Преди голямото пътуване: Ограничения единствено по "Тракия"

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата
28 апр 2021 18:16, Красимир Ангелов
21
Преди голямото пътуване: Ограничения единствено по "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Във връзка с очаквания интензивен трафик по основните пътни направления в страната при предстоящите почивни дни за Великден, Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик.

Емоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата, отчитат от АПИ.

От пътната агенция информират, че единственото ограничение на автомагистрала заради ремонт е в участъка между пътните възли "Чирпан - Изток" и "Стара Загора" на магистрала „Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан – Изток“ край село Свобода по път II-66. От там по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на магистрала „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.

От АПИ информират, че алтернативен маршрут може да бъде и Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.

За улеснение на пътуващите към едно от най-светите за християните места в Родопите - Кръстова гора, за предстоящите църковни празници Великден и Гергьовден, се спират взривните и ремонтните дейности по път III-861 Югово – Лъки. Те ще бъдат преустановени на 1 май, 2 май и 6 май. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта от 30 км/ч.

В участъците от първокласната, второкласната и третокласната пътна мрежа, в които е въведена временна организация на движението заради ремонтни дейности е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение при извършването на строителни работи или да използват алтернативни маршрути.


21
Още от Общество
Готово ли е бебето за стол за хранене
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
7
 
! Отговори
БОйКО преди 2 седмици
МАРШ ОБРАТНО В СЕЛАТА И НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ, СЯЛЯНДЮРИ!
6
2
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 2 седмици
Така е по добре! Не ни трябват селяни в северна България. Да си стоят там в София и Пловдив. От както се изнесоха северна България е много по спокойно и хубаво място за живеене.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Добре че беше Бойко да ви направи поне пътища.
4
2
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН 007 преди 2 седмици
АЙДЕ КЪМ СЕЛАТА, ТА ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ОТ СГАНТА
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
за дивите селяни в Софето и Пловдив, северна България все едно не съществува
2
1
 
8
 
! Отговори
БОКО преди 2 седмици
ЮРУУУУШ КЪМ РОДНИТЕ МЕСТА!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
След "голямото пътуване" следва "голямото вайкане".