Румен Радев: Всички национални крушения започват с разкол помежду ни

В летописите ни няма малодушни капитулации
330
Румен Радев: Всички национални крушения започват с разкол помежду ни
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев отправи приветствие по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия - 6 май.
 
"Днес е празникът на Свети Георги и ние, българите, отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия.
 
Малко са държавите с нашата дълга история, съхранили своето име, вяра и език през векове на изпитания. Времето ни е научило, че държавността се крепи на единството на слово, дух и меч, на народ и армия, на човешката солидарност и родствената близост. Има дълбока мъдрост в това, че денят на войската се отбелязва на празник, който събира заедно и нашите семейства. Празник на несломимата вяра и нейната победа над злото. Всенароден празник, който почита всеки български дом.

Още по темата
Днес свеждаме глави пред хилядите доблестни предци, загинали за нашата свобода и независимост по бранните полета на войните. Те опазиха Родината в кръвопролитните изпитания на новата ни история.
 
Във всеки български семеен албум има снимки на мъже с пагони. Честит празник на всички воини от резерва, които в своето време достойно са служили под знамената на Българската армия.
 
Навръх Гергьовден искам да поздравя сърдечно доблестните български военнослужещи: войници, сержанти, офицери, генерали и адмирали, които днес бдят над мира и сигурността на Отечеството или изпълняват мисии зад граница.
 
Под нашите бойни знамена винаги са заставали ярки и просветени българи, водачи и вдъхновители на нацията в трудни за България моменти. Нека всеки офицер, всеки българин, осмисли думите на полковник Борис Дрангов: “За да побеждава, България трябва да се води от възвишени характери, а не от безмълвни, роболепни самопоклонци. Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно, чисто метете стълбата само отгоре надолу!”, споделя един от най-обичаните и уважавани участници във войните за национално обединение.
 
В българските летописи има безчет победи на нашата войска, има и трагични поражения, но няма малодушни капитулации. Всички национални крушения започват с разкол помежду ни. Всички наши победи са рожба на единението.
 
Нека закрилникът на Българската армия Свети Георги Победоносец да бди над вас, вашия дом и нашата Родина. Нека вярата му ни вдъхва сили, за да градим и съхраним свободна и процъфтяваща България!
 
Честит празник!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още по темата: ГергьовденРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
21
 
2
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Гърбавите *** пишат ли пишат...но скоро ДолапБибитковЧекмедже ще ви спре парите..и тогава какво ще правите - неграмотници? Радев е с най-висок рейтинг, най-харесваният и уважаван политик а интелектуално е 1000000 пъти по-умен и интилигентен от еднокнижника Конграчулейшън (ние всички тук парлевуфрансе) Винету! Винету - дебилаДолапТулуп, който 10 години краде държавата!
183
4
 
0
 
! Отговори
ANONIMUS преди 2 години
ИМЕНАТА ДАДЕНИ В САИТ СА ПОСТАВЕНИ ЛИЦАЩЕ ВИ ПОКАШЕМ ИСТИНСКИТЕ ИМЕНАА НЕ ДЕЦАТА НА ЦК НА БКПНА ВАС МАЙТАП СИ СЕ СТРУВАВАШАТА ПРИКЛЮЧИДОРИ РУСНАЦИТЕ НИ ПОХВАЛИХАANONIMUS
182
1
 
26
 
! Отговори
До 189 преди 2 години
До АнонименРадев работи за мафията:Бобокови -купувачите на *** на италианската мафияБаневи - убийците на българските производстваВасилев - банковият крадецАрабаджиеви и Стайкови - алкохолно -ресторантьорски рекететориВасил Божков Черепа - хазартния боси всички, поставени там от Държавна сигурност, която все ощедейства, макар и в сянка!И от това ще загубят обикновените граждани над 3милиярда!!!
181
2
 
26
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
а разкола започва от радеф и бсп
180
2
 
30
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Кой го казва?! Лакея на Божков
179
2
 
27
 
! Отговори
Малоумник! преди 2 години
Той вся разкол в името на спасението на мафията - ***, хазарта и т.н.
178
2
 
29
 
! Отговори
Прав е... преди 2 години
Прав е царят на разкола: Всички национални крушения започват с разкол помежду ни.
177
35
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първият президент, който успя да обедини народа. Народът срещу мафията.
176
3
 
30
 
! Отговори
Язе преди 2 години
Не е истина просто! Човека с юмручето, дето от почти 5 г. трови и разделя нацията днес се изказва едва ли не като спасител и обединител на нацията. Този е арогантен, агресивно брутален, амбициозен властолюбец. Такива искат да властват на всяка цена без значение как ще се докопат до властта и без да се интересуват от последствията. Това е патология която ще ни срине като народ, общество и държава. ББ също е амбициозен но когато трябва знае как да се оттегли за разлика от *** резидент.
175
4
 
