Румен Радев: Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от нови избори

Следващата седмица ще издам указ с ясен състав на служебния кабинет, обеща президентът
Обновена: 8 май 2021 19:37 | 8 май 2021 19:29, Анисия Иванова
385
Румен Радев: Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от нови избори
Снимка: БГНЕС

Следващата седмица ще издам указ с ясен състав на служебното правителство и срокове. Това каза президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали е готов вече със служебния кабинет.

"Вихрещата се корупция в момента ни излиза много по-скъпо от едни нови избори", заяви президентът, след като по-рано премиерът в оставка Бойко Борисов нарече случващото се в парламента "шоу", струващо по "19 млн. лева на ден".

Днес Борисов се обърна по адрес на президента с думите: "Парламентът беше закрит. Надявам се, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава и накрая го изпрати в парламента. Гледайки ги, предполагам, че не се гордее с тях и е разбрал какво направи. Ако не е разбрал, още по-лошо“.

Още по темата

Тази седмица новото Народно събрание се разпусна, след като не успя да избере ново правителство за следващите 4 години. Президентът съобщи, че извънредните парламентарни избори ще се проведат на 11 юли, след като и БСП върна проучвателния мандат за съставяне на кабинет. В петък Камелия Нейкова оглави като председател новата Централна избирателна комисия, която ще бъде назначена с президентски указ в деня, в който 45-ото Народно събрание бъде разпуснато. Това ще стане през идната седмица, припомня БГНЕС.

Днес Радев е на посещение в софийското село Петрич, където участва в отбелязването 145-годишнината от обявяването на Априлското въстание в населеното място.

Той поднесе венец пред Паметника „Камбаната“, след което проведе шествие до централния площад, където започна възстановка на посрещането през 1877 г. на лейди Емили Странгфорд в селото. След потушаването на Априлското въстание, тя събира средства и изгражда и оборудва 6 болници на територията на България, една от които е в Петрич.

От 20.30 часа Румен Радев ще вземе участие в тържествената заря-проверка в Петрич и ще отправи приветствие към жителите и гостите на Петрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е те заради това влязоха в президентството защото всичките ти съветници са такива
15
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хмммкакви думи, бе от човек чиято жена има бизнес който е основан изцяло на далавери. Но той за тия неща не обича да говори, нали? само да плюе по другите.Тоя ще ми говори за корупция. Ако питаш него ще си прави избори на всеки шест месеца нали данъкоплатецът плаща.Горчивият извод е: Кубето е най - голямата грешка която е правена в българската политика след промените.Никакви военни във властта повече - нито бивши нито настоящи. Иначе нещата стават уродливи. Има много примери за това
14
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Действията и бездействията на руския шпионин струват много по-скъпо от нови избори.
13
3
 
12
 
! Отговори
Тавариш Радев преди 2 години
Не точно вихрещата се корупция, а нехванатите вихрено 30 години за което те са се погрижили за "достойни старини" ...
12
10
 
28
 
! Отговори
хахо преди 2 години
*** да ти проверят какво се вихри в твоята тиква . това което си намислил няма как да стане защото боико пак ще управлява . цяла бг видя колко акъл имат твоите хора , а ти стягаи багажа и из4езваи в русия . за нищо не ставаш
11
8
 
24
 
! Отговори
Иван преди 2 години
"Вихрещата се корупция в момента ни излиза най-скъпо на всички", заяви президентът, след като по-рано днес премиерът - Чия корупция г-н Премиер. Когато кажеш "а" трябва да кажеш и "б", ама де толкова под фуражката.
10
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо ''...................твърденията за вихреща се корупция (без никакви доказателства) започват да се изтриват ... когато реалния, ужасен хаос в парламента го видяхме всички със собствените си очиСъс съжаление очаквам триумфално завръщане на Бойко
9
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
естествено че ви струва скъпо - десет години власт не видяхте, даже и партийната ви каса даде фира! почти измряхте от финансов глад! даже и в партията ви се изпокараха и отцепиха! ако и на новите избори отпаднете, край! няма кой да те предложи за втори мандат!
8
8
 
23
 
! Отговори
Деса пипита преди 2 години
Я, изборите наближиха и кой излязал от нафталина? Деса Мерцедеса. НСО няма ли да влезе в насрещното за да замени този пипит с нешо по така.
7
6
 
12
 
! Отговори
Намаляване.... преди 2 години
И ще я премахне корупцията? Хайде да видим как. Като му заплашат децата....какво правим после?
6
0
 
11
 
! Отговори
не мразя никой преди 2 години
До АнонименАма на запад си е Европа ,а не САЩ или Русия.Я си кажи сега местожителството в момента,да видим от коя провинция си!
5
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарю женерал, имам само един въпрос - колко агента на ДС ще има в служебния Ви кабинет?
4
21
 
15
 
! Отговори
Хммм преди 2 години
С две думи,кратко и ясно!
3
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние българите мразим Русия и искаме да живеем като американци, а не като руснаци за това бегаме на запад а не в Русия, на мене всичко ми е западно, нямам нищо руско!
2
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На запад е по голяма корупцията, особено в Холандия, но там имат 300 години колониализъм, има какво да се краде, а къде потуpковците са тръгнали демокрация да правят, колко колонии е имала България?
1
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как си призна само.