"Да, България" към ГЕРБ: Нямаме дарител доставчик на машини

Двете партии в остър спор днес за машините за гласуване
Обновена: 3 май 2021 19:17 | 3 май 2021 19:15, Веселина Йорданова
200

Острият спор между ГЕРБ и "Дeмократична България" за машините за гласуване продължава.

Сутринта премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че един от спонсорите на дясната партия разработва хардуера на машините за гласуване. От "Демократична България" обвиниха Борисов в лъжа.

Още по темата
Тази сутрин от ръководството на ГЕРБ изразиха притеснения, че машините за гласуване ще се купуват от Венецуела.

Борисов допълни, че още по-притеснително е, че фирмата, която разработва хардуера, е свързана с коалиция "Демократична България". "Тази фирма е дарител на "Да, България" – четете и вижте, то си се вижда", заяви той.

От дясната партия отрекоха твърденията на Борисов и го обвиниха в лъжа.

"Това е абсолютна лъжа. Никога тази фирма не е била спонсор, нито нейният управител, нито нейните собственици. По отношение на избора на машини и специално тази фирма, сме имали доста забележки. Искали сме да има одит и това е публична информация, която може да бъде проверена. Бойко Борисов си служи с откровени лъжи. И то толкова лесно проверими лъжи, без никаква логика, за да пуска в публичното пространство нелепи твърдения", отсече Ивайло Мирчев.

Часове по-късно от ГЕРБ отговориха с доказателства.

"Започвам с това, което колегата Иво Мирчев каза днес, че не е вярно, че техен спонсор е г-н Иван Тодоров – разпечатка от Сметната палата. Датата е 20 септември 2019 г., паричен превод за местни избори – 100 лева. Вие ще кажете за 100 лева ли става въпрос, разбира се, че не става въпрос за сумата, става въпрос за принципа, защото се каза - лъжете, че са дадени дарения", подчерта Георг Георгиев.

С пост в социалната мрежа Мирчев отговори, че собственикът на фирмата доставчик на машините за гласуване е роден през 1958 г. и никога не е бил дарител на ДБ. Нашите двама дарители с това име са родени през 1990 и 1968 г. - това установи нашата проверка в списъците ни с дарители, където разполагаме с техните ЕГН-та, посочи той и допълни, че те нямат нищо общо с никакви машини, не са собственици на такава фирма.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: гербДа България
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
10
 
19
 
! Отговори
Значи да обобщим преди 2 години
Понеже през 2019 някой с име съвпадащо с името на един от собствениците на Сиела е дарил на ДБ , 100 лв. , То именно ДБ са избрали Сиела за доставчик на машините за изборите преди месец?!!При правителство на ГЕРБПри ЦИК на ГЕРБМа тия от ДБ са некакви СупермениИзобщо не им трябват избориЯвно и без да са в парламента, управляват БългарияСпоред бълнуванията на изтрещелите от страх гербери, де
129
3
 
6
 
! Отговори
do138 преди 2 години
да ама е чалгар!
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност колежка на сина на К.Нинова и дъщерята на Цв.Цветанов.Тя е в Световната банка, а той в Голдман Сакс.Както писа напусналия Голдман бивш директор Грег Смит, ръководството на Голдман са морално банкрутирали, защото се обсъжда не как да се помогне на клиента, а колко повече пари да му вземат.Грег споделя, че единственият начин за повишение на млад специалист е той да ожили клиент чрез неликвидни средства.
127
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грешка, Едмонд Ротшилд е казал, че през 2030г няма да има нито България, нито живи българи.Харесвам евреите и заради Библията, и заради жилавия им дух и не влагам лоша мисъл.Може би човекът е провидял БГ народопсихология.Обаче знам, че Ротшилд изкупиха дълга на Украйна.Предполагам, че с България ще се случи същото.Какво работи синът на Мика Зайкова?Да не е колега на сина на Корнелия Нинова?
126
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам каква е кметицата на район ''Красно село''-София,тя е от ДБ и ми става ясно,че за нищо не стават тия ДБ,щом такива са им кадрите на местно ниво.Не вярвам някой здравомислещ да рискува да гласува за такива некадърници.Не са за власт ДБ!!!!
125
2
 
