Лекарят, който дари плазма 7 пъти, скептичен за края на пандемията

Всяка от трите вълни имала своите характеристики
13
Лекарят, който дари плазма 7 пъти, скептичен за края на пандемията

„Тази година нямам оптимизъм относно пандемията. Предпочитам да съм по-скептичен и въздържан“.Това каза пред bTV д-р Дончо Дончев, който преди година избра да стане доброволец в COVID отделение, разболя се тежко, оздравя и дари плазма за други пациенти.

Още по темата

Той добави, че се надява ваксинацията да обърне процеса и пандемията да отшуми. Предпочитам нищо от последната година да не се беше случило. Голяма час от живота си бих дал, за да не се случва“, каза още д-р Дончев.
Той даде последното си дежурство в COVID отделението на Разпети петък, но заяви, че ако се наложи, пак ще се върне.

Според него всяка от трите вълни има своите характеристика, като сега превес има рутината.

Имаме добре оборудвани отделения с кислород, което спасява много човешки животи, каза лекарят.

„Няма тежко болен, дори средно тежко, при който да не останат последствия за цял живот. Сега имаме добра инфраструктура и спасяваме човешки животи обаче“, каза специалистът.

Д-р Дончев сподели, че най-важното е да помагаме с личен пример, затова и е дарявал 7 пъти плазма. Сега не може, защото е ваксиниран, но дарява за кръвопреливане и призова и другите да го направят.

 


13
Още по темата: пандемиякоронавирус
Още от Общество
И на Великден има "зелени коридори", извиха се опашки от чакащи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
до 9 от славянин преди 1 седмица
''Когато ти се заразиш, ще разбереш.''

Според моите усещания отдавна съм се заразил и съм го изкарал този ''страшен вирус'' само че без никакъв проблем! За миналата година на три пъти карах грипоподобни състояния, за тази - два пъти, та поне едно от тях е било от короната - жив и здрав съм!
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Накратко:

Вирус няма, но той е безопасен, а ваксините са вредни.
9
7
 
4
 
! Отговори
до славянин преди 1 седмица
Когато ти се заразиш, ще разбереш.
8
10
 
5
 
! Отговори
славянин преди 1 седмица
„Няма тежко болен, дори средно тежко, при който да не останат последствия за цял живот. Сега имаме добра инфраструктура и спасяваме човешки животи обаче“, каза специалистът.''

Е, аз познавам няколко човека изкарали го средно и тежко, само че странно защо не усещат ''остатъчни последствия за цял живот'' след преболедуването си!?
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като сме толкова подготвени, защо умират по 100+ души на ден, ВСЕКИ ДЕН от месеци насам?
6
3
 
31
 
! Отговори
Лекар преди 1 седмица
През ноември се заразих от пациент.Докато съм бил без симптоми,заразих близък който почина.Преболедували след третата вълна около 15%,ваксинира ни 10% с първа доза и 2-3% с втора,та за четвъртата и петата вълна ми е думата ...... .И ако се появи вариация на вируса-супермутант.Т.е.устойчив на ваксините, въртележката започва отново.Няма място за отпускане и оставете нас лекарите да си вършим работата.Място за политика няма.
5
10
 
4
 
! Отговори
кккк преди 1 седмица
Абе аз като Ви казах 10 годишен lockdown е най-добре...Вие не...10г. lockdown и след десетата ще преброим оцелелите ...през това време всеки ще кара на минимални помощи от ЕС а парите просто ще се печатат.
4
16
 
7
 
! Отговори
КовидМаниак преди 1 седмица
Ковид Светец! Да се свети името му, както и на нашия Пророк-Свети Ковид!
3
2
 
36
 
! Отговори
Избирател преди 1 седмица
Господ здраве да му даде!
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЧОВЕК!!!
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на този лекар,но добре би било да е по-приказлив. С какво е различна всяка вълна от предната, това оказва ли влияние на лечението, защо ваксиниран не трябва да дарява плазма,какво се променя и т.н. Аз ако бях журналист ,щях да задам още няколко въпроса по повод как според този лекар ,би се развила ситуацията в бъдеще и защо