Изплащат пенсиите и добавката от 50 лева от петък

В пощите ги дават по изготвен график
32
Изплащат пенсиите и добавката от 50 лева от петък
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изплащането на пенсиите за май т.г. и еднократната допълнителна сума от 50 лева към тях ще бъде в периода между 7 май (петък) и 20 май (четвъртък), съобщиха от НОИ.

Допълнителната сума от 50 лева ще получат около 2,1 милиона пенсионери. Тя ще се изплаща за десети пореден месец на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии.

За изплащането на допълнителните суми за май с постановление на Министерския съвет са одобрени 104,4 млн. лв. като допълнителен трансфер по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 май 2021 г.
 


32
Още по темата: пенсиипенсионери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Лиляна Стефанова. преди 1 месец
Мъжат ми почина в катострофа.роден е 1964г.аз съмродена1966г.още като почина отидох да питам за вдовишка пенсия.отговориха ми че още немисе полага.ав същото време имам позната накоято съпругат почина преди два месеца получава вдовишка пенсия.безработна съм и болна пред телк съм полага ли мисе пенсия
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бря Славуня юли че давал по сто лева )каза че 50 лв. не са нищо ,да те видим !
25
2
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 1 месец
Какви заеми за пенсии бре???Поредният ,,разбирач" Аман от негтрамотни и неинформирани хора?!!?!
24
6
 
3
 
! Отговори
о, не .. преди 1 месец
Като чуя за дигане на пенсиите на пенсионерите и онази ми работа в гащурите направо пада и то до края на месеца.До кога ще дигат тези пенсии, до кога и ще раздават по 50 лева?Кой, кога и по какъв начин ще връща един ден тези заеми за пенсии?Колкото пари са внесли преди пенсиониране, такива и пенсии да вземат.Ако не им стигат, техните наследници да ги пенсионират, нали те ще наследяват техните имоти?Моят зет с три фирми, но взема 428 лева пенсия; ами така се е осигурявал преди. Иначе обикаля
23
0
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 1 месец
утре мая общата ше каже че това +50 е благодарение на нея :)
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За повече подробности и помощи 78тв и на касите на НДК
21
8
 
4
 
! Отговори
попа преди 1 месец
не знаете ли кой управлява България последните 10-11 години..и все още е на власт..пенсиите ви са по чекмеджета и офшорки..за да може банкянския бай-ганьовец да си поръчва проститутки по 5000лв..
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо вчера онази фльорца - шефката на Парламента нарочно спря второто гласуване за увеличението на пенсиите??А, другарю Слафчо? Вие от ИТН ли се обадихте и и наредихте?
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До анонименВчера гледам в Кауфланд, всички цени тръгнали нагоре! Даже и сапуните Тео от 50 ст.и това е само началото. Все още държавата се управлява от ГЕРБ, въпреки пpocтотиите на чалгарите и мутрите в парламента. След няколко дни вече всичко ще е на самотек под ръководството на Фигyранта!
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изплащат пенсиите и добавката от 50 лева от петъкпенсионери, вземайте ги и ги крийте за черните дни, които ви чакат, ако чалгарите и мутрите дойдат на власт! Жан Виденов е като пионерче пред cгaнта на Чалгара, шебека Тошко и сестра Галева!
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов ,ако беше раздал пет те милиарда на народа ,а не на така наречения бизнес нашите хора ,сега можеше да има повече от 30 %,но е аде бизнеса да гласува за герба:)
16
2
 
1
 
! Отговори
Амчъкистанец преди 1 месец
Все едно да чакат кашон с бaнaни!
15
0
 
9
 
! Отговори
до 14 от 11 преди 1 месец
Пише се броИ в единствено число и 25 ЕВРО, а не ойро!
14
11
 
5
 
! Отговори
ееее да преди 1 месец
До анонимен 11А един Премиер в изгнание си брой пачките и кюлчетата, но подхвърля по 25 ОЙРО месечно на пенсионерите!
13
1
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
В множествено число се пише полицаИ, търтеИ! Иначе си прав!
12
3
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 1 месец
ТИ СИ ОТ ИТН, УМЕН, ТА ДРЪНКА!!!!
11
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Тъжно е, 50 лева са нищо пари, но пак е помощ за хората с малки доходи! Вчера гледам в Кауфланд, всички цени тръгнали нагоре! Даже и сапуните Тео от 50 ст. станали на 60 ст. Смятайте другите цени на какви нива са! За някои хора може да е смешно, но много други си броят стотинките, за да оцелеят!
10
4
 
15
 
! Отговори
дискриминация преди 1 месец
Държавни служители,полицай,военни,калинки,и пр.търтей не плащат данъци и осигуровки в НОИ и получават големи пенсии не заслужено.Бедният народ плаща и за тях.
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баце не остави пукната стотинка у резерва, че даже и 10 млрд дълг опука
8
0
 
13
 
! Отговори
тъп нещастник си преди 1 месец
До Анонимен 4Ти какво си мислиш че ще си вечно млад ли?