Милостиви сърца помогнаха на мъж с ампутиран крак след COVID-19

Събраха необходимата сума за протеза за Стефан Грозев
4 май 2021 18:32, Анисия Иванова
22

Мъж с ампутиран крак отново проходи и заживя пълноценен живот благодарение на помощта на десетки добротворци. Само за месец от дарителска кампания бяха събрани 65 хил. лева.

През декември 52-годишният Стефан Грозев от Горна Оряховица се разболява от COVID-19. Приет е в тежко състояние в болница. Лекарите се борят да оцелее, тъй като вирусът поразява кръвоносната му система и се образуват тромби.

"На 30 януари излязох през моя Facebook профил със зов за помощ към всички познати, към всички непознати за събиране на средства за закупуване на протезата, която според офертата беше 64 500 лева - сума, която е тотално и крайно непосилна", сподели съпругата му Диляна Грозева пред Bulgaria ON AIR.

Животът на Стефан се променя драматично - той се учи да ходи на един крак, спира да шофира и да работи. За огромна радост на семейство Грозеви обаче, за месец нужната сума е събрана. Стефан се връща към пълноценен живот и освен че ходи, отново може да шофира.

"Вече близо четири седмици съм с протезата. Опитвам се да се науча да ходя с нея, понеже устройството е електронно и трябва да бъде управлявано, но е чуждо тяло и е малко трудно. Изминал съм вече 3000 километра с новия автомобил. Благодаря и на моите съграждани. Абсолютно неочаквано, за кратко време събрахме сумата, което ми дава надежда, че има все още добри хора и съм искрено благодарен", каза Стефан Грозев.

Стефан е готов отново да се върне на работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
ДАНС преди 2 години
До Д-р Коронис КаузаКолко ти плащат от КГБ за разпростряняване на лъжливи слухове?.
17
0
 
3
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Що за цена 65х.лева зда една протеза ! Гангстерска работа !
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственият вариант да си загубиш крака заради Ковид е от ваксина срещу Ковид! Най-вероятно Астра Зенека, но може и от Пфайзер.Лъжливи *** като теб би трябвало да ги разстрелват на площада, пред лицата на родителите им, като наказанието се показва наживо по централните новини.
15
8
 
0
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
Единственият вариант да си загубиш крака заради Ковид е от ваксина срещу Ковид! Най-вероятно Астра Зенека, но може и от Пфайзер.
14
8
 
9
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Значи те го лекуват за ковид за д приберат парата а през това време тромбата му съсипва крака и чак тогава някой "доктор" се усеща че проблема не в ковида?Колко ли такива хорица са си отшли за да напълнят разните офшорни сметки...Между другото в нормална държава и болницата, и лекарите щяха да ги скъсат от обезщетения, а у нас лекар признат за "виновен" не е имало от 1944-та година.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
после някой да каже че това не е война... био война
12
1
 
21
 
! Отговори
мхм преди 2 години
Браво!
11
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво - поклон пред добрите хора.За толкова години едно съм научил - човек трябва да е добър и да помага въпреки всичко.Доброто в нас ни различава от животното !
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек може да шофира и с един крак - автомобил с автоматична скоростна кутия!Но, животът с ампутиран крайник е кардинална промяна...Щастливец е, че все още се срещат добри и състрадателни хора.
9
11
 
21
 
! Отговори
Робокоп преди 2 години
Вече ковид19 е оправдание и за ампутации поради некадърност на лекуващите.
8
7
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АСПИРИН КАРДИО РАЗРЕЖДА КРЪВТА И ПРЕМАХВА КРЪВНИ ТРОМБОЗИЧЕСЪНА СЪЩО РАЗРЕЖДА КРЪВТАИМА И ЧЕСЪН НА КАПСУЛИИМА И ОЩЕ ПО СИЛЕН ЧЕСЪН НА КАПСУЛИ КАЗВА СЕ ЧЕРЕН ЧЕСЪН И ТОЙ Е ЗА ДА НЕ СЕ ОБРАЗУВАТ ТРОМБОЗИ
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеНСамо подуване, не е проблем, затова е била само на система. Моя беше като от сажди. 7 часа без оросяване. Като анцуга ми му беше цвета. Тъй че не ми говори ти системки само. Но е скъпо, затова тук режат. След 20 дена престой в болница и въпросната операция - 59 000 евро сметка. Добре че бях с френски договор, иначе трябваше цял живот да работя за да им се изплатя на тия хора там :)
6
10
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 5ОПЕРАЦИЯ ДРЪНЦИ!!ЦЕЛИЯ КРАК НА МАЙКА МИ СЕ БЕШЕ ПОДУЛ И ВТВЪРДИЛ!! НЕКАКЪВ ДЪЛБОК ТРОМБОФЛЕБИТ!!СЛОЖИХА Я НА ЛЕГЛО И СИСТЕМА 5 ДНИ И СЕ ОПРАВИ!!!НИКАКВА ОПЕРАЦИЯ НЕ Е ИМАЛО!
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеН4Прав си, но преди системата има да се прави операция. Този човек не е получил нужната операция, по лесно им е било да му резнат крака. Аз имах този проблем, но за мое щастие бях във Франция. Там медицината е с години напред. Претърпях въпросната операция и сега отново (благодарение на френските лекари и най-вече на Господ) отново съм си с два крака и си вървя нормално. Наистина съм много благодарен на лекарите там, както и на шефката ми която беше. Много ми помогнаха.
4
27
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОГАТО ПОЛУЧИШ ТРОМБОЗА НА ДОЛЕН КРАЙНИК ТЕ СЛАГАТ НА СИСТЕМА ЗА 3 ДО 5 ДНИ И МЯСТОТО СЕ ОПРАВЯ!!!--------------ВЪВ МОМЕНТА ВСЕКИ СЕ Е НАУЧИЛ ДА СЕ ПИШЕ ЖЕРТВА НА КОВИД ЗА ДА ПОЛУЧИ СЪЧУВСТВИЕ И ПАРИЧКИ!
3
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отивайте на ваксина вече нямате оправдание.
2
11
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДА БЕ ПРОПОЛИС ТИНКТУРА В ГОЛЕМИ ДОЗИ ВЗИМАЛО, НЕ БИ ТАКА ПОСТРАДАЛО!
1
4
 
53
 
! Отговори
12675 преди 2 години
За даритеите поклон! За държавните чиновници - червен картон!