Първата българка с АстраЗенека: Бих го направила отново

Имало разминаване в нагласите на Острова и в ЕС
68

Първата българка, поставила си ваксината на АстраЗенекаоще през есента във Великобритания, е готова пак да направи същия избор въпреки случаите на тромбози. Мария Спирова е убедена, че има разминаване в нагласите на Острова и в Европейския съюз.

Осем месеца след началото на клиничните изпитвания на ваксината на АстраЗенека лабораторията на Оксфордския университет се е свързва с Мария Спирова. Съобщават и, че изследването, в което тя участва с още десетки хиляди доброволци, е приключило.

"Да, бих се подложила на изпитанието отново, защото смятам, че постигнахме добър ефект", посочи Спирова.

За цялото това време тя не е знаела дали е била ваксинирана или е получила плацебо. Чак преди дни получава и потвърждението, че е била от контролната група, инжектирана с британския препарат, а не с ваксина срещу менингит.

"Дава много подобни странични ефекти. Главоболие", посочи тя.

Тя самата имала съвсем леки странични ефекти.

"Аз прекарах два дни с температура 38 градуса. После всичко приключи. И, ако трябва да сравняваме два дни с температура или тежка пневмония, хората направиха своя избор. Без да му мислят много", обясни Мария.

И въпреки новините за редки състояния, които се развиват след ваксини, тя е категорична - би направила същия избор.

А отношението към препарата у нас и във Великобритания е различно.

"Ние като култура изпаднахме в абсолютна истерия. Вманиачаването за нас какво ще се случи след ваксина е детинско. Скептицизмът тук отсъства. Има доверие във ваксината", подчерта българката.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: ваксинаАстраЗенека
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая като игледам ФИЗИОНОМИЯТА ми е ясна що пак би го направила !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То ако имаше пипе, нямаше да търкаш *** в Англия.
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Я ми кажи коя година толкова хора са умирали от настинка? Или казваш, на вски който роднина или приятел му е починал от коронавирус е овца, че вярва?"------Ше ти поверват, кога се посерат от "настинката".Няма друг нчин !!!
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Пфайзер предизвиква миокардит. Доказани случаи във Франция."------Абе, то и в УСА имаше данни за бая натръшкани от Файзър-ваксината, но ги хвана липсата много бързо и "базата", карашик с данните евапорира от нета.
39
3
 
2
 
! Отговори
по-славянин преди 2 години
До славянинЯ ми кажи коя година толкова хора са умирали от настинка? Или казваш, на вски който роднина или приятел му е починал от коронавирус е овца, че вярва?
38
0
 
0
 
! Отговори
... преди 2 години
Е толкова простотии в този форум не бях чел до сега. Всеки ден надминаваме себе си.
37
1
 
7
 
! Отговори
глобален експеримент преди 2 години
Taя менингитната ваксина е много гадна,много хора изпищяха после-след около 2,3 години от МС симптоми.Така ,че в тоя случай може и да е била късметлийка,въпреки че не се знае след някоя друга година какво ще се случи с ваксинираните с различните Ковид ваксини.Сигурно и на създателите на тия ваксини им е интересно.
36
0
 
12
 
! Отговори
Специалист преди 2 години
Пфайзер предизвиква миокардит. Доказани случаи във Франция.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да иде да го направи пак ,може и да потрети ,за пари човек е готов на всичко .Това е лично решение и защо ако някой е решил да се дави трябва всички да го последват ?
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продажницата на Христо Иванов,само парите ги интересуват,но интереса на обществото,нито изобщо българския интерес.Аман от предатели и кухи и това новото поколение менте!Тази ли ще попълва бюлетините по пощата?
33
3
 
7
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Това което си написал за предимствата в UK,вече е минало след Брекзит.И никога източноевропейците не са били предпочитани,особено българите!Безплатното образование вече не е,а и никога не е било безплатно,а по ниски такси със заеми,плюс квартира,храна и други разходи.Таксите по ниски когато бяха в ЕС,но това приключи.Държавното медицинско обслужване в UK да го хвалиш е несериозно.
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бих го направила отново". Ама разбира се, то и да не искаш ще се наложи да го правиш отново и отново. Не се притеснявай. След 6 месеца или дори след 3- пак. Най-сърдечни поздрави от твоята Астра Зенека.
31
5
 
5
 
! Отговори
Божков от Дубай преди 3 години
Почивай в мир Мария. Амен.
30
2
 
8
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Тази ли е от агитката на "продай България",НПО- та за политическа обработка на дебилитета?Това е грозно!Бойкики ако е бъдещето,държавата е пред провал.В момента обръщат конституцията с краката нагоре по отн. на съдебната власт и прокуратурата М-ра на правосъдието да участва в ВСС с право на глас,т.е.намеса в независим орган,а не само присъствие,и така подредени,че да зависи от изпълн.власт.Също да може да се уволнява гл.прокурор,мечтата на Бойкикиев,но не в полза роду,а в интерес на задкулисието
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно дали ще пишете по няколко пъти на ден и за редките странични ефекти при Pfizer, както писахте за AstraZeneca и наплашихте хората да не се ваксинират:
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Оксфорд много се издъниха..............дори БГ-учени в БАН са по-добри от тях!!!"------БАН са голи теоретици и фантазьори.Къде им е изобретената ваксина? Иначе, са майстори в словоблудството. Там им е силата.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тая ем е Красавица ем е Умна. Дано си стои там на острова че ако си дойде ше ни уплаши.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ние, българите, бяхме умен и начетен народ, никога нямаше да бъдем на това дередже.Самозалъгването е опасна хипнотерапия.
25
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Промити са им мозъците на ония в Англия. Затова им е толксова скапана държавата. Ние българите сме умен и начетен народ. Затова живеем в силна и богата държава."---Много са ви объркани понятията.Англия (UK) е прекрасна държава, водена от умни политически лидери:- Безплатна медицинска помощ- Перфектно заплащане- Лесно получаване на гражданство- Безплатно образование за източно-европейците.- валидни дипломи и сертификати в целия свят и каквото ви дойде на акъла.
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наша Мара "Оксфордска" си я знаем - грозновата стара мома, която все се бута ту тук, ту там, че чак и за пРЕЗИЛдентски съветничка се курдиса.Много се залюби с костовачетата на Бойкикев, че чак и за "евродУПЕпатица" се курдиса, ама нещо не стана.Обработи всичко живо и в Англия, и бивши българи, завърнали се тук, да гласуват за "Продай България".Простовата женица - останала без работа, как да не се подложи на КОГОТО и да било и на каквото и да било - дори и 5-6 бона все вършат работа, нали?