Румен Радев: Всички национални крушения започват с разкол помежду ни

В летописите ни няма малодушни капитулации
330
Румен Радев: Всички национални крушения започват с разкол помежду ни
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев отправи приветствие по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия - 6 май.
 
"Днес е празникът на Свети Георги и ние, българите, отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия.
 
Малко са държавите с нашата дълга история, съхранили своето име, вяра и език през векове на изпитания. Времето ни е научило, че държавността се крепи на единството на слово, дух и меч, на народ и армия, на човешката солидарност и родствената близост. Има дълбока мъдрост в това, че денят на войската се отбелязва на празник, който събира заедно и нашите семейства. Празник на несломимата вяра и нейната победа над злото. Всенароден празник, който почита всеки български дом.

Още по темата
Днес свеждаме глави пред хилядите доблестни предци, загинали за нашата свобода и независимост по бранните полета на войните. Те опазиха Родината в кръвопролитните изпитания на новата ни история.
 
Във всеки български семеен албум има снимки на мъже с пагони. Честит празник на всички воини от резерва, които в своето време достойно са служили под знамената на Българската армия.
 
Навръх Гергьовден искам да поздравя сърдечно доблестните български военнослужещи: войници, сержанти, офицери, генерали и адмирали, които днес бдят над мира и сигурността на Отечеството или изпълняват мисии зад граница.
 
Под нашите бойни знамена винаги са заставали ярки и просветени българи, водачи и вдъхновители на нацията в трудни за България моменти. Нека всеки офицер, всеки българин, осмисли думите на полковник Борис Дрангов: “За да побеждава, България трябва да се води от възвишени характери, а не от безмълвни, роболепни самопоклонци. Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно, чисто метете стълбата само отгоре надолу!”, споделя един от най-обичаните и уважавани участници във войните за национално обединение.
 
В българските летописи има безчет победи на нашата войска, има и трагични поражения, но няма малодушни капитулации. Всички национални крушения започват с разкол помежду ни. Всички наши победи са рожба на единението.
 
Нека закрилникът на Българската армия Свети Георги Победоносец да бди над вас, вашия дом и нашата Родина. Нека вярата му ни вдъхва сили, за да градим и съхраним свободна и процъфтяваща България!
 
Честит празник!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още по темата: ГергьовденРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
3
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Е до сега целта му беше да разединява.Сега се сети в края на мандата да обединява?!
163
4
 
18
 
! Отговори
gosho преди 2 години
natcionalnoto ni krushenie zapochna s edin proruski prezident
162
29
 
2
 
! Отговори
Миризлив Гербер преди 2 години
Абе фигурант бил и нищо Правец, ама бутна Тиквуний от власт нали.
161
27
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 2 години
Абе, кво стана с протеста на Герб срещу Радев, в крайна сметка състоя ли се.За един овчар от Банкя питам.
160
3
 
31
 
! Отговори
Литератор преди 2 години
Погрешно наричаме Фигуранта Радев-Ветото . Правилно е да го наричаме Радев -Нищото . Това НИЩО е на път да ни докара НЕЩО , което ще ни трови следващите десетина години !
159
20
 
1
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Адреса ми как му го натресве Радев на Тиквата, така със засилка и на сухо.
158
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само протести и натиск върху Фигуранта да подаде оставка ще нормализира ситуацията в страната. Присъединете се и вие, както ние направихме вчера. Бяхме колко 5 000 души пред президентсвото.
157
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на Радев дългите уши се озовахме в политическа криза, от която следва и икономическа. От нея най-потърпевши ще са умните и красивите, които ще ги изгонят от работа защото икономиката ще се свие. Ще има работа за онези, които лежаха по паветата цяло лято, но за 700 лв толков за градският ***, който по презумпция не иска да работи.Чалгарите на Трифонов с анцузите ще си останат да берат ягоди и да сменят памперси на запдняци чужбина.
156
3
 
29
 
! Отговори
Канон преди 2 години
Този престъпник съсипва България и " няма такъв народ" гледа отстрани и си бърка в носа ! Странно, сякаш този "такъв народ" не живее тук и сега ! Утре ще е късно да искате обратно! Много бързо ще потънем безвъзвратно! Фигурантът осигури бързото потъване ! Честито, "такива българи " !
155
1
 
31
 
! Отговори
иванова преди 2 години
А кой сее раздор-Радев! Лицемер !
154
24
 
1
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
До !Не 5,000 а 50 милиарда и това са само 1% от промитити герберски ***...Милиарди трилиони бяха на площада...а реалността 10 калинки на герб от общинска администрация довлачени за да не си загубат постовете + зам кметове, които трябва да отчитат дейност...+ Младежа Георг, който целува ръка на баце и в същото време не може да си напише името!
153
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев позор, оставка и затвор!Оставка, Оставка, Оставка!
152
3
 
22
 
! Отговори
! преди 2 години
5 000 души вчера поискаха оставката на Радев на митинг пред президентсвото.Виковете оставка бяха толкова силни, че по-късно вечерта се видя, че на връчаването ан мандата на Нинов разговорът между тях не се чува и по телевизиите го даваха с текст.Започват подписки в цялата страна за оставка на проруският президент Радев, разделил народа и предизвикал огромна политическа и конституционална криза.
151
2
 
24
 
! Отговори
Ужас! преди 2 години
Този миндебурин говори за разкол !!! Господи, порази този омразник с мълния ! Този невнятник разтури държавността, подигра се с Родината като я нарече блато, ръси простотии ежечасно .....и ние го търпим още ????? Защо ??? Вън го.ведо.то от държавната софра !
150
26
 
2
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Президента Радев е Сбъднат Кошмар на ГЕРБ .
149
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравейте Герберски онанисти само да ви кажа, че президента Радев и Божков ще го наблъскат с 200 на онази нищожна твар от Банкя.Сле вчерашните разкрития какви ги е вършил този бандит този път няма да му се размине.Тук по надолу прочетох за масови протести срещу Радев смешници вчера видяхме жалкия ви протест!Около 100 човека платени половината от които не знаеха защо са там.Вие сте много само по сайтовете не можахме да ви видим на улицита.Със вас е свършено и София каза не на мутрите от ГЕРБ
148
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радко, ти най големия разколник и разединител, малко ти остава.
147
2
 
31
 
! Отговори
КОГАТО НЕ ОБЕДИНЯВАШ преди 2 години
А ВСЕКИ ПЪТ ЛЪЖИШ,НАСЪСКВАШ,НАСТРОЙВАШ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД И ГО ПРОТИВОПОСТАВЯШ- ТИ ИЗПОЛЗВАШ ПОЛОЖЕНИЕТО СИ НА ПРЕЗИДЕНТ ЗА ДА ПРОВЕЖДАШ ХИБРИДНА ВОЙНА СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД- КАКЪВ ПОЗОР.
146
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само щурм на президенството и изритване на този народен изедник Радев ще нормализира ситуацията в страната!
145
1
 
26
 
! Отговори
ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЩАМ преди 2 години
ЗАРАДИ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЩАМ ТОВА ЮМРУЧЕ БЕШЕ ИЗГОНЕНО ОТ ТАЛИН, А ПОСЛЕ РЕЧЕ- ТЕ СА ВИНОВНИ,НЕ АЗ....