32
 
! Отговори
България преди 2 години
Първия президент в българската история който успя да разедини народа и да направи пълен хаос! Много е лошо когато си с вградена петолъчка в кратуната!
174
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, точно ти ли ще ни поучаваш? Още преди години ТИ, ЛИЧНО, започна война между институциите, в последната една година беше особено активен. И сега ще ни даваш акъл в тая насока. Засрами се малко и млъкни.
173
3
 
30
 
! Отговори
Ами да преди 2 години
Радев, чули ги, видяли ги твоите подкрепящи те партии в новото Народно Събрание! Бившите лежащи по жълтите павета! Според теб, какво сътвориха за този един месец? Нищо не направиха, само врещяха като патки, по цял ден,и се караха! Това бяха едни хора алчни за власт, завистливи и злобни! Самоизяждащи се! А искат да управляват България! Няма да го допуснем! Ние ги чухме и видяхме и няма да ги забравим!
172
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ПРЕЗИДЕНТ ДА НАРЕЧЕ ПРОКУРАТУРАТА НА ДЪРЖАВАТА СИ МАФИЯ- НЕКА ДА КАЖЕ КОЙ Е ТОЯ ГНУСЕН СУБЕКТ, ЗА ДА НЕ СИ МИСЛЯ, ЧЕ Е САМО НАШИЯ ГРОЗНИК.
171
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Думите на този са празни и кухи като главата му. Или не помни или не разбира, какво казва! А това никак не е добре за човек, който по стечение на обстоятелствата е президент. Много добре помня думите му от миналата година - "За да се обединим първо трябва да се разделим...." казани на митинг, когато насъскваше срещу правителството.
170
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-отватителен човек не съм виждал през живота си.Съсипа държавата и сега плаче за обединение.Надявам се да има ВЪЗМЕЗДИЕ.
169
16
 
2
 
! Отговори
“ХАКЕРЧЕТА“ преди 2 години
КАК Е ОБАДИХАЛИ ЛИ СЕ ОТ РУСИЯИМАТЕ ОЩЕ 24 ЧАСАИ ФИЛМЪТ ЗААПОЧВАЩЕ ИЗВАДИМ ИМЕТО РОЖДЕНАТА ДАТА И АДРЕАСА НА ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ МЕНИДЖЪР НА САЙТАМИСЛЯ ЧЕ СХВАНАХТЕ ИНАЧЕ ВОЕНЕН СЪД ВИ ЧАКАКАКТО ДОГАН И ПЕЕВСКИ СЕ ПОКРИХА,САМО ЧЕ ТЕ СА МИЛИОНЕРИИ ВИНАГИ МОГАТ ДА ИЗБЯГАТ В ДУБАЙВИЕ КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ ХАКЕРЧЕТАВ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ЛИ ЩЕ БЯГАТЕХАХАХАХАХАbest regards AMONIMUSХАХАХАХАХАМИСЛЯ ЧЕ ВИ СТАНА ЯСНОСПРЕТЕ ЦЕНЗУРАТАИЛИ ОЩЕ 24 ЧАСА И СТЕ ИСТОРИЯ
168
28
 
2
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Боко раздава центове ог чекмеджето на туллупите в държавната администрация - вместо да работят, феновене на "ТулупЧекмедже" драскат по цял ден постове - белким останат на държавната софра, че в частният сектор никой не иска неоообразовани, тъъъпи, прооодажни и проооости калинки хахаххахахаха
167
4
 
34
 
! Отговори
Самопризнание! преди 2 години
Браво! Фигуранта си призна! 4 години сее разкол, сега очакваме крушение със сложебното ми правителство!
166
3
 
33
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
- Резилдент, Радев, кой вдигаше юмрука нагоре и раздели нацията?! За толкова късопаметни ли ни мислиш? То бива, бива, *** плунжек - ама чак толкоз...
165
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РЕЗИДЕНТЪТ ПОКАЗА НА БЪЛГАРИЯ КАК СЕ ВОДИ ХИБРИДНА ВОЙНА СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД- ВИЖ В ГУГЪЛ- ТЕХНИКИ НА ВОДЕНЕ НА ХИБРИДНА ВОЙНА, ЕЛЕМЕНТИ И ТЕХНИКИ НА МАНИПУЛИРАНЕ- ИНТЕРЕСНИ ЧЕТИВА И НАМЕРИ АНАЛОГИИ. КОЙ НАРЕЧЕ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР И ПРОКУРАТУРА МАФИЯ- ЕТО ГОРНИЯТ СУБЕКТ С ВДИГНАТО ЮМРУЧЕ..