0
 
! Отговори
КОЙ Е СИТ? преди 2 години
До 140:В България е така още от 9-то юнския преврат 1923г в най-новата история.Гео Милев е написал "Септември"- уникална творба, заради която е удушен с тел от властта.Може би още през далечната 1300 и не знам коя си г.е започнало със желанието на Иван Страцимир да раздели България с Иван Шишман като Страцимир е искал да премине към Протестанството.Темата за ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА ЮДА. Обаче семето на Юда е погинало при Потопа и е оцеляло само потомството на Сит!
124
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеята е да се ликвидира българския бизнес.Ще има рекет, поръчков административен терор, отнемане на бизнес, фалити, изгорели от сделки, раздаване на държавни пари за нерентабилни сделки, безработица, отново масова емиграция, ще се срине образованието, здравеопазването, няма да имаме отбрана на държавата, съседите ще правят каквото си искат и ДЪРЖАВАТА ЩЕ ФАЛИРА.Това, че ще се сменят търкащите наровете е затвора богаташи никой не го топли.
123
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
машинното гласуване е път към пряката демокрация ... Нещо не ви харесват зашото Бойко и сие няма да минат бариерата от 4 % ... Това ли е ... ????
122
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам половината машини да купим от Венецуела, а другата половина от Северна Корея. Хора осъзнайте се! Подготвя се най-голямата измама в нашата история. Ще ни окрадат даже по-зле от КТБ. Ще пуснат и амнистиртат всички нагли престъпници, като Баневи, Арабаджиеви, Василев, Божков. После пак ще има крокодилски сълзи, но ще е много късно...отново! Не си ли научихме урока по дяволите!
121
2
 
9
 
! Отговори
До 138 преди 2 години
Слави Трюфелов е също циркаджия...ти какъв си?
120
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави Трифонов е милионер.А вие какви сте?
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да питам:Какви са били родителите на г-жа Мика Зайкова?-Логично е да пише в биографията и.Логично е да пише, че има син Мишо, който от 20 г.живее в САЩ и тя всяка година посещава семейството му там.А виес гайдите, как сте?Посещавали ли сте САЩ през живота си?
118
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глу-пакът е човек, чиито действия са вредни за околните и за самия него.Депутатите не са глупави,Вие сте!
117
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като отидат калинките и Вождът в затвора това как ще подобри вашето битие?
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свободата е химера.Свобода или смърт! -е лозунг от 19 век.Изоставате с 200 години в развитието си.Хубавото е, че евроатлантическата култура е в упадък и културният шок не е толкова голям, но ще стане в рамките на 20 години ще сме в блатото на мизерията.
115
2
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименхаха...можеш ли да си масажист на ушетата на Т.Живков без да са те "профилирали"ДС и КГБ...е няма начин...по делата ще ви съдим...няма слави няма бойко...Народа ни живее зле,майки изоставят децата си робини из ЕСССР,изнасят ги фирми на аговци...димократи безбожници...енич.ри наричате господари...а Бог ви е дал живота като Свободни Хора бре...Апостола и Заветите му предавате,децата си продавате...по делата ги съдете!!!Справедлив Свят или да го закрием!!!
114
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Езикът на омразата е лесен.Не се ли усещате, че нарочно ви манипулират?!Искат да ви превърнат в скотове, които да насъскват един срещу друг!Трифонов са го профилирали от службите преди да се усети, че го има на този свят.Христо Иванов-също.Комплексари сгодни за манипулация и Инч-Тошко-също, баба ти Гаргарон-в кюпа- обидени на съдбата, че ги е утрепала.Вкопчили се в звездния си миг последните станали първи.
113
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е да се въведе смъртно наказание за национално предателство .. Смъртно наказание, ОК ... ???
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви ли трепва сърцето от всички съвпадения:Н-ски турчин прави КОВИД ваксина, Н-ски венецуелец прави Смартматик машини за гласуване,Не си спомням заекът с ваксините Модерна, откъде изкочи, ама пак беше някаква трънка.Сега Бил Гейтс ще пуска ГМО мъжки комари в САЩ за да трепе Зика предполагам и др.трансмисивни болести.Току виж комарите станали колкото гарги.
111
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бойко много критикува, ама купи всичкото *** вот на изборите !

Спонсорирани публикации