавайки се на Бритиш Хоум Оффис, повече от 20,000 островитяни са се преселили в България.Същите са купили къщи на село и си почиват царски в пълно уединение и космическа тишина.Почивката на море е шоу, но сред балканите и горите човек действително релаксира.Е, когато бях младеж (тийнейджър) имах друго виждане за почивките, но онова време отлетя безвъзвратно.
75
1
 
0
 
! Отговори
Запомнете го тоя лаф преди 3 години
Благодаря нали ама чао .... защо е нужно ... като си си го взел неща ти го повече ...
74
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мошеници ш, стига сте извивали ръцете на хората да се ваксинират принудително! Аз като редови турист заявявам че изобщо не ми пука дали камериерката се е ваксинирал или не, след като и без друго случаите на разболели се след ваксина станаха масово явление! Самите ваксъри твърдят че имунитета след ваксина е нетраен и за това трябвало да се боцкаш по няколко пъти в годината. В две думи вървете на май(ната) си!
73
5
 
0
 
! Отговори
Ми не знам .... преди 3 години
Някой ще почиват под земята ... Много е обидно Тоше да ти кажат, че си по-*** от необходимото или по-умен от необходимото. Много е гаден и вица с ония дето искал да си смени кръста, че му бил много тежък и всемогъщия му казал : Взимам ти твоя и ти отварям една врата и зад врата стая и тая стая има всякакви кръстове вземи си който искаш. Ония застанал пред отворената врата и рекъл като видял всичките кръстове вътре:Благодаря ама м.а.й.н.а.т.а му аз се махам от тука. Та Тоше чужд кръст като земеш
72
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социализма свърши - алелуя! Само който не е живял тогава не знае за ужасите и мизерията на този строй!!! Деца не се лъжете по форумни *** - имаше бодлива тел по границите да не би някой да излезе от концлагера на другарете - а те самите пазаруваха от Кореком щото капитализма е много гнил. Сега сте свободни да ходите на почивка където си искате - Гърция, Италия, Малдиви и т.н... една стотинка няма да дам на нашето море повече - червени мутри с чадъри айде стига...
71
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Африка ще почивам. Защото на връщане от там не ми налагат карантина. Преценявам към момента - мога да мина и без Гърция години наред. Далеч не е единствената дестинация с море.
70
12
 
7
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
На село може да се почива. Имам къща над Костинброд, пътя ми е 30 мин слава на ББ че построи Серната Тангента. Включвам си компютъра, работя, като ми писне излизам на двора кося, кастря дървета, заварявам, паля барбекю, като ми писне - пак на работа. :) Имам и къща близо до Боаза. Пътя е един час, слава на ББ че дострои Хемус и пътя ми е един час кеф. Там живее лятото майка ми. Понякога ходя там, работя, кося, ходя за риба на Вита. Почивката си е почивка. Това е друго нещо.
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в Рассия не пускат българи, то това е само в яка полза за самите българи.