Рязък скок на цените на газ, ток и парно нямало да има

Всяка година дружествата искали чувствително поскъпване
27
Рязък скок на цените на газ, ток и парно нямало да има
Снимка: БГНЕС

Всяка година енергийните дружества искат голямо повишение на цената на тока, някой от тях поради доста странни причини, но КЕВР ги приема само за сведение и информационна база и след това много отговорно формира цената на тока. Това обяви пред парламента председателят на регулатора Иван Иванов.

Той увери, че КЕВР няма да позволи рязко повишаване на цената на природния газ, на електроенергията и на топлоенергията.

Още по темата
ТЕЦ-овете са поискали миналата година 42% по-скъпа енергия. Искането за повишаването на енергията, която е произведена по високо ефективен начин е било за 25%, но регулаторът е позволил само 3 на сто.

"И тази година сме заявили, че разходи, които за нас не са значителни, няма да бъдат признавани", отсече Иванов.

По думите му КЕВР отстоява независимостта на решенията си като игнорира политическите послания и спазва стриктно законовата и подзаконовата нормативна база.

"Българските граждани могат да са спокойни, че интересите им ще бъдат защитени", увери Иванов.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Пенчо преди 1 месец
А вие случайно да знаете какво е стойност на пари във времето? То и щастския долар е бил много скъп, но скоро време ще го ползват за тоалетна хартия...
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аха и тука въвеждаме девиза на тотото- "С малки суми ама редовно"
23
0
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 месец
Ще има само малък скок, но все по-начесто. На всеки 3-4 месеца.
22
0
 
1
 
! Отговори
ЦИНИК преди 1 месец
Могу скору жа стане такваз скъпотия,че няаа а можем ни ток ни газ си платим.Айде язе дживея на селу та моем минем по леко ,ама без електрика нимой.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подготвят ни за американския втечнен газ, който ще идва на двойна цена. И за да не стане рязък скок когато започнем да го внасяме, те с по 10-15% на година ще ни го увеличават.Така е, който иска да дружи с хамериканците, трябва да се бърка дълбоко в джоба - и свръх скъпи самолети ще плаща, и газ на двойна цена ще плаща, и туризъм няма да има...
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименА заплатата ти каква беше? Че то хубаво 12 лв, ама нещо помня за заплати като 70-80 лв. Така, че май същата работа!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия май сериозно искат да си намалят клиентите. А останалите да плащат от дъжд на вятър.
18
0
 
2
 
! Отговори
69 преди 1 месец
трябва да започнат арести в енергийни дружества, това не се търпи
17
0
 
3
 
! Отговори
Митак преди 1 месец
Който живее на централно парно няма да има рязък скок цената ще ви го нотопурчат задната половинка тъй лекичко по лекичко
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ви напомням ли господа демонократи, през "лошия" комунизъм каква беше цената на тока и парното?Няма да ви улеснявам чак толкова, питайте бабите си и дядовците си, само ще ви подскажа че зимата за парно плащахме месечно не повече от 12лв.! Ние нямахме по-висока сметка от 12лв.!Лошо беше през комунизма ша знайте...
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да има рязък скок,само много пъти по малко но от сърце!
14
3
 
7
 
! Отговори
РЯЗЪК СКОК преди 1 месец
....ще има, когато завършим самоубийствеия проект АнтиЕвропаПроАмерика и постигнем енергийна независимост! Остава още малко да го завършим този проект и да потънем окончателно в тъмнина, студ, няамане на икономика и бедност. Но ще бъдем политически коректни!Честито на всички лунатици!
13
1
 
11
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 месец
Абе вие се порепчете още малко на Русия, пък ще видим дали ще има скок на цените или не!Тия ако ни врътнат кранчето, не само цените ще скочат, ами и режим на тока ще имаме. Повечето ни ТЕЦ-ове са на ръски газ, Лукойл е на руски петрол. Не е много полезно да влизаме в тона на евробюрократите, и да играем по свирката на Щатите, при положение, че задникът ни е така оголен в това отношение.Не съм някакъв пламенно надъхан русофил. Това са реалностите.
12
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
Ванка, как защитаваш потребителския интерес, като цената на метана е три пъти по-висока от действителната? И защо най-после не постановиш цената на тока за бита да е равна на производствената на АЕС "Козлодуй"?
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
видях болният Слави Трифонов.дето се крие.видях и Герб с пачките и кюлчетата.на следващите избори ще гласувам за БСП и тази председателка на Нар.Събрание с говорния дефект изпада в алцет и е неподходяща- прави анархия и скандали.парламентът не е лудница.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние сме в НАТО, а купуваме газ от Русия. В същото време външната ни политика е по- зле от вътрешната. След последните избори се очертава да заменим политиката с цирк и шоупрограми, т.е., още по- добре ще стане. Какво очаквате?
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рязък няма да има, но плавен скок ще има, при положение че цените и в момента са прекомерно високи и трябва да ги свалят, а не да ги повишават!Новата власт трябва първо да нарита гербавото мекере Иван Иванов от КЕВР, а от там нататък и всички гербави калинки по веригата!
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първо ни информират, че скок на цените на газ, ток и парно нямало да има.След няколко дни ни казват, че рязък скок на цените на газ, ток и парно нямало да има.Уловихте разликата.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не разбрахток и парно ще има ли или ще го спират?
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам дали е отговорен КЕВР, но всяка година се вдигат цените Придажници